Sorte terrassebrædder

Sådan udvælger du dine sorte terrassebrædder

Der er mange muligheder for at bruge sorte terrassebrædder til terrassen. Her får du en guide til de bedste på markedet – og så får du også inspiration til at indrette en terrasse efter dine drømme.

Hvis du vælger den praktiske løsning med komposittræ, har du mulighed for at bruge sorte terrassebrædder. Den mørke løsning kan meget vel stå godt til dit hus, så terrassen bliver en naturlig forlængelse.

Komposittræ i fx sort bliver mere og mere populært at bygge terrasse med. Mørke nuancer suger mest mulig varme til sig – og det er naturligvis noget, man gerne vil have på sin terrasse.

Sorte terrassebrædder i komposittræ – Den praktiske løsning

Komposittræ består af 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel. Det er et nøje forarbejdet materiale, som holder i mange år uden en særlig stor grad af vedligeholdelse.

Hvis du ser gamle udendørs konstruktioner bygget af træ, vil du erfare, at de ofte trænger til en kærlig hånd. Både i form af olie, maling og træbeskyttelse.

Vind og vejr sætter sit naturlige præg på uforarbejdet træ. Især i et land beliggende så højt mod nord som Danmark vil der være stort slid på udendørs materialer.

Hvis du kan leve med at gå lidt på kompromis med det naturlige trælook, vil sorte terrassebrædder i komposit kunne spare dig for mange bekymringer. Du skal ikke i nær samme grad finde penslen og vedligeholdelsesmaterialerne frem.

Rengøring er vejen til en sund terrasse i komposittræ. Sorte terrassebrædder vil også visuelt have godt af en vasketur, så de altid fremstår indbydende for dig og dine gæster.

En præsentation af kompositbrædder

Eksempler på sorte terrassebrædder af høj kvalitet

Sorte terrassebrædder er ikke bare sorte terrassebrædder. Du kan med stor fordel dykke længere ned i de enkelte varianter for at ramme helt rigtigt i dit tilfælde.

Der er altid både fordele og ulemper ved de enkelte valg. Og lad det så være sagt med det samme: Prisen er også en god målestok for, hvad der vil holde i mange år og hvad, du kan forvente at skulle udskifte efter en årrække i al slags dansk vejr.

3D Marokko Komposit Terrassebrædder

Der er kælet for detaljerne i forbindelse med konstruktionen af disse sorte terrassebrædder. Overfladen i 3D-struktur giver mindelser om rigtigt træ. Det er det bare ikke 100%, hvilket vil spare dig for at bruge en masse tid på vedligeholdelse.

Det er to farver, der er mixet sammen for at opnå en realistisk træeffekt. Denne træmodel er i øvrigt yderst kraftig, så du skal ikke frygte for at brædderne ikke kan modstå belastning på terrassen.

Brædderne er herudover skridsikre og vendbare. Det vil sige, at du kan vende de sorte terrassebrædder efter et stykke tid og derved opnå en helt frisk terrasse. Den ene side er glat, mens den anden har et egetræslook også i 3D-struktur.

Det er vigtigt at notere sig, at der skal bruges specielle clips til monteringen. Disse vil hjælpe dig på vej mod et meget varigt resultat.

Frankrig sorte terrassebrædder

Terrassebrædder, som er ukarakteristisk brede i designet. Igen har du to lettere forskellige overflader at gøre med, så du kan vælge den, der møder din personlige smag bedst.

Brædderne er så godt som vedligeholdelsesfri, da der ikke skal hverken træbeskyttelse eller olie til. Du skal blot tænke over, at sort er et materiale, hvor skidt viser sig tydeligt. Hav derfor altid kost og skuresvamp indenfor rækkevidde.

Norge komposit terrassebrædder

Modellen Norge giver også utroligt holdbare brædder af typen komposit. Du får brædderne i ned til helt små størrelser, så du kan designe terrasse på nøjagtig den måde, der skønnes bedst.

Det kan forekomme, at sorte terrassebrædder i komposit ikke er nøjagtig ens i farven, da der trods alt er tale om et materiale, der består af mere end 50% træ. Det giver så bare et mere autentisk look.

Alaska 3D Premium Gummibelægning

Her får du kompositbrædder i det absolut mest lækre materiale. Der er tale om brædder med en afsluttende gummibelægning, som giver en dejlig overflade både at se og gå på.

Der er dem, som mener, at nøjagtig disse brædder er det tætteste, man kommer på et ægte og autentisk træudseende. Gummibelægningen gør også brædderne endnu mere skridsikre at opholde sig på.

Den ene side af træet er med egetræslook – den anden med en overflade som valnødder. Du kan vende brædderne efter et par år og give din terrasse et opfrisket design.

Portugal komposit terrassebrædder

Modellen Portugal har den store fordel, at den findes i flere forskellige farver. Den er glatbørstet på den ene side og har 5 mm. riller på den anden. Helt nøjagtig er det farverne antracit, lys brun, mørk brun og teak, du kan få brædderne i.

Du kan således som noget ganske forfriskende vælge at anlægge terrasse ved at anvende forskellige farver spredt i et tilfældigt eller fast mønster. Dét vil få dine gæster til at spærre øjnene op, når du byder på sommerdrinks i solen.

De mange fordele ved komposittræ

Sorte terrassebrædder er gerne af typen komposit. Det giver dig mange fordele efter terrassen er blevet bygget færdigt. Herudover kan du selvfølgelig male brædder af ægte træ sort. I dette tilfælde skal du dog også tænke over olie og træbeskyttelse.

Overvej nøje, hvor din terrasse skal placeres. Du vil få det optimale resultat, hvis du vælger en placering med mest muligt sol og i læ. En overdækning vil også give mange flere timer udendørs, end hvis man skal opholde sig under åben himmel.

Beskyttelse af terrassemiljøet i form af læhegn og overdækning vil desuden forlænge materialernes levetid betydeligt. Tænk på, at terrassen ikke er til at pakke sammen og sætte ind i skuret, når sæsonen er forbi.

Her bygges der nemt og hurtigt med komposit

Sorte terrassebrædder i komposit – Et miljørigtigt valg

Komposittræ er ikke bearbejdet med giftige tilsætningsstoffer som fx imprægneret træ. Ofte bliver der endda anvendt genbrugsmaterialer. Du kan derfor slå et slag for den grønne og miljørigtige bølge ved at bygge med komposittræ.

En bæredygtig terrasse vil kunne invitere til mange timers ophold med god samvittighed.

Lang levetid uden vedligeholdelse

Komposit er som designet til terrasseejeren, der ikke har tid til vedligeholdelse. Det er et slidstærkt materiale, som ikke bukker under for småting.

Vand og fugt vil ikke skade brædderne i nær samme grad som naturligt træ. Det er dog absolut en god idé, at materialet ikke står under træ i længere perioder. En hurtig tur med den udendørs kost, og så er terrassen fri for vand.

Komposit er ikke termitternes livret

Når man bygger udendørs med træ, skal man også regne termitter og andre insekter med i ligningen. Komposit er dog ikke noget, som termitterne bryder sig om.

Du er derfor også den bekymring foruden, hvis du vælger at bygge med komposit.

Ingen splinter i fødderne og knastfrit

Komposittræ er designet uden ‘charmen’ fra almindeligt træ som knaster og splinter. Du kan derfor trygt smide både sko og sokker, når varmen melder sig om sommeren.

Det giver så igen også en øget holdbarhed, når træet er designet mere ensartet og homogent end naturens eget.

At vælge de rigtige sorte terrassebrædder

Det vil være en stor fordel, hvis du går på jagt efter udseendet på din drømmeterrasse. Der er masser af inspiration derude til dem, der går og overvejer deres muligheder.

Sorte terrassebrædder er ikke for enhver, men vil give et eksklusivt design til de udvalgte få, der vælger en terrasse i mørke nuancer.