Højtryksrenser terrasse

6-trins guide – Sådan højtryksrenser du din terrasse

Er det ved at være tid til at rense din terrasse? Højtryksrens af din terrasse er en effektiv vej til et alle tiders resultat. Læs mere her om, hvordan du højtryksrenser din terrasse. Du bliver præsenteret for 6 trin, der guider dig igennem arbejdet og får hjælp til at vælge den helt rigtige højtryksrenser. Glæd dig til at få en terrasse som er så god som ny!

Højtryksrens – et godt valg

Højtryksrens er en simpel og billig måde at rense din terrasse på. Udover det er det et miljøvenligt valg – det er ren win-win! Der er dog nogle særlige ting, du bør forholde dig til, inden du går igang med dit arbejde. Læs med videre og få al den nødvendige information, inden du giver dig i kast med højtryksrens af din terrasse. 

Terrassens materiale

Hvilken form for rens du bør vælge afhænger af, hvilket materiale din terrasse er lavet af. Dette er meget vigtigt at tage højde for, da du kan ende med at gøre mere skade end gavn med dit arbejde. Det er nemlig ikke alle typer af materialer og terrasser, der kan tåle et højt tryk. Læs med her!

Højtryksrens af træterrasse

Hvis du ønsker at højtryksrense en terrasse i træ er det nødvendigt at montere et særligt mundstykke på højtryksrenseren. Det skyldes, at træterrassen ikke kan tåle det stærke tryk, som højtryksrenseren giver. Derfor er det nødvendigt med et tryk, som er mere skånsomt for ikke at risikere at ødelægge overfladen på din træterrasse. 

Når du vælger at højtryksrense din træterrasse åbne træet sig i overfladen, hvilket kan gøre overfladen rå og sårbar for skidt, snavs og vand. Derfor bør du efterfølgende supplere med en form for efterbehandling. Det kan være ved en særlig form for træbeskyttelse, som passer netop til den type træ, som din terrasse er lavet af.

I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at slibe din træterrasse efter brug af højtryksrenser, fordi det kan efterlade terrassen særligt ru.

Vent til træterrassen er tør

Når du skal rense din træterrasse er det særligt vigtigt at gøre på et tidspunkt, hvor der har været tørvejr. Her er din træterrasse tør, ikke kun på overfladen men også længere ind i træet, og det har stor betydning for resultatet af dit arbejde med rensning.

Højtryksrens af betonterrasse

Hvis din terrasse er lavet af beton eller er belagt med fliser er der også særlige foranstaltninger forbundet hermed. Her bør du supplere din højtryksrenser med et særligt mundstykke, som egner sig specielt til arbejdet med netop den overflade, som du skal rense. Ellers risikerer du at skade din beton, eller at lave misfarvninger. Ved for højt tryk på fliser risikerer du at ødelægge den fugemasse, der ligger mellem fliserne. Dertil kommer, at visse typer af fliser er mere sarte end andre. 


Forskellige typer af højtryksrenser til terrassen

Udover højtryksrens finder der andre former for rens, som også kan fungere fint. Det kan være en god idé at forhøre sig hos den leverandør, som i sin tid leverede materialer til din terrasse, eller til de eventuelt professionelle, som har lavet din terrasse. Alternativt kan du besøge et byggemarked og få råd og vejledning til rens af din terrasse. Her er ofte god hjælp at hente fra folk, der kender til flere forskellige muligheder. En højtryksrenser er dog i sidste ende den hurtigste og mest effektive måde at rense din terrasse på. Særligt hvis den trænger til en særlig kærlig hånd.

Sådan højtryksrenser du din terrasse – 6 trin

For at hjælpe dig godt på vej finder du her nogle simple trin til, hvordan du højtryksrenser din terrasse. 

  1. Det første du bør gøre er at fjerne al småsnavs, blade, skidt og lignende. 
  2. Herefter kan du vælge at sætte fliserne i blød. Det kan være en god idé at gøre, hvis dine fliser er særligt snavsede. Hvis ikke er det en mulighed at springe dette trin over. Fliserne skal sættes i blød i et særligt velegnet produkt til dette, som er en særlig form for rengøringsmiddel. Midlet skal virke nogle minutter inden du videre til næste trin. Det må dog ikke tørre helt ind, inden du fjerner det igen.
  3. Før du begynder på selve arbejdet med højtryksrenseren bør du orientere dig i forhold til den nærmeste rist eller andet sted, hvor vand og sæbe bedst kan løbe væk. Dette sted bør være bestemmende for, hvilken vej du udfører dit arbejde.
  4. Vær opmærksom på, at du har anskaffet dig det rette mundstykke til din højtryksrenser til netop den overflade, som din terrasse har. Ellers risikerer du at skade din terrasse eller lave misfarvninger!
  5. Så er det tid til at fatte din højtryksrenser og starte arbejdet.
  6. Er din terrasse af træ bør du efterfølgende supplere med en form for overfladebehandling for at undgå, at overfladen efterlades sårbar for skidt og snavs. Behandlingen tilpasses alt efter hvilken type træ der er tale om.

Valg af højtryksrenser til terrassen

Står du i samme omgang og skal investere i en højtryksrenser? Her får du nogle forskellige bud på, hvilken højtryksrenser du kan vælge.

Højtryksrenser til terrassen med skjold

I dag findes der mange forskellige typer af højtryksrensere på markedet. En særlig ting, som kan være yderst behjælpelig i arbejdet med højtryksrens af din terrasse, er at vælge én, som har et indbygget skjold. Skjoldet vil sørge for, at der ikke sprøjtes vand tilbage på fliser, eller på den arbejdende. Skjoldet hjælper yderligere til, at terrassen ikke får striber efter vandet.

Højtryksrenser til terrassen uden ledning

Hvis du vil gøre arbejdet med højtryksrens endnu lettere kan du vælge at investere i en højtryksrenser uden ledning. På den måde undgår du at bøvle med ledning eller adgang til stikkontakt under dit arbejde. En højtryksrenser uden ledning er særligt anvendelig, hvis din terrasse er af den store slags. Selvom denne form for højtryksrenser drives på batteri får du helt samme effektive og gode resultat. 

Test af højtryksrenser til terrassen

Der er foretaget adskillelige tests af forskellige højtryksrensere, som du kan orientere dig i. Alfa omega er dog, at du vælger en højtryksrenser, som passer til den opgave, som du skal udføre. Som beskrevet er det helt centrale, hvilket materiale du skal rense. Vælg gerne en renser, som har forskellige indstillinger til styrke. Da vil den kunne anvendes til flere forskellige opgaver både i hjemmet og i sommerhuset.

Professionel hjælp til højtryksrens af din terrasse

Er du i tvivl om, hvordan din terrasse bedst renses med en højtryksrenser, hvilken type der skal anvendes, eller er tiden knap? Der findes flere firmaer som tilbyder at rense din terrasse. Her er du sikret den helt rette behandling af materialet på din terrasse og et flot resultat!

Hvis du kaster dig ud i selv at højtryksrense din terrasse, men er i tvivl om, om du har fået fat i det rigtige mundstykke kan du starte med at rense et lille hjørne af din terrasse. Er du tilfreds med resultatet, og reagerer materialet fint på det? På den måde kan du teste resultatet inden det er for sent.

Terrasse af komposittræ

Er du træt af arbejdet med vedligehold af din terrasse? Så kan det være, at du skal vælge en terrasse af komposittræ næste gang terrassen skal fornyes. Ved denne form for terrasse er der nemlig meget lidt vedligehold. Du kan læse mere om terrasse i komposittræ her, hvor du også får en guide til, hvordan du selv kan lave din egen terrasse af komposittræ til få penge.