Alt du behøver at vide inden du skal bygge en plastik terrasse

Alt du behøver at vide inden du skal bygge en plastik terrasse

Din første tanke til materialet til terrassen er højst sandsynligt træ. Træ er det klassiske og til stadighed det mest populære og almindelige valg, når det kommer til terrasser. Der findes dog andre gode muligheder af materialer til din terrasse. Plastik er en af dem. En plastik terrasse lyder måske ikke umiddelbart særligt charmerende, men i dag har flere plastikmaterialer til terrasser vundet indpas og er blevet et attraktivt valg. Det er ofte en af de debatter du vil støde på, når du undersøger materialer til din terrasse, om det skal være naturtræ eller kunstige alternativer som plastik og komposit.

Materialet til din terrasse

Nydelserne ved at have en terrasse er mange. Det giver et smukt sted at slappe af udenfor eller samle familie og venner til hyggelige komsammener. Det kræver dog arbejde og mange overvejelser, når du skal anlægge en terrasse. Lige fra du har truffet beslutningen til du skal begynde at anlægge din terrasse og den til slut står færdig til brug. Det er en værdifuld investering du skal gøre i dit hjem og derfor gælder det om at træffe de rigtige valg. Det giver størst sikkerhed for at du får anlagt en terrasser der passer perfekt til dit hjem og dine behov. En af de første og mest afgørende ting, du skal beslutte dig for inden du bygger en terrasse er da også hvilket materiale din terrasse skal bygges af. Der er mange muligheder i forhold til materialer. Hvilket materiale der passer bedst til din terrasse afhænger blandt andet af dine behov, budget, farveønsker og vedligeholdelseskrav.

Plastik terrasse muligheder

I løbet af det sidste årti er der sket meget inden for udviklingen af terrasse materialer og Træ er ikke længere den eneste mulighed. Plastik er blevet et moderne, praktisk og flot valg til terrassen, der samtidig ligner træ. Plastik er dog ikke bare plastik, når vi snakker materiale terrasset. Der er nemlig flere typer materiale du kan vælge til din plastik terrasse, heriblandt komposit og ren plast.
Selvom de to typer på din vis minder meget om hinanden, er der nogle elementer der differentierer dem fra hinanden. Det er vigtigt at du kender forskellen på de to typer plastik terrasse, så du er sikker på at få valgt det der passer bedst til din terrasse og dine behov.

Komposit terrasse

Komposit er et kunstigt fremstillet materiale, der er et meget populært alternativ til træ til terrassebygning. Kompositbrædder er et materiale der er sammensat af træfibre og plast. Hertil bruges der oftest genbrugsmaterialer: genbrugsfibre og genbrugsplast. Denne type materiale har nærmest revolutioneret bygningen af udendørs konstruktioner. Komposit er nemlig nærmest vedligeholdelsesfrit og kan ligne træ til forveksling. Materialet er ekstremt holdbart og modstandsdygtigt overfor både fugt og insekter. Forholdet mellem træ -og plastmateriale i kompositbrædderne varierer alt efter mærket og producente.
Vil du vide mere om komposit, kan du læse flere af vores artikler om emnet her.

Plast terrasse

Ligesom komposit er plastbrædder også et kunstigt materiale. Plastbrædder er modsat kompositbrædder ikke et kombinationsmateriale, men består udelukkende af ren plast. Plastbrædder er utroligt solide og ridsefaste, samtidig med at de er lette, hvilket gør det til et ideelt materiale til terrassen. De fås i mange variationer og farver og kan også findes i udgaver der minder meget om træ. Det er på samme måde som komposit skabt for at minimere vedligeholdelse og forhindre råd, svamp og insektangreb, som er gener man forbinder med traditionelle træterrasser. Samtidig er det utroligt let at rengøre, som er stort set den eneste vedligeholdelse der er nødvendig

Plastik terrasse – En revolutionerende løsning

Plastik terrasser er svaret på mange udfordringer som træterrasseejere har kæmpet med i årevis. Mange drømmer om den tid der skal nydes på terrassen og det kan skal bruges til. Det er dog langt de færreste der ønsker det arbejde og vedligeholdelse der ligger i at have en terrasse, men her er en plastik terrasse løsningen. En terrasse af plastik, hvad end det er ren plast eller komposit, kræver ikke nogen årlig renovering. Det vil sige at du slippet for slibning, oliering og maling. Samtidig gør holdbarheden at du kan have glæde af en flot terrasse, de næste mange mange år. Sidst men ikke mindst er plastik terrasser et flot valg, der fås i en bred vifte af farver og kan laves som en troværdig efterligning af naturligt træ. En plastik terrasse er altså en perfekt løsning, hvis du selv har gået og været i tvivl i forhold til at bygge en terrasse på grund af nogen af ovenstående problematikker.

Fordele og ulemper ved en plastik terrasse

Plastik terrasser er et af de bedste alternativer er findes til en traditionel træterrasse. Det er dog vigtigt at du kender til både fordelene, men også ulemperne der er ved at vælge en plastik terrasse, før du begynder at indkøbe materialer. Der forskel på om du vælger komposit -eller plastbrædder, alligevel minder de meget hinanden når det kommer til generelle fordele og ulemper:

Fordele:

 • Vandtæt og modstandsdygtigt overfor råd, svamp og insekter
 • Fås i mange forskellige farver
 • Kan laves med meget naturtro træstruktur
 • Har ikke gennemgået kemisk behandling
 • Splintrer ikke
 • Kan laves med genbrugsplast
 • Meget holdbart og har en lang levetid

Ulemper:

 • Kan ikke olieres eller males
 • Falmer over mange år
 • Ensartet struktur kan se kunstigt ud
 • Kan være glat, især hvis det er vådt
 • Dyrere end traditionelt træ

Håndtering af plastikbrædder

Terrassebrædder af plastik kan håndteres på samme måde som træ. Det kræver altså ikke specialværktøj at skulle bore eller skære i brædderne. Derfor kan du også roligt anlægge din plastik terrasse som et gør-det-selv projekt. Desuden er plastik -og kompositbrædder lettere materialer, der gør det nemt at håndtere og flytte rundt, når du skal skære og anlægge brædderne til din terrasse.

Den rigtige farve

Der findes rigtig mange farver du kan vælge til dine plastik terrasse. Alt fra solide ensfarvede brædder til de mere planker med træstruktur. Bræddernes overflade varierer også og kan fås som måde glatte, små -eller storriflede. Det store udvalg du kan finde af farver du kan finde til din plastik terrasse, gør at du kan være sikker på at finde lige netop det udtryk der passer til din smag, indretning og bolig. Med så mange muligheder i farver og udseende på plastbrædderne er der heller ikke noget som kan siges at være det rigtige valg. Det handler om smag og behag, samt hvilke behov og krav din terrasse skal opfylde. De typiske farver som du kan finde til din plastik terrasse er:
– Mørkebrun
– Lysebrun
– Rødbrun
– Grå
– Antracit

Udvalget af farver og udseende på brædderne til din terrasse kan variere alt efter om du vælger kompositbrædder eller plastbrædder.

Her kan du se og købe kompositbrædder.
Her kan du se og købe plastbrædder.

Prisen for en plastik terrasse

Materialet til din terrasse afhænger selvfølgelig også af dit budget. Hvor meget du kan og vil investere i din terrasse. Både plast og komposit træ koster nemlig væsentligt mere end hvis du vælger almindelige træplanker. Det er dog vigtigt at på lang sigt vil tjene meget af din investering ind igen, da en plastik terrasse stort set er vedligeholdelsesfrie, et utroligt holdbare og samtidig har en virkelig lang levetid i forhold til træ.

Plastik terrasser – Et populært valg

Der er meget planlægning og beslutninger som skal træffes, når du skal designe og bygge en terrasse. Heri blandt størrelse, placering, budget og ikke mindst materialer. Det er ikke længere kun træ, som du kan vælge at bygge din terrasse af. Plastik terrasser bliver mere og mere populært, hvilket skyldes de mange muligheder de giver, fordelene og især den lave vedligeholdelse. I dag kan du endda få plastikbrædder der til forveksling ligner andre typer eftertragtet træ som for eksempel ipe eller cedertræ. Du kan finde forskellige typer her. Derfor bør du bestemt ikke afskrive en plastik terrasse, før du har undersøgt de forskellige muligheder af plastik terrasser, dets fordele og selvfølgelig ulemper og hvilket look du kan give din terrasse. Det kan være at det er det helt rigtige valg til din terrasse.