Fordelene ved at vælge en vindskærm til terrassen

Fordelene ved at vælge en vindskærm til terrassen

En vindskærm til terrasse er vejen frem, hvis du vil have endnu flere hyggelige timer i solen. Ofte blæser der en frisk til hård vind i Danmark. Du behøver dog ikke tænke i fastmonterede hegn af den grund.

En vindskærm rulles ud ved behov. Den anbringes i en kassette, som ikke fylder alverden, når den ikke er i brug. Det er let og enkelt at rulle vindskærmen ud før morgenmaden, frokosten eller aftensmaden på terrassen.

Vindskærm til terrasse – Derfor er det et smart valg

En vindskærm er alle pengene værd, hvis du blot skal bruge læ for en smule vind. Det kan være på altaner og terrasser, hvor vinden i forvejen ikke har alt for meget at skulle have sagt.

Blæser der en orkan, vil en læskærm ikke kunne holde til belastningen. Det er altså den lette til friske sommervind, der kan gøres noget ved. Til det formål er en læskærm til gengæld yderst behjælpelig.

En vindskærm til terrasse fås i flere forskellige modeller, farver og størrelser. Du kan nøjes med en enkelt mindre af slagsen – eller montere flere på samme tid, som kan omkranse hele terrassen.

En vindskærm vil også holde nysgerrige blikke på afstand

Du får ikke kun læ på terrassen med en vindskærm. Bor du fx i rækkehus, er der sjældent langt til naboerne. Derfor er der mange, som ruller vindskærmen ud som et midlertidigt hegn, der gør middagen på terrassen mere privat.

Naboerne må så tænke nok så fantasifulde tanker om, hvad de mon går glip af. Solbadning bliver bare lige en tand nemmere for de fleste, når der ikke kan lures med udefra.

Hvis læhegnet ikke monteres for at holde nysgerrige blikke væk, fås det i nærmest gennemsigtigt stof. På den måde er det også stadig til at kigge ud og dermed bevare en del af udsigten.

Enhver sommerdag kan spoleres af blæsten. Med en vindskærm til terrasse får du et værn mod vinden, som rummer flere fordele end blot det.

Let at montere – Få hurtigt læ på terrassen

Det ikke permanente læhegn

Et fast læhegn kan hurtigt blive hæmmende for udsigten. Bor du fx i et sommerhusområde med udsigt til havet, vil det være synd og skam at ødelægge bare lidt af udsynet med et fast og robust læhegn.

Selvom du vælger et læhegn med afstand mellem brædderne, vil det genere øjet. Blæsten vil så også stadig kunne trænge igennem. Det er altså med andre ord svært at få det hele på en gang.

Så længe blæsten ikke er alt for hård, vil en vindskærm være den noget nær optimale løsning for dig, der vil have læ på terrassen. Hvis blæsten som regel generer mest fra én side af, fastmonteres kassetten der – klar til udrulning af læhegnet.

Let at montere på husmuren

Du kan få læ på terrassen i løbet af ganske kort tid. En vindskærm kan købes og monteres klar til brug hurtigt og nemt. Du skal blot gøre dig nogle indledende overvejelser omkring, hvor den skal placeres for at gøre mest gavn.

En vindskærm kommer rullet ind i en lukket kassette. De fleste typer har en fast låsemekanisme i udtrækket, hvilket gør at du kan lave et hegn så langt, som du ønsker.

Vi anbefaler flere vindskærme i det tilfælde, at du skal have læ på en længere strækning. Des længere udtræk, des større belastning fra vinden. Husk på at det ikke er et robust og permanent læhegn, du har med at gøre.

Få loungestemning på terrassen og del hyggen op i rum

Du får læ med et læhegn. Du får også ly for nysgerrige blikke. Du kan tilmed skærme af for den nedadgående aftensol. Og så kan du danne rum på den store terrasse med fleksible hegn.

Med strategisk velplacerede vindskærme kan du fx sørge for skygge, hvor børnene har deres badebassin. På den måde fylder hegnet ikke på terrassen, når det ikke er badetid. Vindskærmen bor simpelthen inde i kassetten, når den ikke er i brug.

Eller hvad med et lounge-arrangement, hvor gæsterne selv kan vælge rum? Der kan være madrasser til solbadning, skærmet af for resten af selskabet. Vil man nyde Solen uforstyrret, kan man trække om på den anden side af vindskærmen.

Det er altså nærmest kun op til ens fantasi, hvad en vindskærm til terrasse kan gøre godt for. Du har en lang række muligheder til rådighed – både på den lille og kæmpestore terrasse.

Sådan får du en vindskærm til terrasse til at holde i mange år frem

En vindskærm bør ikke anvendes ved alle typer af vejr i Danmark. Stormer det en pelikan eller drypper det fra oven, vil materialet af stof kunne tage skade.

Er din terrasse anlagt, hvor det ofte blæser kraftigt, vil en vindskærm ikke kunne stå distancen. Stoffet vil blive slapt og flosset forholdsvis hurtigt, hvis det skal kæmpe imod for stærke vindstød.

Du skal derfor kun gå med denne løsning, hvis det oftest er mindre vindstød, der skal dæmmes op for. En vindskærm behøver som nævnt slet ikke kun monteres for at skabe læ. Solen og forbipasserende blikke kan også trænge til afskærmning for fri adgang til dit terrassemiljø.

En vindskærm bør kun rulles tilbage på plads i kassetten, når stoffet er helt tørt. Står det i fugt inde i kassetten, kan du godt skyde en hvid pil efter lang holdbarhed.

En vindskærm er med andre ord velegnet, når det er tørt og ikke alt for blæsende. Den er også god at have ved hånden, når der hverken er høj hæk eller hegn ind til naboen.

Læ på terrassen med et snuptag

Sol og varme på ingen tid

Selv i den spæde forårssol, vil en vindskærm kunne sprede meget glæde. Et par stole og et bord placeret foran et sort bagtæppe og Solen varmende lige på vil forstærke effekten ganske betydeligt.

Så længe der er læ, vil Solens stråler varme kroppen godt igennem – også i marts og april. Påskekaffen kan sagtens nydes udendørs, når Solen er fremme og der er gjort noget for at skabe læ på terrassen.

Når så sommeren rammer, er der hurtigt mange, der får nok af Solen. Med god grund i øvrigt, da de skadelige UV-stråler rammer kraftigt i middagstimerne.

En vindskærm til terrasse er designet i et materiale, som er UV-resistent. Derfor kan man trygt tage ophold med et læhegn ved sin side – også selvom Solens varme stadig vil trænge igennem.

Få en vindskærm til terrasse, der falder ind i omgivelserne

De fleste vælger at investere i en vindskærm, som er sort. Du får dog også materiale, der er cremefarvet eller lettere gennemsigtigt. På den måde kan du designe din terrasse sådan, som du ønsker det.

Det enkle men stilfulde design vil komplimentere din terrasse eller have, så du ikke føler, at vindskærmen fylder for meget. Det er helt op til dig, hvornår den skal rulles ud – og hvornår den bare skal stå gemt væk i sin neutrale kassette monteret på en mur.

De fleste læhegn er anvendelige mod vindstød op til 28 km/t. Du kan altså let få mange flere hyggelige timer på terrassen, når først Solen er fremme. Sol og fuldstændig vindstille vejr samtidig er dog en sjældenhed her til lands. Derfor er der masser af gode grunde til at kunne trylle et læhegn frem fra kassetten

… Og så gør det heller ikke noget, at naboen ikke kan kigge med, når du har fint eller måske ligefrem romantisk besøg på terrassen i solnedgangen.