Glasafskærmning terrasse

Derfor er glasafskærmning til terrassen en god løsning

Glasafskærmning terrasse er løsningen, hvis du både vil sidde i læ og nyde udsigten. Her får du en guide til, hvordan du bærer dig ad.

Det danske vejr er ofte præget af vind – derfor skal der tænkes praktisk, hvis timerne på terrassen ikke skal forstyrres af vind og vejr. Et almindeligt læhegn af træ vil spærre for udsigten fra terrassen, som ofte er en af grundene til at opholde sig der.

Glasafskærmning terrasse – En nødvendighed i Danmark

Der er aldrig sådan for alvor langt til havet i Danmark. Derfor driller vinden de fleste dage om året, når man vil opholde sig i fred og ro på sin terrasse.

Det allerbedste ville naturligvis være, hvis man kunne nyde udsigten fra sin terrasse uden forstyrrende elementer for øjet. Omstændighederne gør desværre, at der skal tænkes i form af afskærmning for vinden, hvis ikke hyggestunden udenfor skal blive noget vindblæst.

Når man bygger sin terrasse er et læhegn ofte ikke det første, man tænker ind. Det viser sig dog som regel rimeligt hurtigt, at vinden bliver årsag til mange frustrationer. Når den først har ført til, at familiemiddagen er blevet rykket indenfor én gang, er man klar til at investere i en løsning.

Nogenlunde læ på terrassen er næsten ligeså vigtigt som sol og temperaturer over 20 grader i sommermånederne. En glasafskærmning vil give dig mange flere timer på terrassen.

Glasværn på terrassen

Der er mange forskellige muligheder for at lave afskærmning omkring din terrasse. Løsningerne varierer meget i udseende og pris. Det kan sagtens være, at du helst bare vil have terrassen ‘pakket ind’ og fint lever med, at udsigten dermed bliver blokeret.

Et almindeligt hegn vil udover at sørge for læ også tjene det formål at holde nysgerrige blikke væk, når der fx solbades på en varm sommerdag.

I klart de fleste tilfælde vil folk dog helst bevare udsigten samtidig med, at vinden skærmes af. I dette tilfælde er et glasværn naturligvis det eneste rigtige.

Det hele går ud på at designe sig til den bedste løsning. Det, som virker for andre, er ikke nødvendig det rette for dig. Med glasafskærmning kan du skabe et ugeneret frirum til glæde for hele familien.

I forhold til glasværn har du flere muligheder til rådighed. Meget af beslutningen har med at gøre, hvilket udtryk du ønsker, din terrasse skal få.

Sådan afskærmer du og bevarer udsigten

Læ på terrassen og udsigt på samme tid – Glasafskærmning terrasse

Glasløsningen er ikke den billigste vej at gå. Til gengæld vil den vise sig alle pengene værd, når først du sidder i solen – med vinden lukket ude – og nyder et glas koldt hvidvin midt i juli.

De bedste og varmeste sommerdage kan sagtens blive plaget af vind. Når stranden ikke er et rart sted at opholde sig grundet vind, er det rart, hvis terrassen er et sikkert hit.

For dem, der ønsker at bevare kontakten til omverdenen – minus vind og storm – vil en glasafskærmning være den optimale løsning. Der er dog nogle ting, man skal være opmærksom på.

Lovkrav om sikkerhedsglas

Et glasværn til terrassen er omfattet af et lovkrav om sikkerhedsglas. Det går slet ikke an, hvis vildfarne bolde eller andet kan splintre glasset i tusinde stykker.

Lamineret glas består af to stykker glas, som er limet sammen. Derfor bliver det ikke spredt udover det hele, hvis uheldet alligevel skulle være ude.

Endnu mere sikkert er udgaven, som både er hærdet og lamineret. Med små børn rendende rundt, er det også klart at foretrække, hvis der ikke er glas, der nemt kan gå i stykker.

Smart løsning med foldeglas – Udestue, drivhus eller terrasse?

Terrassen kan blive en multiløsning, som faktisk kan benyttes hele året, hvis du både sørger for overdækning, vægge og et frontparti. Det lyder måske mere som en udestue, og det vil det da også være, hvis alle døre er lukket i.

Med rammeløst foldeglas har du mulighed for, at udsigten blokeres mindst muligt samtidig med, at der lukkes helt af for vinden. Fordelen er her, at du nemt kan skubbe glasset til side eller lukke det i – alt efter hvordan vejret arter sig.

Hvis du ovenikøbet konstruerer en løsning med et tag, som kan skubbes til side eller åbnes, har du multiløsningen som med en varmeblæser eller varmelamper kan benyttes hele året rundt.

I Danmark er der som bekendt stor forskel på sommer og vinter. Når solen er fremme, ønsker de fleste at nyde gode af den. Med multiterrassen har du mulighed for at være med hele året rundt.

Rummet kan endda fungere som drivhus om sommeren, når solen virkelig bager ned. Med foldeglasset lukket i vil du nå op på temperaturer, som du kan dyrke tomater og andre drivhusplanter i.

Forskellige typer af glasafskærmning terrasse

Glas er ikke kun glas. Når terrassen skal skærmes af, har du flere valgmuligheder til rådighed. Du kan både vælge imellem helt klart glas, mat glas, røgfarvet glas eller glas med mønster.

Lad os se nærmere på, hvad du har at gøre godt med. Dan dig et indtryk af, hvad der er fordele og ulemper i din situation.

Klart glasværn til terrassen

En klar glasafskærmning er løsningen til dig, der ønsker så meget udsigt fra din terrasse som muligt. Det medfører dog også, at der er frit udsyn til dig og dine gæster.

I den lukkede have vil et klart glasværn være en optimal løsning. Der er alligevel ikke nogen, der kan kigge ind – så hvorfor skærme af for din udsigt?

Klart glas til terrassen fås som både hærdet og lamineret. Du kan også købe en løsning med gelænder til. Hærdet og lamineret glas er det mest sikre glas, du kan få. Her skal du på ingen måde frygte for, at hverken vind, vejr eller en snublende person, skal få glasset til at splintre.

Mat glasværn – Stadig lysindfald men udsigten blokeret

Et mat glasværn er løsningen, hvis du ikke ønsker at nysgerrige blikke skal kunne kigge ind på dig og dine gæster. Du får stadig et vist lysindfald, da der jo netop ikke er tale om et hegn af træ.

Det matte glas står meget godt til terrassen i sommerhuset, hvor du vil have afskærmning fra vinden men stadig bevare et lyst og venligt udtryk. Hvis terrassen har front mod havet, vil blæsten som regel drille mere, end hvad godt er.

Forbipasserende strandgæster vil også kunne kigge uforstyrret, hvis ikke der skærmes af. I et tilfælde som dette er det matte glasværn absolut værd at tage med i sine overvejelser.

Et røgfarvet glasværn toner lyset ned

Mellemtingen mellem frit udsyn og mat glas er en røgfarvet glasafskærmning, som toner lyset ned. Det har også den effekt, at der ikke er helt frit udsyn – hverken for dig eller dine naboer.

Med andre ord vil den røgfarvede løsning give en dæmpet belysning på terrassen. For dem, der synes, at sollyset kan blive lige skarpt nok om sommeren, vil tonede ruder afhjælpe en smule af problematikken.

Et røgfarvet glasværn er også et valg udi design, som mange synes rigtig godt om. Der er noget stilfuldt ved de mørkere ruder og de står godt til træterrassen.

Valget er dit om udsynet skal være frit

Det er en dobbeltløsning de fleste er ude efter, når de går efter løsningen med glasafskærmning. Vinden skal lukkes ude og udsigten bevares.

Vi ønsker dig alt mulig held og lykke med at finde den helt rette glasafskærmning terrasse, som passer til lige nøjagtig dine præferencer.