Træterrasse - Priser pr kvadratmeter - Så meget koster det

Træterrasse – Priser pr kvadratmeter – Så meget koster det

Træterrasse pris pr kvadratmeter kan variere ret meget i de enkelte tilfælde. Her skal vi se på forskellige byggematerialer og designs. Man kommer heller ikke udenom, at der er mange penge at spare ved at bygge sin træterrasse selv.

Du står foran et stort valg. Du vil have en træterrasse – men der er selvfølgelig grænser for, hvor stort et budget du har til rådighed. Hvilke materialer skal du vælge? Hvor stor skal terrassen være? Skal den dækkes over? Osv.

Her får du estimater over, hvor meget en træterrasse vil ende ud med at koste i sidste ende. Der er mange ting at tage med i sine overvejelser, før man kaster sig ud i projektet med at bygge terrasse.

Her skal vi fokusere på den del af sagen, der har med penge at gøre.

Træterrasse pris pr kvadratmeter – Bygge eller ikke bygge selv?

Der findes masser af byggevejledninger på nettet. Du kan fx finde en hel del her på siden. For dem, der har hænderne skruet rigtigt på, vil det være nemt nok at gå til. Man starter ved byggevejledningens del 1 og slutter længere nede på siden.

Hvis du ikke har evner og mulighed for at konstruere din træterrasse selv, kan du heldigvis også betale dig fra det. Det bliver naturligvis langt mere bekosteligt, når du ikke selv skal lette en finger.

Til gengæld bliver du så også dækket ind af flere års byggegaranti, hvis noget skal rettes til efterhånden som tiden går.

Én ting er helt sikker: Du kommer til at blive rigtig glad for din træterrasse på de lune sommerdage, hvor Solen bare bliver ved med at skinne. Du kan trygt stille familie og venner i udsigt allerede, at der bliver masser af skønne udendørs timer at se frem til.

Tre vigtige tips til dig og din træterrasse

Træets kvalitet – Et afgørende punkt når en træterrasse pris pr kvadratmeter skal udregnes

Der findes dem, som bare skal have en træterrasse op at stå på kort tid – og så må den holde i så lang tid, den nu kan. Du kan også vælge at se stort på en lang levetid til din terrasse, hvis du foretrækker de billigste materialer på markedet.

Faktisk kan billigt træ også holde i lang tid. Du skal bare finde tid til at behandle det med træbeskyttelse jævnligt. Hvis terrassen er konstrueret korrekt, kommer brædderne ikke til at lide under påvirkning af vand og fugt i lang tid ad gangen – og det har træet rigtig godt af.

Vi anbefaler dog, at du ikke vælger det absolut billigste træ på markedet. Det kan sagtens vise sig som en bedre investering på længere sigt at gå lidt op i pris.

Dyrere træmaterialer holder bare i længere tid – meget kan dog afhjælpes med pensel og olie. Hvis du bygger på lavbudget, skal du regne med lidt over 1000 kr. pr. kvadratmeter.

Vejledende priser på en terrasse i træ eller komposit

Du kan bygge med naturligt træ eller komposit, som er et kunstigt forarbejdet materiale, der minder meget om den ægte vare. Komposit rummer dog den klare fordel, at det ikke skal vedligeholdes i nær samme grad som naturens eget træ.

Det skal dog ikke afholde dig fra at bygge terrasse med god gammeldags eg, lærk eller gran, hvis det er det, der tiltaler dig. Hav dog altid for øje, at der skal vedligeholdelse til, når det er naturens egne materialer, der bygges med.

20 kvadratmeters træterrasse i lærketræ kan udføres fra 17.000 kr. hvor der kun er en græsplæne nu. Så får du den færdige pakke, som er klar til at tage i brug, når sommeren kommer.

Træterrasse hvor der allerede er fliseterrasse

Det hele bliver en del billigere, hvis du vil have anlagt terrasse, hvor du allerede har et skelet i form af fx en terrasse med fliser. Det kan være, du er træt af de gamle og misfarvede fliser.

Lad os også kigge nærmere på, hvor meget prisen vil variere alt efter, hvilke træsorter, du vælger at få bygget terrasse med.

Du får 20 kvadratmeter træterrasse med trykimprægneret træ, hvor der allerede er fliseterrasse for rundt regnet 10.000 kr. Trykimprægneret træ er noget af det billigste på markedet og kan være forarbejdet med giftige tilsætningsstoffer.

Her bygges der terrasse i komposit

I den anden ende af træskalaen, finder vi det eksotiske og mørke Fava Amagosa. Her er der tale om træ af en helt anden – og mere naturlig – slags. Prisen afspejler dog også det forhold, da du snildt kan komme op at betale små 20.000 for en terrasse udført i den træsort.

Thermoask er forarbejdet, så det holder utroligt længe. Du får træ, som de gamle vikinger ville bygge med. Prisen skal naturligvis også ses i sammenhæng med den samlede levetid.

Skal der anlægges terrasse med thermoask, hvor der i dag blot er græs, skal du af med små 30.000 kr. hvis du også vælger skjult montering uden synlige skruehuller og lignende.

Som tydeligt ses ovenover, afhænger prisen rigtig meget af, hvilke materialer du bygger med. Her er prisen for håndværkere så også regnet med. Du kan naturligvis spare rigtig meget ved at bygge selv.

En træterrasse af komposit

Prisen afhænger naturligvis også af, hvor lang tid terrassen kan holde i sidste ende. Hvis træet skal skiftes ud hvert tredje eller femte år, løber prisen selvfølgelig hurtigt i vejret.

Komposittræ vil spare dig for rigtig mange bekymringer. Her er tale om en relativt billig løsning med lang levetid. Du skal heller ikke bekymre dig om vedligeholdelse med træbeskyttelse hen ad vejen. Rengøring af brædderne er faktisk rigeligt i langt de fleste tilfælde.

Komposit består af 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel. Selvom det selvfølgelig aldrig kan komme helt op på siden af naturligt træ, rummer komposit så mange fordele, at det er blevet uhyre populært at bygge med.

Du har så også forskellige typer af komposittræ at vælge imellem. Farverne spiller en stor rolle i de fleste tilfælde. Her har du klart flere nuancer til rådighed, end når du bygger med naturtræ.

20 kvadratmeter terrasse med komposit af typen Nordic Deck Shield GreyMix kan klares for cirka 20.000 kroner, hvor der er græsmark nu. Her er også tilvalgt kompositreglar som bund.

Går du med sorte Sirius Plank Classic WPC, Bark, får du terrassen for 21.000 kr. med samme valg.

Du skal som sagt fraregne tid til vedligeholdelse, når du bygger med komposit. En tur med kosten og haveslangen er som regel nok til at holde brædderne friske sæson efter sæson.

Fra 1000 kr. pr. m2 til 3000 kr. pr. m2

Den samlede pris vil som nævnt variere rigtig meget alt efter, hvilke materialer, der bygges med. Tommelfingerreglen lyder på 1000 kr. pr. m2 for en træterrasse i de billigste materialer – og op til 3000 kr. for en træterrasse i eksklusive træsorter, som kan holde i mange år frem.

Meget har også med det æstetiske at gøre. Du kan naturligvis købe trykimprægneret eller varmebehandlet træ, der kan holde i lang tid. Patineringen af disse træsorter er dog ikke nær så flot som mere eksotiske træsorter.

Hovedregler er, at der skal behandling med træbeskyttelse til for at holde brædderne friske og flotte at se på. En langtidsholdbar terrasse er den, der bliver konstrueret korrekt og som vedligeholdes år efter år.

Den samlede startpris kan altså være ret vildledende. Du kan med stor fordel betale en del for gode materialer, der vil stå distancen år efter år. Et røverkøb for 1000 kr. pr. kvadratmeter vil modsat klinge hult, når hele terrassen skal have nyt træ efter blot fem års levetid.

Vi ønsker dig held og lykke med at ramme den rigtige blanding af pris og kvalitet, når der skal bygges træterrasse.