Termotræ terrassebrædder - Pæne og praktiske brædder til din terrasse

Termotræ terrassebrædder – Pæne og praktiske brædder til din terrasse

Termotræ terrassebrædder kan meget vel være det helt rette valg til din terrasse. Du får brædder, der er varmebehandlet og på den måde kan holde i rigtig mange år frem.

Der er mange åbenlyst gode grunde til at vælge termotræ terrassebrædder. Du får både lang holdbarhed, pæne strukturer i træet og miljørigtighed. Man kan tilmed vælge imellem mange former for træ af denne type.

Her kigger vi nærmere på dine valgmuligheder, når det kommer til termotræ terrassebrædder. Der er noget for ethvert budget. Vi giver dig også gode råd til at konstruere din terrasse, så den holder i længst mulig tid.

Termotræ terrassebrædder – Sådan fungerer det

Termotræ terrassebrædder er varmebehandlede, så de kan modstå både regnfulde somre og lange, kolde vintre i Danmark. Når træ skal anvendes udendørs, stiller det i høj grad krav til den forarbejdning, det har været udsat for.

Thermobehandlingen består af vanddampe og temperaturer helt op over 200 grader. Dette bevirker, at træets cellestruktur bliver hærdet og klar til at gennemgå lidt af hvert under sit ‘liv’ på din terrasse.

Varmebehandling ændrer på træfibrenes struktur. Det er altså langt fra træ, som lige er blevet fældet, du kan berige din terrasse med. Holdbarheden på træet sættes væsentligt op, når træet har gennemgået en grundig varmebehandling.

Stabilt og varmebehandlet træ

Termotræ terrassebrædder er langtidsholdbare i mere end én forstand. Almindeligt træ uden forudgående varmebehandling risikerer nemt at miste sin stabilitet, så det ryger ud af form.

Manglende formstabilitet medfører, at brædderne med tiden vil blive mere og mere skrøbelige. Det kan blive nødvendigt at udskifte nogle af dem – eller dem alle sammen hvis man vil bevare et ensartet udtryk på sin terrasse.

Vejret og luftfugtigheden skifter meget i vores nordlige klima. Det bevirker, at træet udvider sig og trækker sig sammen med korte mellemrum. Processen bliver dog kraftigt nedsat, når træet er blevet termobehandlet. Det nedsætter det generelle slid på træet ganske betragteligt.

Faktisk bør termotræ terrassebrædder slet ikke reagere på luftfugtighed og mangel på samme. Du vil dog i de fleste tilfælde alligevel komme ud for en smule forskydninger i træets former.

Så let kan monteringen gå

Termotræ terrassebrædder er uden giftige tilsætningsstoffer

Varmebehandlingen, der fører til gode og holdbare termotræ terrassebrædder, foregår uden giftige tilsætningsstoffer. Termobrædder er altså på den måde også et miljørigtigt alternativ, når du vil bygge en bæredygtig terrasse.

At betræde sin terrasse uden dårlig samvittighed overfor klimaet er noget, som flere og flere går op i. Varmebehandlingen består af rene dampe, der opvarmes til ekstreme temperaturer. Så længe der ikke går ild i træet, er det i bund og grund godt på den lange bane.

Der anvendes således ikke kemikalier og andre giftige tilsætningsstoffer, når almindeligt træ gennem varmehandling og bliver til termotræ. Din terrasse kan beklædes med brædder, der ikke har været en belastning for miljøet.

En terrasse uden vedligeholdelse med varmebehandlede brædder

Hvis du anvender varmebehandlede brædder til din terrasse, så gør det også godt for den mængde af tid, du skal bruge på vedligeholdelse. Du kan skrue kraftigt ned for olie og træbeskyttelse, når brædderne har været udsat for glohede dampe.

Ubehandlet træ har et ganske højt indhold af sukkerforbindelser. Disse nedbrydes dog ved varmebehandling, så svampe ikke længere har gode forhold at gro i.

Når der ikke kan gro svampe i træet, vil det nedbrydes væsentligt langsommere. Derfor skriger træet ikke på olie i ligeså høj grad som ikke varmebehandlede træbrædder til terrassen.

Terrassebrædder, der bevarer sine rødbrune nuancer

Varmebehandlingen gør ikke kun godt for holdbarheden. Selve træets udseende holder sig også i længere tid. Dine terrassebrædder vil altså bevare den oprindelige glød væsentligt længere, end hvis ikke træet er blevet forbehandlet med damp.

Den rustikke rødbrune charme behøver ikke yderligere behandling. Selvfølgelig vil træet falme og patinere med årenes gang. Både stærk sol og nedbør vil sætte præg på træets udseende.

Selvom termotræ terrassebrædder ikke behøver vedligeholdelse i nær den samme grad som ubehandlet træ, så er der stadig brug for, at du svinger penslen engang imellem.

Den rødbrune farve vil holde længere, hvis du behandler med pigmenteret træbeskyttelse og/eller træolie med UV-filter. Solens stråler er ganske stærke henover sommeren. Træ vil falme væsentligt, hvis det får lov at tage imod uden beskyttelse.

Det er dog ikke et must med jævnlig vedligeholdelse. Du kan også lade dine terrassebrædder patinere naturligt sæson efter sæson. Det giver en grålig nuance, som mere og mere afløser den varme rødbrune glød.

Vedligeholdelse af varmebehandlede terrassebrædder har altså mest med æstetiske hensyn at gøre. Du kan svinge penslen eller lade stå til – din terrasse vil holde i nogenlunde ligeså lang tid i begge tilfælde.

En terrasse, der passer sammen med husets design

Varmebehandlede terrassebrædder i rødbrune nuancer vil passe rigtig godt sammen med huse i både ny og ældre byggestil. Hvis huset er i klassiske danske skagensgule farver, vil en terrasse i rødbrune nuancer understøtte den behagelige varme, farverne giver.

Termotræ terrassebrædder giver et rustikt look, som på den anden side modsvarer en mere moderne byggestil, når det kommer til danske huse. Grå og sorte mursten er nu mere reglen end undtagelsen, når der bygges nyt.

Rødbrune terrassebrædder kan altså gøre en forskel på flere måder. Du kan påvirke æstetikken på din byggegrund på nøjagtig den måde, du foretrækker.

Endnu mere om varmebehandling af træ

Før du går i gang med at bygge terrasse

Nu hvor vi har belyst, hvilke fordele det giver at anvende termotræ terrassebrædder, er det også på sin plads med nogle gode råd, før byggeriet af terrassen går i gang.

Du gør mere end almindelig klogt i at tegne skifter over, hvordan det færdige projekt skal tage sig ud i sidste ende. En terrasse er således ikke noget, man kan bygge i etaper.

En nøje gennemarbejdet slagplan lægger til grund for et tilfredsstillende resultat.

Tænk igennem:

  • Hvor stor terrassen skal være
  • Hvor den præcis skal bygges
  • Hvordan terrassen får mest mulig gavn af Solens stråler
  • Om designet skal være i kontrast til huset eller i samme stil
  • Om terrassen skal være traditionelt udført eller i andre former
  • Om I går mest op i en praktisk eller æstetisk gennemført løsning

Der er altså rigeligt at tage stilling til, før terrassen skal konstrueres. Termotræ terrassebrædder sørger for, at der er styr på den side af sagen. Hvis brædderne lægges ovenpå et solidt konstrueret fundament, kommer I til at nyde godt af terrassen i mange år frem.

Montering af terrassebrædderne

Du kan montere dine termotræ terrassebrædder på moderne vis eller den gode gamle med skruer og skruemaskine. Skal det være hurtigt og nemt, er det oplagt at gøre brug af Profix Clips. Disse tillader dig at få brædderne hurtigt på plads uden synlige skruehuller.

Montagen bliver skjult, når Profix Clips er måden, brædderne anlægges på. Det er dog ikke alle terrassebyggere, der stoler på sådan en ‘lidt for moderne’ måde at gøre tingene på.

Termotræ lader sig selvfølgelig også sætte fast med kvalitetsskruer. En skruemaskine, der klarer opgaven uden problemer, er selvfølgelig værd at investere i.

Bestilling og levering går ganske let

Du kan bestille dine termotræ terrassebrædder til levering på adressen uden problemer. Man kan regne ud, hvilke mål man skal bruge og derefter gå på tilbudsjagt online.

Hvis du betaler lidt mere end de billigste løsninger, får du bedre kvalitet. Sådan er det også med termotræ terrassebrædder. Brug altid godt med tid til at finde frem til den optimale løsning i dit tilfælde.