IPE terrassebrædder m2 pris - De bedste brædder til din terrasse

IPE terrassebrædder m2 pris – De bedste brædder til din terrasse

IPE terrassebrædder m2 pris er noget, som mange terrassebyggere efterspørger. Her kan du blive klogere på, hvor meget det egentlig koster at lægge IPE-brædder på din terrasse. Vi skal også kigge på andre valg af brædder.

Skal det være IPE? Skal det være cumaru? Eller skal det være noget helt tredje?

Når man skal bygge terrasse, må man igennem den helt lange proces med at tage store beslutninger. Det er nemlig slet ikke lige meget, hvilke materialer, du vælger.

Nogle terrassebrædder kan holde længere end andre. Nogle patinerer flottere i forhold til andre, der bare får en kedelig grå farve, når de udsættes for sol og fugt.

IPE terrassebrædder m2 pris – Så meget koster de

Det er ofte muligt at finde tilbud på IPE terrassebrædder. Du skal sådan set bare omkring en række byggemarkeder, som kæmper hårdt om kunderne. Prisen pr m2 bliver presset ned, og konkurrencen er helt til din fordel.

De fleste forhandlere kører med mængderabat, når du skal købe IPE terrassebrædder. Derfor er der penge at spare, hvis du skal bygge en større terrasse. Du kan komme op at spare 10-15% i de fleste tilfælde.

Billige-terrassebrædder.dk tager 815 kr. for en m2 terrassebrædder i IPE. Du skal dog kun give 733,50 kr. når du køber 40m2. Skal du bruger over 50m2 koster en kvadratmeter endda endnu mindre – 693 kr. pr m2.

Et godt tip er altså at gå på jagt efter forhandlere, som er villige til at slå af prisen, hvis du skal bruge flere m2. IPE er bestemt ikke et billigt byggemateriale, så der kan være mange penge at spare ved at lave lidt research.

En terrasse med IPE-brædder

IPE træsort

IPE bliver somme tider også solgt under navnet Lapacho og hører til en af de mere eksklusive træsorter på markedet. Du skal derfor være villig til at gå lidt op i budget, når du anlægger terrasse med dette slidstærke materiale.

Det er en af de mest langtidsholdbare typer af hårdttræ, som sælges til terrassebyggeri. IPE stammer fra Brasilien og hører derfor ind under betegnelsen ‘eksotiske trætyper’.

Når man sammenligner med andre sydamerikanske træsorter, er der faktisk få, der kan måle sig med IPE. Den overgås kun i hårdhed af Greenheart og Denya, som slider voldsomt på saven og kræfterne, hvis der skal justeres lidt på brædderne løbende.

En overdækning sikrer længere friskhed

IPE er rødbrun af kulør og bevarer de flotte nuancer, hvis du er flink til at smøre træbeskyttelse og olie på. Alle træsorter vil dog blive mere afdæmpede i deres udtryk efter flere sæsoner i det danske klima.

Du kan overveje overdækning af terrassen, hvis brædderne skal holde sig friske i længere tid. Det indebærer selvfølgelig også den fordel, at du og dine gæster kan søge ly for middagssolen eller den stille sommerregn.

IPE koster mest af næsten alle langtidsholdbare hårde træsorter til terrassen. Teak tager dog stadig førstepladsen som det mest holdbare materiale. Du skal vælge IPE, hvis du vil have noget, der både ser tæskegodt ud og holder på den lange bane.

Du skal altså ikke ud at investere i nye terrassebrædder lige med det samme, hvis du går med IPE.

IPE terrassebrædder Stark

“Ipé er en eksklusiv træsort, der er særdeles slidstærk og stabil – selv i lange længder. Ipé terrassebrædderne changerer bredt i flotte, mørkebrune toner – til tider med et let grønligt skær med fine strukturer.”

Sådan præsenterer Stark de flotte IPE-terrassebrædder, som man ofte har på tilbud. Du får i skrivende stund brædder for 139 kr. pr. meter. Det bliver endnu billigere, hvis du opretter dig som medlem af Stark.

Der er i det hele taget flere fordele ved at holde sig til et enkelt byggemarked, hvis man generelt finder, hvad man søger. Du får medlemsrabatter, som slår de fleste andre priser på markedet.

IPE terrassebrædder XL-byg

“Er du vild med teaktræ vil Ipe terrassebrædder i hårdttræ være noget for dig. Ipe terrassebrædder i hårdttræ minder nemlig om teaktræ i udseendet, og kan ved hjælp af oliering bevare sin farve, der kun bliver flottere med tiden.”

XL Byg giver her en guide til dig, der egentlig helst vil anlægge terrasse med teaktræ, men måske synes det er lige lovligt dyrt. IPE kan også stå distancen på den lange bane – samtidig med at træet vil patinere på en flot måde, hvis det får den rette behandling.

Eksotisk hårdttræ tilføjer noget rustikt og æstetisk til terrassen, som man ganske enkelt ikke får med nordiske sorter. En omgang træolie pr. udesæson vil sikre dine terrassebrædder et flot udseende – også om flere år.

IPE terrassebrædder restparti

Der er visse terrassebyggere, der køber lige rigeligt ind af materialer. Det er selvfølgelig også smart at have lidt brædder til overs, hvis der skulle ske fejl under byggeprocessen.

Det kan komme dig til gode, hvis nærliggende terrasseejere er brændt inde med overskydende byggematerialer. Du kan ofte købe restpartier – også af IPE terrassebrædder – til en meget billig penge.

Terrassebrædder pr m2

Kig efter de forhandlere, som er villige til at skære ned på prisen i tilfælde af store indkøb. Du kan spare mange penge her, hvis du skal bygge en stor terrasse – eller tilmed flere terrasser.

IPE er ikke billigt, så det gælder om at gå på udkig efter de bedste tilbud, som markedet kan trylle frem. Køb altid lidt ekstra, så du har noget at gøre godt med, hvis enkelte brædder skulle flække under arbejdet.

Det er også rigtig fornuftigt at have noget at reparere med, hvis uheldet alligevel skulle være ude. Hårdttræ er selvfølgelig meget robust – men du arbejder alligevel med naturmaterialer, som kan forårsage visse problematikker.

Stor terrasse i IPE

Jatoba terrassebrædder

Jatoba er et andet godt bud på slidstærkt hårdttræ fra Sydamerika, der også vil stå sig godt til din terrasse. Du får nogenlunde samme holdbarhed som med IPE – dog til en lidt lavere pris.

Farven på jatoba terrassebrædder varierer fra rød til brun og patinerer på en flot måde, hvis du er flittig med penslen. Du kan også vælge at lade være med at behandle træet. I dette tilfælde får det en sølvgrå farve, som mange terrasseejere også værdsætter.

Cumaru terrassebrædder

Cumaru er også en stærk og eksklusiv træsort, som man ikke finder på mange danske terrasser. Materialet er meget velegnet til at stå distancen i vores nordlige klima, selvom det stammer fra varmere breddegrader.

Det behandles at behandle brædderne med olie umiddelbart efter konstruktionen af terrassen. På den måde sikrer man brædderne optimale betingelser for en lang levetid i både varme og kolde temperaturer.

Komposit terrassebrædder

Kompositbrædder adskiller sig fra de andre nævnte terrassebrædder ved slet ikke at være naturligt træ. I stedet får du en yderst langtidsholdbar løsning, der består af 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel.

Du skal ikke bruge tid på vedligeholdelse, når du bygger terrasse med komposittræ. Ofte er der endda tale om genbrugsmaterialer, som virkelig hører vores miljøbevidste tid til.

Terrassebrædder af sibirisk lærk

Sibirisk lærketræ er noget helt andet end de eksotiske træsorter fra Sydamerika, som vi har præsenteret her på siden. I Sibirien er det forrygende koldt en stor del af året. Det giver en langsom vækst, der betyder tætliggende årringe og dermed stor robusthed.

De trods alt varme somre sikrer så lærketræerne en vis vækst trods alt. Kort sagt er det optimale vækstbetingelser for træ, som skal kunne tåle mosten på en dansk terrasse, der byder på både kolde vintre og varme somre + en hel masse nedbør på årlig basis.

Held og lykke med terrassebyggeriet – lige meget hvilken type træ, du ender med at gå med.