Glashegn til terrasse

Sådan laver du selv et glashegn til din terrasse

Der er to meget vigtige faktorer at tage med i sine overvejelser, når man skal konstruere sin terrasse: Vinden og udsigten. Her guider vi dig til at bygge dit eget glashegn til terrasse.

Glashegn til terrasse – gør det selv

Udendørsliv i Danmark behøver ikke være en dans på roser. Vejret kan drille godt og grundigt, men der er heldigvis gode råd at hente, som vil lette opholdet på din terrasse ganske betydeligt.

Der er ikke meget ved at sidde udenfor, når vinden blæser for kraftigt. Der er heller ikke meget ved at sidde udenfor, når man føler sig spærret inde af hegn, der spærrer for udsigten.

Løsningen er naturligvis glashegn til terrasse, som du tilmed kan montere selv. Det behøver ikke være et projekt, der vil koste kæmpe summer af penge. Et glashegn er heller ikke et evighedsprojekt.

Sæt gang i processen, der vil føre til en terrasse i læ, hvor det stadig er muligt at nyde udsigten.

Glashegn kræver ikke meget vedligeholdelse

Du er måske den lykkelige ejer af nogle traditionelle hegn af træ?

Hvis ja, så vil du vide, at de kræver vedligeholdelse. Træ er modtageligt for slid fra vind og vejr. Der skal males, lakeres, olieres og udskiftes brædder med jævne mellemrum.

Hegnet er dog godt at have, hvis man ønsker at holde nysgerrige blikke på afstand. Det tjener det formål, at ramme grunden ind og skærme imod regn og vind.

Et godt konstrueret og vel vedligeholdt træhegn kan skam være en nydelse – især når det dufter af ny maling på en skøn og solrig forårsdag i april.

Glashegn til en terrasse kræver dog ikke nær den samme grad af vedligeholdelse. Og så kan man kigge igennem og nyde børnenes leg i haven eller udsigten til de åbne vidder, hvis du bor med god plads om ørerne.

Med et solidt byggeri og de rette valg af glasplader, vil glashegnet holde i sæson efter sæson. Det er kun på sin plads at sørge for at pudse glasset jævnligt, så den uforstyrrede udsigt bevares.

Den moderne terrasse med glashegn

Valget af glas – Første skridt på vejen mod dit eget glashegn til terrasse

Man kan ligeså godt gå til sagen med det samme. Du skal have valgt den helt rette type glas, hvis du i sidste ende skal stå med et glashegn, der lever op til alle dine forventninger.

Der fås tre hovedkategorier af glas, som vil egne sig til terrassen. De er i sagens natur alle meget stærke, så en vildfaren bold ikke får dem til at splintre i tusind stykker.

Faldende grene i efteråret og vildfarent materiale ved storme kan også komme i kontakt med et udendørs glashegn. Glem derfor alt om tyndt og porøst glas, når der skal anlægges terrasse.

Klart glas – 100% udsyn og kræver rengøring

Nøjagtig ligesom en normal rude – bare meget stærkere. Denne løsning kan dog være farlig, hvis der løber små børn rundt, da glasset kan være svært at se. Naboerne har også frit udsyn gennem glasset.

Her er tale om en nærmest usynlig løsning, hvis du finder pudsemidlet frem med korte mellemrum. Det kræver et lidt større arbejde at holde pladerne på et glashegn rene, da de står i vind og vejr gennem alle døgnets 24 timer.

Klart glas er et valg, der ikke griber forstyrrende ind i havens helhedsindtryk. Der er frit udsyn for øjet. Prikken over i’et bliver selvfølgelig, når du vælger de helt rigtige stolper imellem pladerne.

Klare glashegn til terrasse fås i både hærdet og lamineret glas.

Frosted glas – Skærm af for nysgerrige blikke

Hvis du bor tæt på dine naboer, vil du måske gerne sikre dig noget privatliv på din terrasse. I det tilfælde er helt klart glas ikke løsningen. Frosted glas – også kaldet materet eller sandblæst – vil sørge for, at der ikke kan kigges direkte ind på dig og dine gæster.

Hvis det er særligt høje glashegn, du vil have omkring din terrasse, så er frosted glas også velvalgt. Fugle vil ikke risikere at flyve direkte ind i glasset, som hvis der var tale om gennemsigtigt glas.

Det er klart, at du ikke får et ligeså stort indfald af lys med sandblæst glas. Privatlivet spiller dog så stor en rolle for mange mennesker, at der bliver solgt masser af frosted glas til terrassehegn i Danmark.

Og så kræver frosted glas i sagens natur ikke samme grad af vedligeholdelse som klart glas. Det gør ikke så meget, at du ikke giver den hele armen med klud og pudsemiddel hver weekend.

Silketrykt glas – Løsningen midt imellem

Silketryk på glas stammer fra Kina og er en mellemting mellem sandblæst glas og den klare variant. Du vil stadig have et pænt lysindfald – men nysgerrige blikke udefra vil blive generet af det påtrykte mønster.

Det er alfa og omega, at du finder et mønster, som du vil have glæde af at kigge på hver dag. Der findes flere forskellige muligheder, så se dig godt omkring. I de fleste tilfælde drejer det sig dog om små kvadrater.

Silketrykt glas kræver nogenlunde samme vedligeholdelse som klart glas, men beskytter altså lige privatlivet på terrassen en tand bedre.

Og så skal der vælges stolper

Efter valg af glas er det tid til at kigge på, hvilken type af stolper, der bedst bærer glaspladerne. Du kan designe udseendet på dit glashegn lige efter dine ønsker.

Stolperne kan være mørke og massive eller tynde og lyse i udtrykket. Meget kommer selvfølgelig an på, hvordan resten af terrassen er anlagt. For ikke at tale om huset den er en forlængelse af.

Du kan også pynte hegnet med en låge, der ligeledes er i glas. Denne løsning giver selvfølgelig mest mening, hvis du vil kredse hele din terrasse ind med hegn.

Der er mange fordele ved at vælge stolper i komposit – eller nonwood. Dette materiale består af en blanding af træ og plastik og vil holde meget bedre til mange sæsoner udenfor end rent træ.

Gode råd til opsætningen af glashegn til terrasse

Når dine materialer ankommer, er der alle mulige gode grunde til at tage sine forholdsregler. Skaf dig hellere en hjælper, da glas er et sart materiale. Du bør også tjekke efter, om du har alle de rette værktøjer ved hånden.

Glasplader skal aldrig opbevares direkte på jorden. Placér glasset på et stabilt og plant underlag, så du undgår uheldige skader. Flyt kun ét stykke glas ad gangen, så der ikke kommer unødige ridser.

Skaf en montør udefra, hvis ikke gør det selv-evnerne rækker til at montere dit glashegn til terrasse selv. Det er virkelig ærgerligt, hvis noget bliver gjort forkert og man må leve med generne i lang tid frem.

Noget af det allervigtigste er, at de bærende stolper bliver monteret fuldt forsvarligt og stabilt. Et glashegn vil være meget udsat for hårde vindstød, så få gjort tingene efter alle forskrifter.

Et godt glashegn er et sikkert glashegn.

Her monteres der hurtigt og nemt glashegn til terrasse

Et glashegn til terrasse bør først konstrueres og monteres, når alle dele er tænkt godt igennem. Der er rigtig mange ting at tage med i sine beregninger, før man tager den endelige beslutning om glashegn på en terrasse.

Vi håber under alle omstændigheder, at du er kommet nærmere en endelig beslutning ved at læse denne artikel til ende.