Sådan udvælger du dine nye vedligeholdelsesfri terrassebrædder

Sådan udvælger du dine nye vedligeholdelsesfri terrassebrædder

Der er desværre ikke noget, der hedder vedligeholdelsesfri terrassebrædder. Heldigvis kan du dog komme ekstremt tæt på det, der ligner til en god forveksling. Få de bedste tips og tricks til dine terrassebrædder her, så du kan bruge din dyrebare tid på de skønne ting i tilværelsen (som for eksempel at slappe af på terrassen).

Brug komposittræ

Når mennesker vælger kompositmaterialer til deres terrasser, får de en særlig kærlighed til denne type træ. Kærligheden kan næsten måles i samme omfang, som ved Gepettos kærlighed til sin elskede Pinnochio. Med kompositmaterialer som en mulighed, har det nemlig aldrig været nemmere at være terrasseejer. Du skal derfor udvælge komposittræ, når du leder efter vedligeholdelsesfri terrassebrædder.

Synes du, at der er rigeligt arbejde at tage fat på i hus og have? Så gør arbejdet med din terrasse minimal, og investér i komposittræ. Komposit terrassebrædder består af en praktisk blanding af træ og plastik, som gør livet legende let for terrasseejere. I modsætning til “almindelige” terrassebrædder, skal du derfor ikke engang lægge mere end en brøkdel af tid og energi i vedligeholdelsen.

Vedligeholdelsesfri terrassebrædder kræver minimal pleje

Uanset hvilke kompositbrædder du vælger til din terrasse, vil de kunne tåle det meste. Dog skal du være opmærksom på, at de alligevel godt kan blive angrebet af for meget snavs eller alger fra tid til anden. Man siger dog, at rengøringen af komposit kommer af eget, individuelt behov. Finder du tiden i kalenderen, kan du derfor finde kost og spand frem et par gange om året for at dyrke den minimale vedligeholdelse det kræver, at eje en terrasse med terrassebrædder af komposit. Her får du tre simple råd til plejningen af din (ellers så) vedligeholdelsesfrie terrassebrædder.

Sådan plejer du dine udvalgte og vedligeholdelsesfri terrassebrædder:

1 Fej det værste snavs væk

Gå ind i skuret og find din stive kost frem. Fej det værste snavs væk fra dine vedligeholdelsesfri terrassebrædder.

2 Skrub løs

Så snart du har børstet dig igennem trin 1, er det på tide at finde en blødere kost frem. Bland mild sæbe og vand sammen, og børst så hele dit areal med vedligeholdelsesfri terrassebrædder. Du må aldrig bruge kraftige rengøringsmidler til rengøringen af dine terrassebrædder.

3 Skyl efter

Sidst skal du skylle efter med vand. Alt rengøringsmiddel skal skylles grundigt af, da der ikke må efterlades rengøringsmidler på dine vedligeholdelsesfri terrassebrædder.

Dine fordele ved at vælge vedligeholdelsesfri træbrædder

Fordelene ved kompositmaterialer er næsten uendelige, når det kommer til vedligeholdelsesfri terrassebrædder. En af disse rigtigt gode fordele er, at komposit ikke skal efterbehandles. Og så kan du snildt forvente at slå dine folder på de smarte træbrædder i de næste 20-25 år, uden at de på noget tidspunkt vil trække det fra din mentale samvittigheds- og vedligeholdelseskonto.

Derudover vil du glædeligt finde, at hverken råd eller insekter har interesse i at gnave i den fantastiske og yderst populære træblanding. Endnu et af kæmpe plusser i vægtskålen tilhørende “for og i mod”-komposittræ, skal forklares ved den vigtige viden, at det bliver fysisk umuligt for dig at blive mødt af en splint i foden på noget tidspunkt. Du kan derfor se frem til at danse din regndans på bare fødder som planlagt uden en bekymring i verden, og samtidigt lade pincetten forblive i skuffen.

Og sidst, men ikke mindst, kan du pudse din glorie i den grønne og bæredygtige tilgang, som dine terrassebrædder i komposittræ medfølger. I modsætning til alternativer, er kompositmaterialer nemlig fri for gifte.

Psst!
Se hvordan du bygger din egen terrasse med komposittræ her.


Hvilke vedligeholdelsesfri terrassebrædder skal jeg vælge?

Vedligeholdelsesfri terrassebrædder er lig med kompositbrædder; det har vi slået fast. Dog findes der mange flotte nuancer og belægninger, der kan bidrage til din velvære samt æstetiske udtryk på forskellig vis.

Vælg gummibelægning

Når du nu alligevel har valgt de yderst belejlige og vedligeholdelsesfri terrassebrædder som belægning, kan du lige så godt gå hele vejen og skrue helt op for komforten også. Der findes skridsikre og behagelige overflader på markedet, som dine fødder vil takke dig for. Tag eventuelt et smut forbi Kompositterrasse.dk og se deres lækre udvalg af vedligeholdelsesfri terrassebrædder med gummibelægning.

Gå ikke på kompromis med udseendet på dit valg af vedligeholdelsesfri terrassebrædder

Du kan sagtens finde nogle smukke brædder med 3D træstrukturer, der vil narre alle til at tro på træets ægthed. Få både udseendet, fornemmelsen og følelsen af lækkert egetræ eller valnød, når du udvælger dine vedligeholdelsesfri terrassebrædder på denne side.

Hvilken farvenuance passer til dig?

Det giver god mening, at du tager dig tid til at tænke over selve farven på dine vedligeholdelsesfri terrassebrædder. Du kommer jo til at kigge på dem i et godt stykke tid. Giv derfor nogle dage til at finde ud af lige præcis hvilken farve dine nye terrassebrædder skal have. Der er altid hjælp og inspiration at hente på nettet. Kig eventuelt på siden, der giver dig hele 10 tips til indretningen på din kompositterrasse, og surf dig igennem forskellige farvevalg her. Husk, at dette er den sjove del af processen! Hav det sjovt med at visualisere din drømmeterrasse, og tag ingen forhastede beslutninger.

Vælg kompositdæklister som en del af dine vedligeholdelsesfri terrassebrædder

Har du drømme om at få dig en hævet terrasse, kan du få en perfekt afrunding via kompositdæklister, så du (og dine omgivelser) undgår at se ind i underliggende strøer og konstruktioner. Du kan finde pæne og æstetiske lister på denne side.

Brug terrassefliser til mindre terrasser med vedligeholdelsesfri terrassebrædder

Skal du blot have lagt vedligeholdelsesfri terrassebrædder på et mindre areal som eksempelvis en lille terrasse eller altan, vil disse terrassefliser i komposit være særligt handy for dig. Udtrykket og funktionen vil forblive den samme, men du vil få det langt nemmere ved at montere disse fliser til dit unikke behov.

Match husets stil med vedligeholdelsesfri terrassebrædder i plankestil

Vælg gerne massive terrasseplanker af komposit, hvis du både ønsker en vedligeholdelsesfri terrasse og matche dit hus’ stil på samme tid. Disse flotte vedligeholdelsesfrie terrassebrædder er enormt populære, da de tilfører din terrasse et moderne look, som passer ind i den skandinaviske stil.

Find de gode tilbud, når du vælger dine materialer til terrassen

Der er altid gode tilbud at hente, når du bare tager dig tid til at researche lidt. Vi kan hjælpe dig lidt på vej gennem denne side, der tilbyder nogle af landets skarpeste priser på smukke og vedligeholdelsesfri terrassebrædder.

Glem ikke tilbehøret til dine vedligeholdelsesfri terrassebrædder

Husk at shoppe clips, strør skruer og lister sammen med de terrassebrædder, du ender med at vælge. Du kan finde tilbehøret til dine terrassebrædder på denne side, som giver et pænt overblik over de sidste nødvendigheder, før din nye terrasse kan blive en realitet.

Har du stadigvæk brug for hjælp til valg af terrassebrædder?

Ingen siger, at det skal være helt nemt at vælge terrassebrædder til den nye terrasse. Heldigvis kan vi stadigvæk hjælpe dig.

Skal du vide mere om de miljømæssige fordele ved komposit terrassebrædder? Så kan du læse vores indlæg ‘Terrasse komposit – Det rigtige og miljøvenlige valg’ her.

Har du dog derimod brug for at kende mere til ulemperne ved valget af vedligeholdelsesfri terrassebrædder, skal du måske et smut forbi vores blogindlæg om fordele og ulemper på netop dette emne.

Hvis du stadigvæk skal overbevises om terrassen i komposit, kan du også meget passende tage et kig på vores tredje og meget uddybende artikel her.