Terrasse fødder - Hvad du bør vide

Terrasse fødder – Hvad du bør vide

Når du skal til at bygge en terrasse, er der mange ting som skal overvejes før at du kan gå i gang med at bygge den. Her gælder blandt andet hvor terrassen skal placeres, udformning, materialer, terrassebrædder og terrasse fødder. En af de måske kedeligste ting ved terrassen, men en ting der samtidig er det allervigtigste er terrassens fundament. Du kan nemlig være helt sikker på at hvis ikke din terrasses fundament er lavet godt fra start, så bliver glæden ved din terrasse, desværre meget kort.

Så hvis du skal bygge din terrasse selv, er det vigtigt at du får sat dig grundigt ind i hvordan du får lavet det bedste fundament til din terrasse. Herunder også hvilken rolle terrasse fødder kan have for dit byggeprojekt. Foruden din kommende drømme terrasse. Læs med og find ud af hvad du bør planlægge når du skal bygge en terrasse og hvad du bør vide om terrasse fødder.

Planlæg din terrasse

Der er meget planlægning og mange beslutninger der skal tages, når du planlægger din terrasse. Alt sammen noget du skal have styr på inden du bestiller materiale og kan bygge terrassen. Til at begynde med skal du blandt andet beslutte dig for placeringen, terrassens størrelse, materiale og om projektet er gør det selv eller du skal ansætte fagfolk og få opsat og udregnet et budget. Det er mange beslutninger, der alle skal være funderet i dine egne præferencer, evner og behov. 

Skitser din terrasse med en byggetegning

Før du går i gang med din terrasse, er det vigtigt at du får dannet dig et overblik, både i det store perspektiv og ned til de mindre detaljer, der også indebærer terrasse fødder. Det kan du bedst gøre ved at lave en terrasse bygge tegning, hvor du får skitseret dit terrasseprojekt. På den måde kan du få visualiseret hvordan du ønsker at din terrasse skal se ud, og få indtegnet alle elementer til din terrasse. Det gælder hele designet, men også fundament, terrasse fødder, terrassehegn, møbler og andet. Så du både har det fulde perspektiv. Samt de små detaljer, som du kan skrive mål på efterhånden, som du får gjort dem op. Vil du vide mere om hvordan du kommer i gang med en bygge tegning? Så kan du læse vores artikel om dét emne her.

Budgettering til terrasse

Når du skal lægge dit budget for byggeprojektet skal du tage højde for størrelsen – terrassens areal, udformningen og opbygningen. Endvidere også alt ekstra som du vil tilføje til din terrasse. For eksempel terrassehegn, pergola, indbyggede møbler m.m. Du skal beslutte dig for et materialevalg. Da de materialer du vælger til din terrasse i stor grad har betydning for prisen. Der er stor forskel på om du vælger trykimprægneret fyrretræ, som er noget af det billigste eller du vælger egetræ der er et dyrere materiale.

Medmindre du kaster dig ud i at anlægge en terrasse Do-It-Yourself style, skal du også indberegne timeløn til professionelle, der skal anlægge din terrasse. Du kan eventuelt ringe eller skrive til firmaer, der kan give dig et prisoverslag. Sidst men ikke mindst skal du huske at beregne elementer til fundamentet blandt andet terrasse fødder. Det er tit dele som man ikke har med i tankerne i starten, men det er altafgørende for en god, sikker og brugbar terrasse.

Byg stærke fundamenter med terrasse fødder

For at få en god, robust og flot terrasse kan du ikke nøjes med kun at fokusere på materialer, overflader og de synlige dele af terrassen. For at få den bedste terrasse er du nødt til at investere tid, energi og penge på de usete dele af din terrasse. De dele som ligger i terrassens under konstruktion – fundamentet. Det er alfa omega, for en flot, sikker og brugbar terrasse, du kan nyde de næste mange år.

Hvis fundamentet er skævt, ustabilt eller på anden vis, ikke lever op til kravene, vil terrassen blive derefter. Det er derfor vigtigt at du har helt styr på terrassens fundament, terrasse fødder og sørger for at kontrollere målinger og niveauer når du bygger terrassen. Terrassefødder er et vigtigt element til din terrasse. De hjælper både med at større og bære terrassen, samt hjælper med at du får bygget en jævn og lige terrasse.

Hvad er terrasse fødder?

Hvis du er i tvivl om terrasse fødder egentlig er, så giver vi lige en kort forklaring. Hvis Terrasse fødder kan udgøre et vigtigt element til konstruktionen af terrassen. Det skyldes at terrasse fødderne er med til at give et stærkt fundament, der understøtter din terrasse.  Der findes forskellige typer og udbydere af terrasse fødder, men generelt for de fleste terrasse fødder er at de er lavet af plast, de er justerbare i højden, samt nemme og hurtige at installere.

Variationer:

De kan fås både i en version hvor terrasse fødderne fast skrues på terrassen under konstruktion, som denne eller i en skrue løs version, som du kan finde her. Desuden er de modstandsdygtige overfor vind og vejr, UV-eksponering, råd og insekter, hvilket er helt ideelt til en terrasse konstruktion.

Fordele ved terrasse fødder

  • Nem og enkel måde at anbringe et fundament til terrassen på. Ideelt hvis underlaget er vanskeligt fx med hældning på grunden, jordforhold, trærødder eller andre udfordringer.
  • Det er en relativt billig og fleksibel løsning, der kan tilpasses og justeres.
  • Mindsker kontakten mellem terrassematerialet og underlaget, hvilket kan forlænge levetiden på din terrasse.
  • Giver en lettere adgang under terrassen, samt bedre cirkulation af luft, der afhjælper fugt og råd.
  • Luft cirkulerer under huset, så meldug og råd er usædvanlige.
  • Skaber et stærkt fundament, som vægten fra terrassen, møbler og trafik fordeles ud på.
  • De kan let skilles ad og genbruges, hvis du med tiden skal flytte, ombygge eller reparere på din terrasse.

Hvordan bruger du terrasse fødder?

Terrasse fødder kan anvendes til forskellige typer terrasser både træ-, komposit og lignende terrasser. De kan fås i forksellige varianter og der fidnes også terrasse fødder til fliser. Terrasse fødder er ikke nødvendigvis et must til alle opbygninger af terrasser. Om du bør anvende dem afhænger i høj grad af dit projekt og præferencer. Terrasse fødder anvendes til at opklodse terrassen og skabe et stabilt fundament, der skaber en plan terrasse i den rigtige højde. Fødderne er nemme og hurtige at montere til dit terrasseprojekt og kan installeres til underkonstruktionen af din terrasse. De fleste terrasse fødder kan justeres i højden, ved at dreje denne ene og den anden vej på selve terrassefoden.
Du skal have styr på hvor mange kvadratmeter din terrasse skal være på, hvis du skal indkøbe det rigtige antal terrasse fødder.

Antallet af terrasse fødder

Antallet afhænger nemlig af dit terrasse projekt, men gennemsnitligt kan du regne med at skulle bruge en 5 stk. pr. kvadratmeter alt efter afstanden på strøerne, som de skal monteres på. Hvis du er i tvivl om antallet eller hvilken type der er de bedste terrasse fødder til dit projekt. Så kan du altid spørge fagfolk til råds, så de kan vejlede dig og du får det helt rigtige.

Terrasse fødder – En del af drømme terrassen

Som med langt de fleste ting her i livet, så starter opbygningen af en terrasse også helt fra bunden. Har du styr på fundamentet til din terrasse og de helt rigtige terrasse fødder helt fra start, giver du dig selv en stor fordel. På den måde undgår du nemlig mange frustrationer og udfordringer, både under opbygningen af din terrasse. Samt fremtidige problemer og udfordringer, du ellers ville få med terrassen.

Når det så er sagt, og gjort, kan du se frem til at din terrasse står færdig og sommeren nærmer sig. Der findes nemlig ikke noget bedre sted at nyde smukke, solrige dage og lune aftener. Alene eller i selskab med familie og venner. Netop derfor er terrassen også sådan en populær tilføjelse. Det er nemlig ikke kun et sjovt projekt at bygge, men skaber et fantastisk udendørsopholdssted. Samtidig gør det underværker for dit hjem og ejendom. Er du nysgerrig på at vide om terrasser og guides til bygning af terrasser, har vi mange flere artikler om de emner her.