Sorte terrassebrædder

Derfor skal du vælge sorte terrassebrædder

Førstehåndsindtryk tæller, det gælder også når det kommer til din terrasse. Det betyder også at valget af din terrasse, når det gælder farven har en betydning. Med en sort træterrasse er du sikker på at den ikke vil gå overset hen af dine gæster. En sort træterrasse er bemærkelsesværdig og samtidig kan det være et utroligt praktisk valg. Du kan vælge at oliere eller male dine terrassebrædder sorte eller vælge sort komposit træ. Det afhænger af hvilket udtryk du gerne vil have på din terrasse. Olie og maling er samtidig med til at beskytte og vedlige holde din træterrasse.

Overvejelser til farvevalg

Udendørs arealer der tilføjer mere areal til boligen, bliver mere og mere populært. Det betyder at mange vælger at udvide boligen med en altan, terrasse eller lignende, der giver et perfekt opholdsareal udendørs. Står du selv i samme situation og har enten planlægger at få en terrasse eller har en terrasse der måske trænger til forandring eller forbedring? Så er en af de første overvejelser du skal gøre dig, hvilken farve den skal være. Det er nemlig vigtigt at du får valgt den rigtige farve, så det både passer æstetisk til resten af boligen, men lige såvel i forhold til det praktiske og vedligeholdelsen af terrassen. Mørkere farver til terrassen er blevet et moderne valg og det er med god grund. Så du bør bestemt også overveje om en sort træterrasse kunne være det rigtige valg for dig.

Sorte terrassebrædder

Ser man på både det visuelle udtryk og praktikken, kanen sort træterrasse være det helt rigtige valg. Sort er en perfekt dækfarve, der kan give et stærkt, elegant og anderledes udtryk på din terrasse. En sort terrasse passer også til langt de fleste huse, det er dog vigtigt at overveje det sorte farvevalg i forhold til din bolig og møbler du ønsker at have på din terrasse. Det kræver lidt ekstra omtanke at vælge en den sorte farve. Det er nemlig en stærk farve, der virkelig skiller sig ud fra omgivelserne og imponerer. Den sorte farve er samtidig praktisk da snavs på terrassen ikke vil virke særlig synligt. Samtidig kan den sorte farve være langvarig og meget modstandsdygtig i forhold til slid. Læs mere om fordele og ulemper ved en sort træterrasse her.

Nordisk look

En sort træterrasse kan virke som et mere dristigt valg end de naturlige træfarver. En sort terrasse kan dog være et godt valg, hvis du ønsker en farve der taler ind i naturen og er tidløs. Så hvis du er til en minimalistisk og nordisk stil, er en sort terrasse en perfekt måde at få netop det look ind i terrassen. Den sorte farve kan også være med til at gøre terrassen til et grafisk og stringent element i haven.

De bedste grunde til at vælge sorte terrassebrædder:

Mange muligheder

Der er rigtig mange muligheder for at få en sort terrasse. Du kan bl.a. vælge enten at oliere, male den med heldækkende maling eller få et terrasse i sort komposit. Hvilken metode du vælger til din sorte træterrasse, afhænger af hvilket udtryk og praktik du gerne vil have på din terrasse. En sort olie giver et naturligt look, maling giver et eksklusivt udtryk og komposit er let og praktisk i forhold til vedligeholdelse.

Kan være let at rengøre

En sort terrasse viser ikke snavs, lige så nemt som terrasser i lysere farver. Mørkere farver er typisk lettere at rengøre og vedligeholde, i det hele taget. Hvis du vælger at male din træterrasse sort, får du også en overflade der kan gøre det nemmere at rengøre terrassen. Du sparer dermed værdifuld tid, ved at skulle bruge færre timer på rengøring.

Blokerer UV-stråler

Jo mørkere din terrasse er, jo mere kan det hjælpe din terrasse med at modstå falmning fra UV-stråler. Det betyder at farven på en sort træterrasse, vil holde længere end på en terrasse i lysere farver. På den måde er der mindre vedligeholdelse ved en sort terrasse. Den sorte farve vil også suge varmen til sig fra solen, så træet bliver lunt og det kan være behageligt at træde ud på og mærke varmen under fødderne. (Obs. det kan dog også blive meget varmt)

Dækkende farve

En lys eller naturlig træterrasse falmer og slides meget hurtigere end mørkere terrasser. En sort terrasse vil altså være mere modstandsdygtig overfor fodtrafik og almindeligt slid og er mere holdbart. Samtidig kan den sorte farve være med til at dække eventuelle fejl i træet og få sprækker og revner til at syne mindre. Det kan derfor være rigtig praktisk med en sort træterrasse.

Særligt udtryk

Der er mange muligheder for at style en sort træterrasse, så det får lige netop det udtryk, du gerne vil have på din terrasse. Den sorte farve vil også oftest give terrassen et stilfuldt og eksklusivt look. Samtidig er det ikke det typiske valg for terrassen, så den vil komme til at skille sig ud. En sort terrasse er også et moderne valg, der taler meget ind i minimalismen, som er meget populært.

Nem farve til indretning

Uanset hvordan du ønsker at indrette din terrasse med , møbler, planter, grillen og meget mere, gør den sorte farve det nemt. Sort kan nemlig gå til hvad som helst. På den måde skal du ikke tænke over om de ting du ønsker til terrassen, nu også passer til farven på terrassen.

Sorte terrassebrædder – Det rigtige valg

Dit hjem og dermed også din terrasse skal indbyde til både afslapning, underholdning og hygger. Så det er afgørende at du vælger den rigtige farve. Du skal vælge en sort træterrasse hvis du ønsker et særligt præg på din terrasse, som både er elegant og slidstærkt. Samtidig kan du selv afgøre om det skal være sort, som en heldækkende maling eller oliere brædderne sort. Det kan du gøre med en sort træolie. På din måde bliver den sorte farve lettere og man vil stadig kunne se træets naturlige udseende igennem. En mere praktisk løsning kan du også være at få en terrasse i sort komposittræ. På den måde slipper du for enten at male eller oliere terrassen. Der er mange muligheder for at bruge sorte terrassebrædder til terrassen og du kan finde mere information om hvordan du udvælger dine brædderne til din sorte træterrasse her.

Lav en farveprøve

Før du kaster dig ud i at male din træterrasse sort, er det en god idé at bestille eller lave en farveprøve. På den måde kan du danne dig et indtryk af hvordan terrassen vil komme til at se ud med det sorte farvevalg. Du kan også se på de forskellige muligheder i forhold til at få en sort terrasse op mod hinanden. På den måde får du de bedste forudsætninger for at vælge den helt rigtige til sort til din træterrasse.

Det kan virke som en lille detalje, men den farve, du vælger til din terrasse, kan faktisk have en betydelig indflydelse. Den hænger nemlig sammen med din overordnede stil og den generelle stemning både på terrassen, i haven og hjemmet. Den sorte træterrasse er et anderledes valg, men måske er det lige netop det helt rigtige valg til dig og dit hjem. Forhåbentlig har du fået øjnene op for mulighederne og grundene til at overveje at indrette dit hjem med en sort træterrasse.