vindsejl

Sådan vælger du det rigtige vindsejl til terrasse

Et vindsejl er en alle tiders investering til din terrasse. Men hvordan vælger du det rigtige vindsejl? Det vil du blive meget klogere på efter du har læst denne artikel. Her bliver du guidet til, hvad du skal have øje for, når du vælger vindsejl til din terrasse.

Hvad er et vindsejl godt for?

Et vindsejl har flere funktioner. Af samme årsag går denne genstand også under navnet solsejl. Et vindsejl kan nemlig bruges til både det ene og det andet. Sejlet kan placeres, så det afskærmer for vind og skaber en læ-krog på din terrasse.

På samme tid kan det placeres, så det giver skygge for solen, som kan være særlig rart på de helt varme sommerdage. Visse typer sejl kan sågar tåle regn, og det kan dermed placeres så det fungerer som ly på en regnfuld dag.

Et vindsejl har imidlertid også en anden fordelagtig funktion, når du placerer det omkring din terrasse. Det kan nemlig afskærme for nysgerrige øjeblikke fra naboer, eller fra forbipasserende, hvis terrassen vender ud mod en vej.

Vindsejlet hjælper på den måde til at skabe mere privatliv når udelivet udfolder sig. Dette kan være ganske behageligt, uanset om der er tale om spisning, kaffeslabberas eller solbadning.

Vil du vide mere? Du kan læse mere om, hvad et vindsejl gør for din terrasse.


Vindsejl til terrasse
Der findes mange forskellige typer af vindsejl. Typen på billedet er et dobbelt-vindsejl, som skaber ekstra meget læ for vinden, og som samtidig afskærmer fuldstændig for nysgerrige blikke. På den måde kan du bevæge dig uforstyrret rundt på din terrasse. Læs mere om denne type vindsejl, og mange andre, her nedenfor.

Typer af sejl

Et vindsejl kan tage mange former og størrelser. Der findes flere forskellige typer af vindsejl, og der bør derfor også findes en løsning, som passer til netop dine behov. Du vil nu blive præsenteret for nogle forskellige typer vindsejl.

Det klassiske vindsejl

Det helt klassiske vindsejl består af en sejl i en trekant i en kraftig form for stof/lærred. Dette sejl monteres to steder på husets mur, og det sidste hjørne af sejlet fastsættes på eksempelvis en stolpe i enden at terrassen, eller på en stolpe i græsset, hvis der er tale om et større sejl.

Hvis du vælger et sejl, som du ikke tager ned og lægger inden døre efter brug, er det vigtigt at sørge for, at sejlet monteres grundigt. På den måde sikrer du, at vindsejlet ikke flyver væk. Det kan i den forbindelse være nødvendigt at fastmontere det tredje hjørne ekstra grundigt.

Det kan være ved at fastsætte det i en stolpe, som er boret godt ned i jorden. Er terrassen særligt udsat for kraftig vind kan det være nødvendigt at fæstne stolpen i jorden med beton.

Det klassiske vindsejl vil både skærme for vind men også for sol, og for regn – hvis sejlet er lavet i et materiale, som kan holde til det.

Markisen – et alternativ til det klassiske sejl

En anden form for sejl, der kan tage den værste vind når du nyder livet på terrassen, er en stående markise. Denne form for vindsejl har primært til formål at afskærme for vinden. Ved den rette placering i forhold til solen vil det dog også kunne afskærme for solens stråler på den del af terrassen, og før solen står helt højt på himlen.

Denne form for vindsejl vil ikke give dig ly for regn.

Markisen findes i en smart versioner, hvor markisen kan rulles ind og ud. På den måde kan du nemt fjerne markisen, når du ikke har brug for den. Det betyder også, at markisen nemt kan fjernes ved dårligt vejr. Det vil betyde at den kan holde sig pæn i længere tid, og ikke risikerer at tage skade af regn og blæst.

Denne form for vindsejl findes også i en smart dobbelt-løsning, hvor du kan rulle to markiser ud fra samme midte, som så vil danne et vinkelret vindsejl. På den måde er du fuldstændig sikret mod vinden. På samme tid vil du afskærme alle nysgerrige blikke og dermed opnå følelsen af privatliv når du befinder dig på din terrasse.

Læhegnet – et anderledes vindsejl

Når det kommer til læhegnet kan der næppe være tale om et decideret sejl. Et læhegn er dog et fint alternativ, hvis vindsejlet ikke er lige dig. Læhegnet er oftest et stabilt hegn, som du placerer et sted ved din terrasse permanent.

Det kan være der, hvor vindens retning oftest kommer fra. Læhegnet kan stå for sig selv, men en anden mulighed er også at lade slyngplanter vokse sig op langs hegnet. Det giver yderligere læ, og så er det tilmed yderst dekorativt.

Læhegnet findes i mange forskellige materialer. Et materiale i en træ-lignende art kan pryde terrassen.

fritstående terrasse
Et læhegn er en anden mulighed, hvor du på simpel vis kan afskærme for vind men også for nysgerrige blikke. Et sådan læhegn er yderst nysseligt og fungerer på samme tid som et æstetisk element til din terrasse.

Vil du vide mere om de forskellige typer af vindsejl? Læs om de 5 bedste typer af vindsejl.

Vælg det rigtige vindsejl

Der er særligt tre vigtige ting af tage højde for, når du skal vælge dit vindsejl til terrassen. Hvad er formålet med vindsejlet? Hvilken størrelse skal det have? Og hvilken farve? Du vil nu blive guidet igennem disse tre områder, så du står tilbage med en klar idé om, hvilket vindsejl der er det helt rigtige for dig.

Formål med vindsejl til terrasse

Hvis du blot er på jagt efter et sejl, som afskærmer vinden, kan du frit vælge den type du synes bedst om. Hvis du derimod ønsker god afskærmning for solen, er det nok et klassisk vindsejl du skal gå efter. Er du derimod på jagt efter et sejl, som samtidig sikrer dig mest muligt privatliv på terrassen kan et dobbelt-markise vinsejl være det rigtige valg.

Her monteres der vindsejl

Størrelse på vindsejl

Størrelsens på vindsejlet afhænger af, hvor stor din terrasse er. Derud afhænger det af, hvor meget læ du ønsker på din terrasse: Hvad er altså formålet med vindsejlet? Hvad skal det kunne?

Æstetisk er ikke uden betydning i denne sammenhæng. Et stort sejl til en lille terrasse kan synes overdimensioneret, hvilket kan se meget voldsomt ud. Samtidig kan et for lille sejl til din terrasse ikke blot se malplaceret ud, men du risikerer også ikke at opnå det ønskede resultat og effekt med sejlet.

Farve på vindsejl

Et vindsejl til terrassen skal selvsagt leve op til det formål, som du køber det for, men det er heller ikke uden betydning, hvilken farve du vælger det i.

Lyse nuancer

Lyse nuancer pryder de fleste terrasser og passer til de fleste huse – uanset mursten eller træ. Det kan give en sval følelse på den varme sommerdage, og virker mindre bastante end et vindsejl i sort eller mørke nuancer.

Mørke nuancer

Mørke nuancer på dit vindsejl har den særlige fordel, at skidt og snavs i mindre grad kan ses. De lyse sejl vil efter kort tid bære præg af, at sejlet har befundet sig uden døre – dette er ikke til at undgå.

Når alt kommer til alt handler farvevalget primært om, hvilken farve du finder passer bedst til din terrasse og hus.

Vindsejl – flere muligheder for anvendelse

Selvom du køber vindsejlet til brug ved din terrasse har det flere anvendelsesmuligheder. Du kan også bruge det i haven eller tage det med på stranden, hvor du kan skabe læ for både vind eller skabe skygge.

Der kan derfor være fordele ved at vælge et vindsejl til terrasse, som er mobilt og som derfor kan anvendes til flere ting.