Belægningssten indkørsel priser

Priser på belægningssten til indkørsel

Priserne på belægningssten til indkørsel varierer meget efter, hvilken type og kvalitet du vælger. Du har mulighed for at få lige nøjagtig det udseende på indkørslen, du ønsker dig.

Lad os tage dig ved hånden og guide dig til de bedste valg af belægningssten til indkørslen. Du kan gå med fliser, der vil danne et massivt og langtidsholdbart underlag.

Eller hvad med granitskærver, som knaser så dejligt, når bilen kører i indkørslen?

Du vil vide priser på de forskellige valg – og det er lige, hvad du får her.

Belægningssten indkørsel priser – En guide, der passer til ethvert budget

Selv på et lille budget er det muligt at komme på plads med sin indkørsel. Du får dog generelt mere kvalitet, som vil holde i mange år frem, hvis du skruer en smule op for prisen.

Dræn og robusthed er to ting, som skal gå hånd i hånd, når indkørslen skal lægges. Nedbør skal have mulighed for at løbe væk – eller trænge ned i undergrunden – og eventuelle fliser skal lægges korrekt, så de kan holde til massiv belastning år efter år.

Du kan vælge at stå for håndværket selv eller få fagfolk til at klare opgaven for dig. Under alle omstændigheder er det rart at vide noget om prisniveauet – også hvis du ender med at bestille en færdig pakke.

Lad os se på dine forskellige muligheder for belægningssten.

Belægningssten indkørsel priser – Fliser af beton, chaussésten, granit og meget mere

Sten til indkørslen fås i utallige størrelser, typer og former. Når de skal lægges i indkørslen skal de naturligvis kunne holde til lidt af hvert. Der skal et samspil mellem stabilitet, udseende og prisleje til for at ramme noget efter lige nøjagtig din smag.

Belægningssten og fliser er naturprodukter. Derfor er det forventeligt, at der er små unøjagtigheder og detaljer, der ikke er helt ens. Det kan være en god idé at komme omkring denne problematik ved at vælge materialer, hvor det netop ikke er meningen med et helt ens udtryk.

Der findes sten, som bliver kedelige at se på med tiden. Du kan dog også investere i natursten, der ældes med mere ynde. Patina bliver en naturlig del af udtrykket i indkørslen med årenes gang. Du kan lige så godt vælge belægningssten med lang holdbarhed i første forsøg.

Om at lægge fliser på den holdbare måde

Solide fliser til indkørslen

Det er bestemt ikke underordnet hvilken type fliser, der lægges i indkørslen. Der skal nogle robuste af slagsen til for at holde til belastningen i mange år frem.

Du skal som udgangspunkt bruge tykkere fliser til indkørslen end til terrasser, havegange og stier. Biler vejer bare en del mere end mennesker. Derfor bør du gardere dig med robuste belægningssten.

Den rette tykkelse på fliser til indkørslen afhænger dog også af materialet. Nogle slags kan klare sig med en mindre tykkelse end andre, så det er med at få fod på materialet, før man beslutter sig.

Der findes altså ingen fast formel for, hvor tykke fliser til indkørsler skal være. Her får du nogle fliser, der kan klare mosten – også på den lange bane.

Hvis du vælger flere forskellige typer af fliser til din indkørsel, skal tykkelsen altid være den samme. På den måde sikrer du dig imod problematik med belægningssand, der afrettes i flere højder.

Sagt med andre ord. Det er et præcisionsarbejde at lægge fliser i indkørslen. Få hellere hjælp fra professionelle, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe arbejdet an.

Belægningssten indkørsel priser – De mindre og rustikke belægningssten

Hvis du vil have et mindre forarbejdet look end fliser, der er skåret nøje til, kan du med fordel kigge mod granit som løsning. Granitchaussésten danner et flot underlag i indkørslen – noget helt andet end store betonfliser.

Du kan vælge de helt små granitskærver, som spredes ud og knaser under fødder og bildæk. Granit fås dog også som større og uensartede sten, der vil danne flotte mønstre i din indkørsel.

Chaussésten af de lidt større slags kan sagtens lægges sammen med andre fliser. Her kommer problematikken med forskellig tykkelse dog ind i billedet. Det er vigtigt med et stabilt grundlag, hvis man ikke vil lægge ny indkørsel efter et par år.

Granitskærver i indkørslen – Et nemt og billigt valg af materiale

Granitskærver er nogle af de mest praktiske belægningssten, man kan få til sin indkørsel. Grundet den takkede form, låser de sig til hinanden i flotte kombinationer.

Det er ikke sten, som farer rundt omkring, når biler ruller op i indkørslen. Knaselyden er behagelig for ørene, og de er også rare at betræde med sko på fødderne.

Herudover er det et billigt valg af belægningssten, som vil holde i mange år frem. Synker indkørslen med årene grundet belastningen, fyldes der bare nye granitskærv på.

Du er også garanteret et effektivt dræn, da regnvand nemt kan løbe ned i undergrunden. Med en ukrudtsdug sikrer du dig i øvrigt mod at skulle kæmpe for meget med at holde indkørslen pæn og indbydende.

Granitskærver fås i flere forskellige farver. Du kan altså tilpasse looket i indkørslen efter samme tema som dit hus. Vælg mellem grå, røde og sorte stykker af granit til indkørslen.

Noget for ethvert budget og til alle størrelser af indkørsler

Som det ses, fås granitskærver i lige den mængde, det passer bedst til dine behov. Det kan være en stor beslutning at købe i kæmpe mængder med det samme – så det er måske en god idé at prøve sig frem med små prøver om muligt.

De mindre stykker granit kan ikke sætte sig fast i bildæk, hvis det er en bekymring. Du har sikkert prøvet at køre i grus, hvor små stykker sten sætter sig fast i dækkenes mønster. Det er drønirriterende og heldigvis noget, du er dejligt fri for med granitskærver.

Mange typer af granitskærver

Perlesten – Mindre sten i mange nuancer

Hvis du ikke er bange for mindre sten i din indkørsel, findes der også en masse gode muligheder på markedet. Perlesten ligner, som navnet antyder, små perler. Du skal dog vide, at stenene nemt sætter sig fast i dækkenes mønster, hvis de er under 8-16 mm.

Din indkørsel vil blive et lille kunstværk i sig selv med perlesten som belægning. Du kan også med fordel blande stenene i cement for at give det et mere spændende udtryk.

Ærtesten – 8-16 mm. og velegnede til indkørsler

Ærtesten kan også let blive et meget flot valg af belægningssten til terrassen. Du får dem igen i tre overordnede farver, som måske endda kan blandes for et mere varieret udtryk.

Stenene har en størrelse, så de ikke sætter sig i bildækkene. Derfor finder man ærtesten på mange parkeringspladser rundt omkring i Danmark. Du kan også støde på betegnelsen sø-sten rundt omkring.

Så er der ærtesten

De hvide ærtesten udvindes langt den jyske vestkyst. Der er tale om et helt autentisk sø/hav-materiale, som giver et nærmest maritimt skær over din indkørsel.

Blåmix udvindes af sten, som kun findes få steder i landet. Her er også tale om et sømateriale, der ikke bliver mindre charmerende at se på med årene. Herudover får du også brunmix som valgmulighed til indkørslen. Den form for ærtesten udvindes i danske grusgrave.

Og så er det bare at komme i gang med det opdagelsesarbejde det er at finde perfekte belægningssten til indkørslen! Belægningssten indkørsel priser kan være lidt udfordrende at blive klog på.