Så meget koster det at bygge en overdækket terrasse

Så meget koster det at bygge en overdækket terrasse

En overdækket terrasse pris kan være svær at blive klog på, når man egentlig helst bare vil have tag over sin terrasse hurtigst muligt. Derfor får du her en guide, der giver et overblik.

Den danske sommer er lunefuld. Bedst som man nyder det dejlige vejr i jule, trækker skyerne sig sammen, og det begynder at dryppe fra oven. Den udendørs hygge er ødelagt – I må rykke indenfor.

Der er derfor flere gode grunde til at få overdækket sin terrasse. Lige pludselig er man ikke så afhængig af vejret for at kunne opholde sig udendørs.

Overdækket terrasse pris – Så meget koster det

Lad det være sagt med det samme: Du kan vælge at få overdækket din terrasse nemt, hurtigt og billigt. Det er slet ikke et projekt, som behøver koste alverden.

Med en billig løsning er det dog værd at have for øje, at overdækningen ikke kommer til at holde for evigt. Den bliver måske heller ikke lige så pæn at kigge på, som hvis du vælger at give lidt mere for et tag over terrassen.

Billige plastikplader som tagbelægning kan risikere at skulle udskiftes med jævne mellemrum. Herudover kommer, at udseendet ikke vil tilfredsstille alle terrasseejere.

Du kan gå dyrere til værks og få væsentligt mere kvalitet for pengene. Det hele afhænger af de behov, du har til funktionalitet og udseende.

En overdækket terrasse pris kan altså ende på lige nøjagtig det, du vil have den til. Der er dog mange mellemregninger at tage højde for, før man beslutter sig endeligt.

Derfor skal du have overdækket din terrasse

Sommerregn er i sagens natur årsag nummer 1, når det kommer til at få tag på terrassen. Omvendt kan sol fra en skyfri himmel også spille ind, når frokosten skal nydes udendørs i sommerferien.

Bleg dansk hud kan ikke tåle Solens UV-stråler i uhæmmede mængder. Du kan blive fri for at bøvle med parasoller ved at have en permanent overdækning af ihvertfald en del af terrassen.

Pludselig skal havebordet bare rykkes ind under taget – så er der læ for både sol og regn.

En overdækket terrasse giver også mulighed for at blive udendørs i længere tid om aftenen. Duggen forhindres i at trænge ned til jer, når der ikke er åbent til himlen ovenover.

Det optimale er selvfølgelig, når der er mulighed for både det ene og andet på terrassen. Med en del under tag og en anden del med frit udsyn til himlen, kan du rykke liggestolen derhen, hvor du nu synes, du vil slappe af.

Hvad koster en overdækket terrasse?

Prisen på en overdækket terrasse afhænger helt af, hvilke materialer der bygges med. Du kan sagtens få en billig overdækning, som ikke koster mere end 100 kr. pr. kvadratmeter.

Du kan gå med markiser, pavillioner eller solsejl, hvis overdækningen ikke skal være permanent og bare er til brug ved lejlighed. Når materialer skal sættes og tages ned, slipper man også for at vejret vil slide på dem hele året rundt.

En permanent overdækning er selvfølgelig tidssparende og mindre besværlig, når den er færdig og klar til brug. I kan bare sætte jer til rette, når behovet er der, og så passer den (forhåbentlig) sig selv resten af året.

Du kan få en permanent overdækning til terrassen fra ca. 10.000 kroner. Prisen afhænger både af materialer, størrelse og om, du vælger at montere den selv eller få andre til det.

Spar penge ved at bygge selv

Ved byggeprojekter ligger de helt store besparelser og venter, hvis du kan stå for arbejdet selv. Det kan jo også sagtens være, at nogle hjælpsomme naboer, familie eller venner kan give en hånd med.

Med den rette håndværkerekspertise får du hurtigt tag over terrassen, når behovet melder sig. Det behøver ikke ende ud i et vanskeligt gør det selv-projekt, når det blot er en overdækning af terrassen, det drejer sig om.

De fleste terrasse grænser op til en mur. Et solsejl, en markise eller en pavillion vil være til at sætte op på få timer, når materialet kan fastgøres til en allerede eksisterende mur.

En permanent overdækning i stål, træ eller aluminium vil være vanskeligere og mere tidskrævende at bygge selv. Sørg derfor altid for, at forarbejdet er gjort, så du ender ud med et resultat, der kan holde og tilfredsstille i mange år frem.

Sådan kan en terrasseoverdækning monteres

Overdækket terrasse pris – Materialer

Du har en bred palet af muligheder, når det handler om materialer til en terrasseoverdækning. Du kan vælge at bygge med billige materialer, som ikke kan forventes at holde i mange år frem – eller gå med en dyrere og mere langtidsholdbar permanent løsning.

Hvis du er lidt i tvivl om, hvad dit behov egentlig er, kan det være perfekt til formålet med en mindre dyr løsning. Det vil i den forbindelse ikke gøre alt for ondt, hvis terrassen alligevel ikke behøver overdækkes.

En overdækning til terrasse består for det meste af to grundbestanddele: En bærende konstruktion og en overdækning. Træ, stål eller aluminium til konstruktionen er alle værd at overveje.

Der er naturligvis altid fordele og ulemper ved alle valg – ikke mindst i forhold til prisen.

Skal taget over terrassen være af plastik, glas, tagplader – eller skal der måske bygges et skydetag?

Det mest almindelige er, at taget over terrassen er af plastik. Plader af plastik fås til mange forskellige priser. Du kan med store fordele på sigt vælge lidt dyrere plader for holdbarhedens skyld.

Du kan købe plastikplader, som lader meget lys trænge igennem eller andre, som mere gør det ud for et almindeligt tag. I begge tilfælde får du dog den beroligende lyd af regnens trommen mod plastik, når den danske sommer viser sig fra sin våde side.

Et tag af solidt glas vil holde længere og er da også noget pænere at se på. Når det kommer til glas, har du mulighed for 100% indtrængen af lys eller en mere mat udgave, der lukker Solens stråler ude.

Ønsker du at lukke helt af for lyset, der kommer ovenfra, skal du bygge en overdækning af tagplader. Her forlænges huset med en terrasse – samtidig med at I opholder jer i den friske luft.

Et skydetag er den perfekte mellemløsning. Dog noget bekosteligt! Ved behov åbnes der foroven – ellers bliver taget bare på og giver jer beskyttelse fra generende sol eller regn.

Endnu et eksempel på, hvordan man kan få overdækket sin terrasse

Flere fordele ved en overdækket terrasse og gode råd

Terrassemøblerne behøver ikke blive våde, når der er overdækning i forbindelse med terrassen. De kan rykkes ud under åben himmel og ind under tag, når duggen eller regnen falder.

Hvis du vil forlænge sommeraftenerne endnu mere, kan en terrassevarmer gøre underværker. Der skal ikke fyres meget op for gassen, når et tag allerede er til stede for at forhindre varmen i at suse væk.

Du kan få en glimrende lounge-afdeling, hvor de solbrændte gæster kan rykke hen i løbet af sommerfesten. Hvis I skulle være så uheldige, at vejret ikke viser sig fra sin optimale side, holder I jer tørre og griner lidt af det hele under overdækning.

En gasgrill har som bekendt bedst af at stå i tørvejr hele året. Hvis du køber en med hjul på, kan nemt trilles ind under taget efter brug. Det er i det hele taget en kæmpe fordel med tag over havens redskaber og møbler.

Nu er blevet inspireret. Så hvilken terrasseoverdækning vælger du – og til hvilken pris?