Terrasse mod mur

Overdækket terrasse mod mur – Fordele og ulemper

Ligger din terrasse i forlængelse af huset, eller ligger den i forlængelse af en mur? Så har du mulighed for at lave en overdækket terrasse mod muren. Læs med og bliv klogere på, hvilke fordele og ulemper, der kan være ved denne form for overdækkede terrasse. Du vil også blive præsenteret for forskellige bud på, hvordan denne overdækning kan laves.

Fordele ved en overdækket terrasse mod mur

Hvorfor overhovedet overveje en overdækket terrasse mod mur? En overdækket terrasse give mulighed for at bruge terrassen selv i regnvejr, og du vil derfor opleve at terrassen virkelig bliver en forlængelse af dit hjem. At den er op mod muren gør det kun lettere at skabe et godt resultat.

Her bliver du præsenteret for fire fordele ved en overdækket terrasse mod mur.

1: Nem forlængelse af boligen

Den største fordel ved at lave en overdækket terrasse mod mur er, at det er meget nemmere end hvis din terrasse stod frit. Muren gør nemlig arbejdet meget lettere, da en del af konstruktionen allerede er sikret. Det betyder at projektet med at lave en overdækning bliver nemmere. Du skal således kun skulle etablere to støttepunkter, da de to sidste støttepunkter findes i selve muren. Enten ved at etablere overdækningen ovenpå selve muren, eller ved at fæstne overdækken på muren.

2: Længere aftener på terrassen

En af de største fordele ved at lave en overdækning til din terrasse er, at du forlænger dine aftener på terrassen. Udover at overdækningen er med til at holde på varmen omkring terrassen kan du sidde i læ for aftenduggen som falder. Begynder regnen at falde er det ikke nødvendigt at rykke indendøre – I sidder også i læ fra regnen og kan fortsætte hyggen uden at blive våde. Du vil derfor komme til at udnytte din terrasse til fulde med en overdækning.

3: Overnatning på de varme sommeraftener

En overdækning af terrassen giver mulighed for flere anvendelsesmuligheder på terrassen. I kan rykke madrasserne her ud på de varme sommeraftener, og dermed overnatte i den friske luft, uden at dynerne bliver våde af småregn eller dug der falder om aftenen eller morgenen. Vågn op i den friske luft med udsigt til det grønne i haven.

Også i foråret eller efteråret kan der overnattes under overdækningen, det kræver blot lidt ekstra tøj eller en tyk dyne. Bliver det alligevel for køligt at ligge ude kan I nemt kravle indendøre.

Har I helt små børn kan de sove i barnevognen under den overdækkede terrasse i læ for både regn og vind.


Overdækket terrasse mod mur
Den overdækkede terrasse kan give en fornemmelse af et ekstra rum til huset, særligt når terrassen ligger i forlængelse af selve huset. Her kan du nyde sommeraftener selv i regnvejr.

4:

Den overdækkede terrasse betyder, at du ikke behøver være så opmærksom på vind og vejr i forhold til det interiør, som er placeret på terrassen. Det er altså ikke nødvendigt at pakke hynder og puder væk efter brug, for at undgå at de bliver våde af regn eller at de bliver medtagede af vind og vejr. Du har altså mulighed for at indrettet en ekstra lille stue her, som kan få lov til at stå. Det betyder også at du kan vælge møbler til din terrasse, som ikke nødvendigvis behøver være egnede til livet på en terrasse uden døre. Det giver mange flere muligheder og gør det mindre tidskrævende at gøre hyggeligt.

Ulemper ved en overdækket terrasse mod mur

Der findes dog også nogle ulemper ved en overdækket terrasse, som du skal være opmærksom på. Du vil nu blive præsenteret for tre ulemper ved at vælge den overdækkede terrasse.

1: Begrænset terrasse

En terrasse der er overdækket giver ikke samme fornemmelse af en åben terrasse som en, der ikke er overdækket. Nogen vil føle, at den overdækkede terrasse giver en følelse af at lukke terrasselivet inde. En måde at imødekomme dette på er ved at begrænse overdækningen til en del af terrassen. Det vil dig aldrig give det samme resultat som en helt åben terrasse, hvor du kan se himlen.

En anden måde at imødekomme denne ulempe er ved at vælge en overdækning, som er meget let i konstruktionen. På den måde vil overdækningen ikke føles så tung, og ikke give sammen fornemmelse af, at der lukkes af til naturen udenfor. Det kan være en løsning, hvis den overdækkede terrasse er ønsket.

2: Afskærmning af solen

Ved at lave en overdækket terrasse risikerer du at gå glip af det dejlige solskin som vi trods alt bliver velsignet med både i det danske forår og i den danske sommer. Finder du dig bedst til rette i skyggen vil dette selvsagt ikke være en ulempe, men de fleste nyder at kunne suge en solstråle til sig i ny og næ. Hvis dette er dit hjems eneste terrasse kan det være du skal overveje en ekstra gang, om du vil gå glip af muligheden for at nyde solens stråler her.

3: Vedligehold

Med flere materialer og mere grej følger mere vedligehold – det er ikke til at komme udenom. Det vil være nødvendigt at rense overdækningen i ny og næ, da løvfald, skidt og snavs vil blive opsamlet her. Dette gælder uanset om du vælger en overdækning af stof, plastic eller andet materiale. Ellers risikerer du at overdækningen bliver gusten og slidt af se på, hvilket ikke ligefrem pryder på din terrasse.


Forskellige former for overdækning

Der findes flere forskellige muligheder for at lave en overdækket terrasse mod mur. Du kan blandt andet vælge forskelle materialer, som kan udgøre selve taget. Det kan være en markise, stof, glas eller plasticplader. Du har mulighed for at vælge at lave en løsning, som er permanent, eller en løsning, hvor du kan finde overdækningen frem, og fjerne den igen, som du har lyst til.

Permanent løsning

Den permanente løsning på en overdækket terrasse vil skabe et solidt resultat. Her vil du virkelig få fornemmelsen af, at dit hjem er blevet forlænget med et ekstra rum. Den permanente løsning vil ofte bestå af et forholdsvis solidt tag placeret på en ramme, som er støttet af solide stolper af eksempelvis træ. Som beskrevet kan du vælge kun at lave den permanente overdækning over en del af terrassen, så der stadig er et stykke terrasse med fri kig op til himlen.

Mobil løsning

Den mobile løsning kan imødekomme mange af de ulemper, som der findes ved en overdækket terrasse. Her har du at gøre med en helt anden form for overdækket terrasse, end den permanente løsning. Den mobile løsning vil føles meget mere let, da det flot består af en udspændt dug eller sejl. Den er mindre solid, og det vil være nødvendigt at tage den ind igen, når ikke du bruger den. Et eksempel på en mobil løsning er et solsejl, som kan spændes ud mellem muren, som terrassen grænser op til, og et nærliggende træ, eller en pæl placeret til formålet. Hvis du er så heldig at have en terrasse op til en hjørne mur kan du nøjes med at spænde sejlet ud mellem de to mure.


Vil du vide mere om mobile løsninger til terrassen? Læs om forskellige typer af vindsejl til terrassen, som nemt kan pakkes sammen. Du kan også vælge en mobil løsning i form af en parasol, find din nye parasol her.

Har du mod på selv at give dig i kast med at lave en overdækket terrasse? Du kan få hjælp til arbejdet ved at læse om, hvordan du laver din egen overdækkede terrasse mod mur.