Glasoverdækning terrasse - Når du vil have maksimalt lysindfald

Glasoverdækning terrasse – Når du vil have maksimalt lysindfald

Glasoverdækning terrasse er en god idé, hvis du både vil have tag over hovedet og lysindfald på samme tid. Her kigger vi nærmere på dine forskellige muligheder for at overdække terrassen med glas.

Der er mange flere gode og hyggelige timer på terrassen at komme efter, hvis den er overdækket. Nedbøren kan falde fra himlen i tide og utide, når man opholder sig i Danmark – også om sommeren.

Med en glasoverdækning til din terrasse får du det bedst mulige alternativ. Solen kan stadig trænge igennem foroven, og en smule regn vil ikke genere selskabet.

Glasoverdækning terrasse – Derfor er det en god idé

Et glastag til terrassen er at foretrække, hvis du vil have et mere eksklusivt look, end et tag af plastikplader kan give. Taget fylder desuden helt klart mindre, når du kan kigge lige igennem til den blå himmel ovenover.

Men himlen er jo netop ikke altid blå – slet ikke højt mod nord. Med en aluminiumsoverdækning og tag af lamineret sikkerhedsglas er du på den sikre side.

Det er ikke kun i tilfælde af regn fra himlen, at en terrasseoverdækning viser sit værd. Når fugten falder ud på aftenen, vil ophold under åben himmel også give visse udfordringer.

Når der er tag for oven, falder fugten ikke nær så hurtigt. Med tæpper og en varmelampe ved jeres side, kan I faktisk holde selskabet kørende til langt ud på netten. Den danske midsommer vil blive endnu mere hyggelig med en glasoverdækning til terrassen.

Så eksklusivt behøver det trods alt ikke være

Fordelene – Hvis du ikke var overbevist før, så bliver du det nu

Inden vi skal i gang med at kigge på konkrete løsninger ift. at få glas over hovedet på terrassen, skal du overbevises én gang for alle.

Derfor skal du investere i en glasoverdækning til terrassen:

  • Et glastag med ramme af aluminium kan holde i rigtig mange år. Sammenlignet med en løsning af plast får du meget længere levetid.
  • Du skal ikke tænke på vedligeholdelse med et glastag. Alger vil have meget svære vækstvilkår i forhold til på plastplader.
  • Du får maksimalt lysindfald og derved fornemmelse af et større rum, når der er frit udsyn til himmelen.
  • Glas foroven giver et åbent rum, som ikke minder om en forlængelse af huset. Der er frisk luft og der er sol – men ikke nedbør.
  • Lamineret sikkerhedsglas er ikke porøst. Nedfaldende grene, vildt haglvejr og bolde på afveje er ikke en trussel for taget.
  • Et glastag over terrassen kan komme til at se rigtig flot ud, hvis der arbejdes på detaljerne. En åben udestue, med alle fordelene ved en terrasse, kan blive din.

Glasoverdækning til terrassen – Når du vil slippe for vedligeholdelse

Glas over terrassen er en glimrende løsning, hvis du vil nyde tiden på din terrasse mest muligt i stedet for at bruge tid på vedligeholdelse. Når sollys kigger igennem et tag af glas, vil det ikke forandre sig i modsætning til plastikplader.

Du bliver fuldstændig fri for grønne alger, der langsomt giver sværere og sværere betingelser for indfald af lys. Du behøver egentlig blot at spule dit glastag med haveslangen fra tid til anden og tørre efter med en klud – så er glasset så klart som nyt.

Plader af sikkerhedsglas risikerer ikke lige pludselig at revne. Du er sikret lang levetid og holdbarhed, når glas udgør overdækning på din terrasse.

Specialfremstillede mål, der passer til lige nøjagtig din terrasse

Du behøver slet ikke bestille en standardløsning, når der skal tag over terrassen. Der findes rigtig mange forhandlere, der fremstiller glasoverdækninger på bestilling. Derved er du sikret, at pladerne passer perfekt til dine behov.

Du kan designe glastaget, som du vil have det. Lad dig ikke bremse af at skulle investere i standardmål. Hvis du skruer lidt op for budgettet, kan du få en glasoverdækning til terrassen, der passer perfekt i mål og udseende.

Glasoverdækning terrasse – Byg selv

Hvis du har mulighed for at bygge selv, er der penge at spare. Du kan selv lægge tag over din terrasse på ganske kort tid, hvis du gør dig grundige forberedelser og indkøber de helt rette materialer.

Med tykt lamineret glas risikerer du ikke, at det lige pludselig går i stykker ved et uheld. Det er også nemmere at håndtere ved konstruktionen, hvor der let bliver større belastning, end når først pladerne er færdiglagt og klar til brug.

Med et glastag skal man altid tænke alle årstider ind under konstruktionen. Det er jo ikke kun om sommeren, det skal kunne stå distancen, selvom det er her, du opholder dig mest på din terrasse.

Om vinteren kan der falde sne fra oven – meget sne. Det kan lægge sig som en tung dyne ovenpå dit glastag. Hvis ikke den bærende konstruktion skal lide overlast af de ekstra kilo, må der præcise beregninger til.

De bærende stolper og fundamentet skal kunne holde til ekstra pres om vinteren. Du bør nok have fat i en ingeniør eller byggetekniker, hvis du vil være på den helt sikre side. Et glastag, der falder ned fra oven, er trods alt ikke det sjoveste at have med at gøre.

Mere inspiration til glasoverdækningen

Et design, der pynter på de fleste terrasser

En glasoverdækning til terrassen er ikke kun lig med selve taget. Den bærende konstruktion er nok så vigtig, hvis du vil ende ud med et elegant og eksklusivt udtryk.

Det skal være solidt og smagfuldt på samme tid, når det drejer sig om udendørs byggeri af træ og glas. Brug noget tid på at undersøge markedet for designs af terrasser, som også ville pynte hos dig.

Med et glastag får du som sagt et udtryk, der giver maksimal fornemmelse af et stort rum. Hvis du sørger for et gennemgående slankt udtryk, bemærker man knapt nok, at der er tag over terrassen.

Du kan danne et bærende fundament med træsamling uden synlige skruer, hvilket pynter på alle terrasser. Det er i sidste ende de små ting, der gør den helt store forskel.

Få lagt glas over terrassen – Et bestillingsarbejde

Hvis du ikke selv er den store håndværker, eller ihvertfald ikke vil give dig i kast med at lægge glastag over terrassen, kan du heldigvis også betale dig fra det.

Du kan vælge at købe materialer selv, som professionelle så kan designe din glasoverdækning af. Man kan også investere i helt færdige løsninger, hvor der blot skal betales for arbejdet og ventes på, at det bliver færdiggjort.

  • Salser har mange glasløsninger parat til dig. Det drejer sig både om glas til udestuer, overdækninger og skydedøre. Det er absolut værd at kigge sig godt omkring for at finde frem til de rette materialer i netop dit tilfælde.
  • Frishop har også et bredt udvalg af glas til udendørs brug. Du kan lægge til og trække fra i jagten på det mest favorable tilbud. Der er ofte gode kampagnetilbud at komme efter, hvis man køber færdige løsninger med alt inklusive.
  • Lyngsøe tilbyder at stå for det hele, når der skal glas over terrassen, med alt hvad dertil hører. Du behøver ikke flygte for en lille sommerbyge eller frygte for dine havemøbler, når regnen drypper fra oven. Her er tale om et firma med rigtig meget erfaring mellem hænderne. Du skal blot foretage et uforpligtende opkald. Det er første skridt på vejen mod en flot terrasse med glasoverdækning.

Vi ønsker dig alt mulig god fornøjelse med din glasoverdækkede terrasse!