Byg selv overdækket terrasse – Sådan kommer du i gang

Byg selv overdækket terrasse – Sådan kommer du i gang

Har du besluttet dig for at smøge ærmerne op og starte dit eget smarte byg selv overdækket terrasse projekt? Så kommer du rigtig langt her, hvor vi tager dig i hånden og fortæller hvordan du kommer i gang på bedste vis.

Hvorfor et byg selv overdækket terrasse projekt?

“Kan vi sidde ude i aften?” er ikke længere et spørgsmål, som du og din kære familie skal gå og spørge mere om. Som ejer af din egen overdækkede terrasse, er svaret næsten altid et rungende “Ja!”.

Byg selv overdækket terrasse – udfylder et perfekt behov hos danskerne

Rigtigt mange danskere finder en overdækket terrasse perfekt til deres behov. En overdækket terrasse kan nemlig både vise sig at være et overskueligt og relativt billigt projekt. Resultatet bliver, at du og dine kan bruge ekstra mange timer ude i jeres have, og få indhentet endnu mere af den gode og frisk luft.

Skab endnu mere læ

Tag en osetur i plantemarkedet og investér i grønne hække og planter, da de vil være med til at skabe læ på din overdækkede terrasse.

Når du går i gang med byg selv overdækket terrasse-projektet, kan du passende overveje hvor din overdækning skal være. Har I eksempelvis ”kun” én terrasse, og befinder den sig på grundens mest fantastiske solspot? Så kan I måske gå hen og fortryde overdækningen med tiden, Omvendt giver en overdækket terrasse meget god mening hos dig, der ikke vil gå på kompromis med et stærkt opvarmet rum bagved terrassen, hvor I alle sidder og dehydrerer i de varmeste dage.

Find inspiration på nettet

En overdækket terrasse er ikke bare en overdækket terrasse. Der findes mange former og afskygninger inden for emnet. Derfor kan du med fordel surfe rundt på nettet og blive klogere på dit eget ’byg selv overdækket terrasse’-projekt. Hælder du mest til en form for halvtag? Eller ser du gerne, at jeres terrasse kunne gå hen og blive en slags udestue for jer? Hav altid din helt klare visualisering af det endelige resultat, så du kan styre hen mod det optimale mål under projektet.

En byg selv overdækket terrasse…

… Holder både på hat og briller og grill og havemøbler. Skønt, at du ikke skal tænke over det året rundt.

Tag de første beslutninger

Hvordan kommer du i gang med en byg selv overdækket terrasse? Jo, du starter naturligvis med at gøre dig nogle overvejelser. Dette indlæg er til dig, der skal tage nogle væsentlige beslutninger i den indledende fase af byggeprojektet.

Fritstående eller murfast?

Har du gjort dig tanker omkring hvorvidt din overdækkede terrasse skal gå i et med huset, eller stå for sig selv? Til hverdag kan det være lækkert og praktisk at steppe direkte fra køkkenet ud på terrassen med den varme mad – men har du en yndlingshyggekrog i haven, kan det være at den vil gøre sig bedst dér.

Se også: Overdækket terrasse mod mur – Fordele og ulemper

Tænk på regnvandet

Én af de vigtige ting i din planlægning af byg selv-projektet, er din plan for vandafledningen fra taget. I nogle kommuner kræves det, at vandet skal nedsives på egen grund. Uanset hvad, bliver dit nye tag på din overdækkede terrasse en oplagt mulighed at opsamle regnvand på, i stedet for at lade det løbe ud i kloakken.

Hvad skal det koste?

En anden vigtig parameter at tænke på, er den pris du er villig til at betale for dit byg selv-projekt. Hvor mange penge har du sat af til budgettet, og kan du gå på kompromis med din pris i forhold til dit ønskede resultat? Da der findes en masse forskellige løsninger til overdækkede terrasser, findes der naturligvis også mange forskellige materialer og dermed priser. Vi har samlet en overskuelig guide til dig, der gerne vil have et prisestimat på de forskellige løsninger. Se mere og bliv meget klogere på det i indlægget ‘Så meget koster det at bygge en overdækket terrasse’.

Vil du være hurtig, udfordret eller ambitiøs med din byg selv overdækket terrasse?

Som sagt findes der et hav af løsninger til dig, der er på udkig efter en overdækket terrasse. Alle har forskellige behov til netop deres haver og holdninger. Kender du ikke til dit eget behov endnu, kan vi hjælpe dig med at afklare det her. Her hjælper vi dig med at gøre de vigtigste overvejelser. På den måde kan du i sidste ende får dig selv en løsning, som passer perfekt til dine og din families drømme. Ved et hurtigt overblik og beskrivelser kan du hurtigt og godt beslutte dig for de ting, du vil gå på kompromis med i forhold til tid, sværhedsgrad og materialer.

1 Den hurtige – byg selv overdækket terrasse

Kan du lige akkurat rive en til to dage ud af din travle kalender til fordel for byg selv-projekt? Så kan det være, at den hurtige overdækningsløsning passer til dig. Til en hurtig løsning forventes der ikke meget fa dig. Dog skal du kunne finde ud af at bruge både tommestok og vaterpas hyppigt.

Til dit hurtige projekt skal du gå igennem 4 trin:

 • Støb stolper
 • Montér remme
 • Spær og lægter
 • Stern og tag

Kunne du godt tænke dig en mere grundig vejledning i den hurtige og overdækkede terrasse, kan du klikke videre her, og få både tegninger, 3D-modeller en indkøbsliste og grundig gennemgang af de 4 trin. Læg mærke til, at du skal tegne et abonnement, før at du kan få adgang til informationerne.

2 Den udfordrende – byg selv overdækket terrasse

Vil du gå skridtet videre for en solid og mere æstetisk overdækket terrasse, kan det blive besværet værd at kaste dig ud i en udfordrende én af slagsen. Med den udfordrende gør det selv-løsning slipper du for synlige byggebeslag. Til dette kræves naturligvis mere en vaterpas og målestok. En elegant overdækning til terrassen med glastag kan blive til virkelighed:

 • En bue skal bøjes og limes
 • Lav solide samlinger
 • Skab tapper i enderne
 • Montér remmen
 • Klargør spærene
 • Montér glasset
 • Elegant finish

Kan du se dig selv lægge arbejdet i den mere udfordrende overdækkede terrasse, kan du igen få flere uddybende råd og vejledninger her, såfremt du tegner et abonnement hos GørDetSelv.dk

3 Den ambitiøse – byg selv overdækket terrasse

Ambitiøse overdækkede terrasseprojekter hedder også luksuspergolaer. Her behøver du ikke at gå på kompromis med solen nogensinde, men simpelthen vælge en ikke-permanent løsning. Et tag på en overdækket terrasse består af en smart sejldug, som du kan trække for lige når det passer dig. Vi opridser trinnene, som du skal igennem for at få din ambitiøse, overdækkede terrasse:

 • Tap stolper op i overliggeren
 • Sav skråstivere ind i stolperne
 • Saml overliggeren sammen med en bladsamling
 • Fastgør spærene med svalehaleblade
 • Saml pergolaen
 • Sy en markise
 • Montering af messingringe
 • Hæng markisen op i wirer

Også ved en ambitiøs terrassedækning kan du få en komplet vejledning med billeder her. Husk, at det koster penge at få den omfattende vejledning via GørDetSelv.dk. Er du stadigvæk i tvivl om hvilken terrasse du skal vælge at kaste dig ud i? Så læs vores indlæg ‘Overdække terrasse – Hvilken løsning skal du vælge?’ https://terrassenoghaven.dk/overdaekke-terrasse/

Brænder du inde med spørgsmål til dit næste trin i processen? Så kan vi med glæde afsløre, at vi har lavet en ‘Byg en overdækket terrasse – Gør det selv guide’. Føler du dig klar, er det derfor bare med at hoppe ind på den næste side hvor vi igen guider dig i retningen mod din overdækkede terrasse.