Beton terrasse pris – Hvor meget koster det?

Beton terrasse pris – Hvor meget koster det?

sammenhænge. Stort set alle ved hvad der er tale om når der bliver sagt ”beton”. Det er et alsidigt materiale der kan støbes, formes, farves og bruges i vid udstrækning. Derfor er beton også et populært valg til terrassen. Hvis du kigger rundt om i landet, vil du kunne se rigtig mange terrasser der på den ene eller anden måde er bygget af beton. Beton giver stor holdbarhed, enkelt look og samtidig er det et relativt billigt materiale. Oftest er budgettet også en vigtig faktor, når der skal anlægges terrasse og det er altid en god idé at have udregnet og lagt et budget inden du går i gang med projektet. Derfor giver dig et indblik i beton til terrassen og hvad du kan regne med i forhold til beton terrasse pris.

Hvad består beton af?

Hvis du skulle være i tvivl, så lad os lige slå fast med det samme at beton og cement ikke er det samme. Cement indgår rigtig nok i cement, men beton består af flere komponenter. Beton består af vand, sten, sand og cement, der giver den velkendte grå masse. Det er vigtigt at få de rigtige blandingsforhold på de forskellige komponenter, så du får den bedst mulige beton at anlægge terrasse med. Man kan vælge at blande alle komponenterne selv eller købe tørbeton, som denne, hvor komponenterne er blandet og der blot skal tilføjes vand.

Fordele ved beton terrasser

Som med alle andre terrassematerialer afhænger prisen af mange forskellige ting. Generelt er beton en billig løsning til terrassen. Derfor kan vi heller ikke give specifikke beton terrasse priser, men cirka priser der kan give dig et estimat af, hvad en beton terrasse pris vil være. Prisen på din endelige terrasse vil blandt andet være afhængig af følgende faktorer:

Solidt – Beton giver en solid og holdbar terrasse, der samtidig er perfekt til både afslapning, møblementer, leg og sjov.

Alsidighed – Betoner et alsidigt materiale der kan både formes, støbes, farves og tilpasses på alverdens måder.

Anlægning – En terrasse i beton er relativt nemt at anlægge og kan tages i brug så snart terrassen er færdig.

Vedligeholdelse – Det kræver heller ikke den store vedligeholdelse at have en beton terrasse og du sparer derfor både penge og tid på sigt.

Overkommeligt – Beton er overkommeligt både i forhold til at det er relativt nemt at anlægge en terrasse i beton og samtidig er det et budgetvenligt materiale, der gør det til et overkommeligt projekt for pengepungen.

Beton terrasse pris

Betonterrasser er det perfekte udendørs fristed, du kan tilføje til dit hjem. Du kan anlægge din terrasse som det passer bedst. Det kan være den skal bygges ud i forlængelse af huset eller anlægges frit i haven, hvor du synes det perfekte terrasse-spot er. Der er mange muligheder for at anlægge en terrasse i beton, derfor har du stor indflydelse på udseendet af din endelige terrasse. Samtidig har en beton terrasse høj levetid og lav vedligeholdelse, hvilket klart er at ønske. På den måde er der mere tid til at nyde terrassen og livets bedste stunder. De typiske betonterrasser er anlagt med:

Holmegårdssten

En af de mest populære betonterrasser herhjemme, er nok anlagt med holmegårdssten. De kan købes til en god beton terrasse pris, findes i forskellige udformninger og farver. Se et udvalg af holmegårdssten her. En gennemsnitspris på holmegårdssten ligger på 100 kr pr. m2.

Betonfliser

En anden let tilgængelig og nem mulighed for at anlægge en terrasse er med havefliser af beton. De er bredere og fladere en holmegårdssten og giver et helt andet udtryk på terrassen. De fås i forskellige grånuancer, der varierer helt fra de helt lyse til næsten sorte fliser. Betonfliser er en utroligt billig løsning og kan købes til gennemsnitligt 70 kr. pr. m2 og helt ned til omkring 8 kr. pr flise. Køb beton havefliser her.

Støbt beton

Terrasser i støbt beton er ikke så udbredt herhjemme, men om ikke andet, så er det en mulighed. Det giver en ensartet terrasse, uden mellemrum, hvor der som med sten og fliser kan gro ukrudt op mellem. Det er en enkel løsning, men vil som oftest kræve professionel hjælp til støbningen, for et godt resultat. Derfor skal du nok regne med en beton terrasse pris på ca. 300 kr. pr. m2, hvis du ønsker en terrasse i støbt beton. Du kan eventuelt finde en prisberegner på nettet eller kontakte støbefirma for prisoverslag.

Opsummering af beton terrasse pris

Som med alle andre terrassematerialer afhænger prisen af mange forskellige ting. Generelt er beton en billig løsning til terrassen. Derfor kan vi heller ikke give specifikke beton terrasse priser, men cirka priser der kan give dig et estimat af, hvad en beton terrasse pris vil være. Prisen på din endelige terrasse vil blandt andet være afhængig af følgende faktorer:

Størrelsen på din terrasse

Prisen er selvfølgelig også afhængig af hvor stor din terrasse skal være. Jo flere kvadratmeter din terrasse skal være på, des højere bliver prisen. Der er stor forskel på mængden af materialer, timeløn m.m. alt efter om din terrasse er 25×25 eller det dobbelte. Så hvis du vil lægge et budget for dit terrasseprojekt, er du nødt til at kende størrelsen på din terrasse.

Ny terrasse vs. terrasse opdatering

Hvis du skal anlægge en helt ny terrasse, vil der højst sandsynligt komme ekstra udgifter. Det vil komme i forbindelse med klargøring af terrassearealet, ekstra arbejdstimer, udgravning, afretning og underlagsmaterialer, inden du kan anlægge terrassen i beton. Hvis du i forvejen har en terrasse og blot ønsker at udskifte belægningsmaterialer, vil omkostningerne nok være mindre end, når den skal bygges helt fra bunden.

Design kompleksitet

Et andet aspekt der påvirker din beton terrasse pris, er dit valg terrasse design. Typisk vil en lige firkantet terrasse, være billigere (og nemmere) at anlægge, end hvis du vælger en rund eller kurvet udformning på din terrasse. Det vil både kræver ekstra arbejdstimer og eventuelt ekstra maskiner til skæring af fliser m.m., der kan øge prisen. 

Betonmaterialer

Som beskrevet tidligere er der forskellige muligheder i forhold til betonmaterialer. Derfor er prisen også afhængig af hvilket materiale du vælger at bygge din beton terrasse af. For eksempel, hvis du vælger en traditionel haveflise til hele terrassen, vil det være langt billigere end en special holmegårdssten i en bestemt farvenuance.

Beton terrasse pris: Gør-det-selv eller fagfolk

Hvis du er gør-det-selv typen, handy anlagt eller bare har mod på at kaste dig ud i at anlægge din terrasse selv, kan du mindske omkostningerne til terrassen betydeligt. På den måde kan du nemlig spare timelønnen, som ellers skulle betales til en professionel håndværker for at lægge beton terrassen. Du skal dog gøre op med dig selv om det er værd alligevel at bruge pengene på at få anlagt terrassen af fagfolk. Det giver nemlig en garanti for et godt resultat og du kan blot læne dig tilbage og nyde terrassen, når den står færdig. Det er derfor en opvejning af hvad du vil prioritere og hvad du har lyst til.

Beton terrasse – En fantastisk udvidelse af dit hjem.

En beton terrasse giver nogle fantastiske muligheder for at få en flot og meget anvendelig terrasse, for et relativt lille budget. Det giver det perfekte areal til udendørsgrill, uden samme bekymring som der kan være ved at grille på en træterrasse. Der er også mulighed for at integrere en bålplads, hvis det er det du drømmer om eller bare et sted til underholdning og hygge med familie og venner.

Beton er et af de bedste byggematerialer du kan vælge til din terrasse, netop fordi det er så alsidigt et materiale, der er budgetvenligt og så kræver det ikke den store vedligeholdelse. Samtidig er der utroligt mange muligheder for at få lige den terrasse du drømmer om med beton som materiale. Måske endda flere end du lige går og regner med. Beton kan fås i forskellige udformninger, støbninger, farver, overflader og meget mere. Du kan derfor skabe en terrasse der enten er helt neutral og blender ind med omgivelserne eller designe en der giver et helt unikt udseende. Betoner derfor et helt ideelt materiale til din terrasse. Er du interesseret i flere artikler om terrasser, kan du dykke ned i nogle af vores andre artikler her.