terrasse

De 10 største fordele ved at vælge en vedligeholdelsesfri træterrasse

En vedligeholdelsesfri træterrasse kan være en stor fordel, uanset om du bruger din terrasse året rundt eller du blot nyder den i sommerperioden, til grill og hygge aftenener. Den giver både kvalitet til familien og til selve ejendommen. Terrassen er dog også rigtig udsat, da den er udendørs og tager imod alle former for vind og vejr. Derfor kræver den også ofte en stor del vedligeholdelse, for at den både ser flot ud og fungerer bedst muligt. Det kræver dog tid og det er i dag en mangelvare for langt de fleste. Tiden flyver afsted med en travl hverdag og derfor er det oftest svært, netop at finde tid til at ordne terrassen. Det betyder at den ofte bliver forsømt og det er jo synd, for terrassen tilføjer en masse værdi, bekvemmelighed og ikke mindst et ekstra opholdssted på ejendommen, til gode stunder.

Et godt alternativ

Træterrasser kræver normalvis både en slibning, oliering eller måske skal det male, hvert eller hvert andet år, for at vedligeholde træet i terrassen. I løbet af årene kan det også være du er nødt til at skifte et bræt eller to, fordi det er sprukket eller knækket og det kræver også tid og materialer. Det er derfor ret nemt at forstå at vedligeholdelsesfrit træ til terrassen, er blevet så populært som det er i dag. Det giver en langtidsholdbar terrasse, der er utroligt nem at pleje og vedligeholde.
Vedligeholdelsesfrit træ kan altså være det oplagte valg til din terrasse, hvis du står og mangler et alternativ til træplanker og den konstante vedligeholdelse, som følger med. Der er dog mange flere fordele ved vedligeholdelsesfrit træ, end blot det umiddelbare. Læs med om 10 af de største fordele ved at vælge vedligeholdelsesfrit træ.

1. Vedligeholdelsesfrit træ

Som navnet også antyder, så er denne form for træ, stort set vedligeholdelsesfri. Du slipper altså for at skulle slibe, male og give din terrasse olie. Du kommer dog ikke udenom rengøringen. For selvom det faktisk er stort set vedligeholdelsesfrit, så skal terrassen dog stadig rengøres, men resten det undgår du. Dermed spare du både tid og penge.

2. En vedligeholdelsesfri træterrasse har lang levetid

Der ligger også en stor fordel i levetiden på vedligeholdelsesfrit træ. Fordi modsat træplanker, så er vedligeholdelsesfrit træ et sammensat produkt, der gør det i stand til at modstå selv de hårdeste vejrforhold i flere år. Det er endda uden yderligere behandling og beskyttelse. På den måde kan din terrasse af vedligeholdelsesfrit træ, holde i væsentligt flere år end almindeligt træ vil kunne.

3.  Modstandsdygtigt overfor insekter

Foruden vind og vejr, så er det vedligeholdelsesfrie træ også meget modstandsdygtig over for bl.a. termitter og andre træspisende insekter. Det er insekter som ellers kan være svære at slås med, hvis først de er gået i ens træterrasse, men det slipper du for med en vedligeholdelsesfri træterrasse.

4. Flere farver

Vedligeholdelsesfrit træ fås i flere forskellige farver og med forskellige strukturer. Det gør det nemmere og mere overkommeligt at matche din terrasse med ydersiden af din ejendom. Samtidig er det nemmere at finde lige netop den type farve og struktur du gerne vil have. De fås selvfølgelig oftest i forskellige brunlige nuancer og strukturer, der minder så meget om træ som muligt. Du kan se eksempler på forskellige typer her.

5.  Vedligeholdelsesfrit træ er mere holdbart

Vedligeholdelsesfrit træ har også den fordel at det har en høj modstandsdygtighed over for bl.a. skimmelsvampe og råd, hvilket gør din terrasse meget mindre udsat. Samtidig så er vedligeholdelsesfrit træ også mere hårdfør, ende træplanker, når det kommer til at vride sig og revne. Det gør også at træet er mere holdbart både funktionelt og æstetisk. Sidst men ikke mindst så er det utroligt hårdført når det kommer til soleksponering over årene. Du får altså en terrasse der er utroligt holdbar på flere parametre.

6. Sikkerhed ved en vedligeholdelsesfri træterrasse

Sikkerhed er også en af de fordele der er ved det vedligeholdelsesfrit træ. Det gælder sikkerhed når det kommer til at almindeligt træ så sprækker, revner og skaber splintrer. Det sker især, hvis man ikke får vedlige holdt træplankerne. Med det vedligeholdelsesfri træ, undgår man nemlig risikoen for netop splinter. Det gør en terrasse af vedligeholdelsesfrit træ, meget mere barfodsvenligt. Samtidig så er vedligeholdelsesfrit træ også mere skridsikkert i forhold til almindeligt træ og det gør d et mere sikkert at færdes på.

7. Ingen skadelige stoffer

Hvis du står og overvejer at anlægge en terrasse af imprægneret træ, så skal du være opmærksom på at det kan indeholde giftstoffer og tungmetaller, som kan være skadelige for miljøet. Det undgår du med vedligeholdelsesfrit træ som oftest er behandlet med naturprodukter og hvor der derfor ikke tilføjes nogle skadelige stoffer.

8. Besparelse ved en vedligeholdelsesfri træterrasse

Hvis prisen er vigtig for dig, så er det bestemt også værd at vælge en vedligeholdelsesfri træterrasse, fremfor almindeligt træ. Selvom de indledende omkostninger ved anlæggelsen af terrasse af vedligeholdelsesfrit træ kan være højere, end almindelig træterrasse, så kan du spare penge på sigt. Besparelserne som du får ved ikke at skulle bruge penge på vedligeholdelse, år efter år, kan gøre at en terrasse af vedligeholdelsesfrit træ tjener sig selv in i løbet af et par år. Så husk ikke kun at tænke på købsprisen, men også vedligeholdelse og materialer på sigt.
Læs mere om besparelserne ved en vedligeholdelsesfri terrasse her.

9. Ingen efterbehandling

Når du får det vedligeholdelsesfri træ til din terrasse, fra fabrikanten, så kan du med det samme anlægge din terrasse. Du skal ikke tænke på nogen former for træpleje eller forberede din terrasse til de forskellige sæsoner. Det kræver ingen form for efterbehandling, når først terrassen er anlagt ingen olie eller lakering.

10. Vedligeholdelsesfrit træ er miljøvenligt

Vedligeholdelsesfrit træ er et mere bæredygtigt og miljøvenligt alternativ til terrassen, fremfor almindelige træplanker. Med vedligeholdelsesfrit træ kan du få følelsen og udseendet af træ, men uden at det har en stor miljøpåvirkning i form af skovrydning. Det er et sammensat materiale, som sparer både træ og plast. Det sammen med holdbarheden og den lange produktlevetid, gør det til et godt bæredygtigt alternativ til træ. Nogle virksomheder bruger endda også genbrugsmaterialer til at produktionen.

Værdien ved en vedligeholdelsesfri træterrasse

Ved at anlægge en terrasse øger med det samme værdien af dit hjem og ejendom. Det giver et ekstra areal der er perfekt til hygge, sammenkomster og underholdende stunder i løbet af året. Det er derfor rigtig tiltalende at anlægge en terrasse. Det er en fantastisk måde at nyde nature, drage nyttet af en del af haven eller bare skabe et areal der indbyder til afslapning.
Der er dog meget arbejde i en almindelig træterrasse, men alt det besvær kan du undgå ved at anlægge en vedligeholdelsesfri træterrasse. Det ligner naturligt træ, og fås i mange forskellige farver, nuancer og teksturer, så det passer til dit hjem, behov og ønsker. Det er et sikkert valg, som du kan have glæde af i rigtig mange år, da det har en lang levetid, er holdbart og modstandsdygtigt både i forhold til klimaet, fugt, falmning, råd og ikke mindst skadedyr, som ellers er typiske problemer ved en terrasse.

Du kan anlægge din terrasse som du ønsker og alt efter hvordan det bedst passer ind på din ejendom. Du kan for eksempel lave en fritstående terrasse eller gå med en overdækket terrasse mod husmuren.

I sidste ende er vedligeholdelsesfrit træ terrasse versus traditionelt almindelig terrasse en personlig præference. Vi kan dog ikke komme udenom at der er rigtig mange store fordele ved først nævnte og det kan være det helt rigtige materiale til lige netop dit terrasseprojekt.