Træterrasse priser kan variere ret meget alt efter, hvordan du griber projektet an. Meget har selvfølgelig at gøre med de valgte materialer. Her får du en oversigt, der giver dig et estimat med hensyn til priserne.
At bygge træterrasse er noget, der kræver en del overvejelser. Hvilke materialer skal du vælge? Hvor skal terrassen præcis placeres? Hvor stor skal den være? Hvad med terrassemøbler, mulig overdækning og læhegn?
Som det naturligste i verden koster det hele penge at investere i. Du kan købe billigt og brugt eller give den gas med de mest eksklusive terrassematerialer på markedet.
Der er intet rigtigt eller forkert. Det hele kommer an på dit budget og din personlige smag. Hvad nogle finder grimt og unødvendigt, kan andre se det helt store lys i.
Sæt dig ned og tegn nogle skitser over mulige drømmeterrasser. Det er sådan ethvert godt byggeprojekt tager sin begyndelse. Her får du en guide, der viser dig, hvor meget du skal betale for de forskellige løsninger.
Træterrasse priser fra en ende af – Hvad koster det egentlig?
Det er en god tommelfingerregel, at der er en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet på det træ, man bygger terrasse med.
Træterrasse priser kan altså godt løbe op i noget, der umiddelbart ser dyrt ud. Men når du så er sikret en terrasse, der vil holde i mange år frem, vil prisen ikke være så høj endda.
Det mindre budget kan selvfølgelig også komme til sin ret. Du kan sagtens finde træ til terrasse af høj kvalitet, som ikke koster en mindre bondegård. Vi guider dig igennem dine mulige valg og priser.
De sorter af træ, der holder længst er også de dyreste. Så simpelt er det. En ekstra udgift fra start, vil altså spare dig for at renovere terrassen indenfor en overskuelig fremtid.
Materialeprisen på de forskellige træsorter
Der er stor forskel på standardprisen på træsorterne. I den billigste ende finder man trykimprægneret træ, som da også danner underlaget på rigtig mange danske træterrasser.
Lærketræ fås i flere varianter og hører også til den billigere ende af skalaen. Du kan endda vælge mellem sibirisk lærk eller europæisk lærk. Den sibiriske sort er særdeles hårdfør pga. vækstbetingelserne.
Egetræ og gran hører til i den lidt dyrere afdeling. Her får du dog også træmaterialer af rigtig høj kvalitet, som vil tilfredsstille selv den mere kræsne smag. Eg og gran er også en langtidsholdbar løsning.
Priser har naturligvis meget med mængder at gøre. De træsorter, som findes i de danske skove og plantager, koster mindst. Går du mere eksotisk til værks, skal du have en større pengepung frem – mere om det senere.
Teak er det højest opnåelige for mange terrassebyggere. Her får du det mest eksklusive på markedet – og kommer til at betale for det. Teaktræ er særdeles langtidsholdbart samtidig med, at det er en fryd for øjet.
Hvis du går med teak som løsning, sparer du endda dig selv for at skulle oliere og vedligeholde brædderne nævneværdigt. Brædderne holder længe uden behandling og er ikke modtageligt for skimmelvækst.
Eksempler på priser – Fra billigt til dyrt
Nu går vi helt konkret til værks. Lad os se på priseksempler på forskellige typer af terrassebrædder.
Fem friske forslag til dig, der vil bygge terrasse i træ!
Trykimprægnerede terrassebrædder
Der er mange fordele ved trykimprægnerede terrassebrædder. Prisen er én af dem og giver god kvalitet uden at tømme din sparegris. Hvis du behandler brædderne med træbeskyttelse minimum hvert andet år, får du en løsning, som vil holde i mange år frem.
- Eksempel på pris: 390 cm til 42,90 kr. hos Bygmax
Terrassebrædder i sibirisk lærketræ
Særdeles hårdført materiale, der er vant til de lange kolde vintre i Sibirien. Du bør stadig behandle brædderne med lærketræsolie for at opnå en endnu længere holdbarhed.
Sibirisk lærk har en lys og grønlig kulør, når de leveres. Senere patinerer de til en smuk grå nuance. Brædder, der vil sprede glæde i mange år frem.
- Eksempel på pris: 390 cm til 131,43 kr. hos Stark
Cumaru terrassebrædder
En mere eksotisk løsning, der dog stadig er hårdfør nok til at stå imod det danske klima. Rødbrune brædder med en varieret og smuk struktur i træet. Det anbefales at behandle brædderne med olie og voks for at modvirke revner og ridser. Den oprindelige kulør bevares også bedre på denne måde.
- Eksempel på pris: 390 cm til 360,55 kr. hos RAW
Jatoba terrassebrædder
Sydamerikansk træ af den tunge og gyldne slags. Jatoba terrassebrædder er en stærk løsning, der udmærker sig ved bl.a. høj formstabilitet. Den smukke rød/brune farve patinerer til sølvgrå, hvis ikke træet behandles løbende.
- Eksempel på pris: 395 cm til 355,30 kr. hos RAW
Terrassebrædder i eg
Rustikt trævalg fra de danske skove. Egetræ er smukt og holdbart – også på terrassen. Træet kan svinge lidt i udseende, hvilket blot er charmen ved at bygge terrasse i træ fremfor sten.
- Eksempel på pris: 1 meter til 59 kr. hos Gulvlageret
Der er penge at spare ved at afsøge markedet grundigt
Fordelen ved at købe terrassebrædder i din lokale trælasthandel er selvfølgelig, at du både kan se og røre træet selv. Priserne kan dog variere meget alt efter, hvor du køber dine brædder.
Der er alle mulige gode grunde til at tjekke efter, hvor du får de billigste priser indenfor den træsort, du vælger at bygge med. Der kan være endog rigtig mange penge at spare, hvis du står foran at skulle bygge en større terrasse til gavn for hele familien.
Og husk så at billigt materiale ikke nødvendigvis er lig med den billigste løsning på den lange bane.
Dansk lærk hører til i den billigste ende pr. kvadratmeter. Spændet er dog ret stort i forhold til prisen. 150-300 kr. pr. kvadratmeter er en vejledende tommelfingerregel.
Længere oppe ad prisstigen finder vi sibirisk lærketræ og eksotiske bangkirai-brædder. Her skal du hoste op med ca. 350-650 kr. pr. kvadratmeter terrasse.
Teak, mahogni og ipé hører til de mest eksklusive brædder. Der skal et større budget til for at beklæde terrassen med disse sorter. Regn med i omegnen af 700-1500 kr. pr. kvadratmeter. Den mindre terrasse kan derfor være oplagt at lægge dyrere brædder på.
Træterrasse priser – Et samlet overslag
Der er rigtigt meget at tage med i sine beregninger, når den samlede pris på terrassen skal fastlægges. Priserne på byggematerialer varierer meget som vist.
Herudover er der naturligvis rigtig meget at spare, hvis du har hænderne skruet rigtigt på og kan håndtere en skruetrækker, vaterpas og hammer.
Cirka-priser for en terrasse på 30 kvadratmeter
Den billigste løsning er at bygge med trykimprægneret træ og anvende almindelige søm. Her skal du dog regne med at der skal noget vedligeholdelse til med årene. Men det kan nu også være hyggeligt nok – især hvis vejret er godt på terrassen.
- Anslået pris, hvis du selv bygger terrassen: 15.000 kr.
- Anslået pris med professionel montering: 27.000 kr.
Lærketræ med rustfrie skruer er højere oppe på kvalitetsskalaen. Her får du en løsning, som vil holde i mange år frem.
- Anslået pris, hvis du selv bygger terrassen: 19.000 kr.
- Anslået pris med professionel montering: 38.000 kr.
Teaktræ er som nævnt en bekostelige løsning. Hvis du har pengepungen i orden, er det dog absolut en overvejelse værd. Her kan du virkelig glæde naboer, venner og familie med en grillfest på terrasse.
- Anslået pris, hvis du selv bygger terrassen: 79.000 kr.
- Anslået pris med professionel montering: 98.000 kr.
Den, der bygger selv sparer altså mange penge. Udover de viste prisoverslag kommer også udgifter til terrassemøbler, muligt læhegn og overdækning.
Jo – terrassen kan løbe op i mange penge. Men det glemmer du alt om, når du indtager din plads i solen med benene oppe, en kulørt drink ved din side og din yndlingspodcast i ørene.