Bygge træterrasse på græsplæne – Det skal du være opmærksom på

Bygge træterrasse på græsplæne – Det skal du være opmærksom på

Skal du til at bygge din egen træterrasse på græsplæne derhjemme? Så skal du vide nogle ting, inden du går i gang. Her fortæller vi dig lige præcis, hvad du skal være opmærksom på inden din start på projektet.


Lav en arbejdstegning

En træterrasse på græsplæne kan ikke alene give dig værdi i form af livsglæde. Den kan også tilføre dit hus en højere værdi. Derfor er det en god idé at komme rigtigt fra start, så du kan lave noget, der holder i mange år fremover.


Tip! Selvom at du har valgt at gøre det selv, kan det være godt at få hjælp af en professionel til din arbejdstegning af din træterrasse på græsplæne.


En arbejdstegning vil give dig det gode overblik. Den vil også minimere din risiko for at begå fejl, når du først har tænkt hele processen igennem før start.


Placeringen af din træterrasse på græsplæne

I modsætning til hvad mange desværre tror, skal din placering af træterrassen ikke udelukkende baseres på, hvor du lige umiddelbart synes, at det ser bedst ud på græsplænen i haven.

Du skal først begynde at planlægge placeringen af din træterrasse på græsplænen, når du kender din grund ud og ind. Kan du svare på, hvor der er vind, sol, læ og skygge i din have? Så kan du også begynde at beregne placeringen af din træterrasse på græsplænen – men ikke før.


Psst! Måske havde du tænkt, at din træterrasse på græsplænen skulle gå direkte ud fra dit hus. Det er dog ikke sikkert, at vejrforholdene er til det.


Har du fantasien i orden, kan du på forhånd planlægge hvor din træterrasse skal placeres på græsplænen efter dine ønskede drømmeaktiviteter i haven.

Spørg dig selv, om det er din morgenkaffe eller fyraftensbajer, der skal nydes i solen på din nye træterrasse. Byg derefter din træterrasse på græsplænen efter dine helt egne behov.


Hverken du eller din træterrasse vil have skygge

Tænk over hvor din træterrasse skal placeres på græsplænen i forhold til skygge. Ikke blot fordi du højst sandsynligt gerne vil nyde solens stråler så meget som muligt, men også fordi at skygge giver alger på træterrassen.

Alger trives nemlig rigtig godt på de træterrasser, hvor de ikke får meget lys. Alger på træterrassen kan være irriterende at skulle håndtere på, men de er dog ikke umulige at fjerne. Du kan med fordel finde mere hjælp og vejledning til behandlingen af alger på din træterrasse i vores omfattende indlæg ‘Behandling af terrassebrædder – Det skal du være opmærksom på’.


Skal du kunne gå i bare tæer på træterrassen?

Boligindretningsmagasinerne sværger til træterrasser på græsplæner i mørke farvenuancer. Udseendemæssigt kan det også være noget så kønt, men inden du løber ud og finder den moderigtige malerbøtte, skal du lige genoverveje nuancevalget.

Det kan nemlig godt gå hen og blive en umulighed for dig på de varme solskinsdage, at få lov til at tøffe rundt i bare tæer på træterrassen i haven. Alene af den årsag, skal du gøre op med dig selv, om du skal investere i et par sandaler til din træterrasse på græsplænen. Eller om træterrassen skal males i en anden og mere lys farve.


Tip! Læs vores indlæg om fordele og ulemper ved at vælge en træterrasse på græsplæne i sort her.


Der findes enormt mange smukke farvenuancer til træterrassen på din græsplæne. Find de mest populære valg af farvenuancer hos Flügger farver her, som også indebærer lyse nuancer.


Investér i kvalitet til din træterrasse på græsplænen

Når du skal skrive din indkøbsliste til den perfekte træterrasse på din græsplæne, skal du gøre dig selv en tjeneste og vælge kvalitet. Slidstærke materialer kan umiddelbart virke lidt dyre, men de er lette at vedligeholde og vil spare dig for både tid og penge på længere sigt.


Psst! Når du skal vælge materialer til din kommende drømmeterrasse, kan du med fordel vælge de miljørigtige løsninger. Det vil både skåne dine fødder og dit nærmiljø.


Når du vælger din træsort til din træterrasse på græsplæne med omtanke, gør du dit fremtids-jeg en tjeneste. Din træterrasses fremtidige vedligehold og udseende på græsplænen vil nemlig afspejle dit valg af træsort. Gå derfor ikke på kompromis med dine materialer.


Vælg den rigtige størrelse på din træterrasse

Mange gør-det-selv terrassebyggere kommer desværre til at ramme meget ved siden af, når det kommer til størrelsen på deres terrasse. Tit of ofte bliver de enten bliver de bygget meget for store, eller alt for små.

En for stor træterrasse kan komme til at din grund et lidt ærgerligt indtryk, hvis den ikke passer til størrelsen af huset eller resten af haven. Det vil også bevirke, at de træterrasse kommer til at føles tom og ikke særligt hyggelig. På den anden side bliver det også en virkelig dårlig overraskelse, hvis du finder ud af at træterrassen er blevet bygget for småt.


Tip! Foruden en arbejdstegning, vil en løsning til dette problem blive en opmåling. Anskaf dig noget snor og nogle pæle, og prøv at måle op for at få en bedre idé at størrelsen på din kommende træterrasse.


For din egen skyld, skal du også huske at være realistisk. Spørg dig selv, hvor mange der egentligt kommer til at sidde på træterrassen. Du kan meget hurtigt komme til at lade dig rive med, når du forestiller dig et hav af glade havegæster til alle dine runde fødselsdage og andre mærkedage – men består de fleste stunder af dig og din familie på 4, skal du måske gå ud fra en passende træterrassestørrelse herefter.


Gør din træterrasse på græsplæne personlig med havemøbler

For mange, er dette næsten det sjoveste af det hele. Havemøbler kan være altafgørende i forhold til det samlede udtryk, du ønsker at få på din terrasse. Der findes naturligvis et hav af fascinerende inspirationssider her på nettet. Alene har Bilka over 600 bud på lækre og behagelige havemøbler, som du allerede nu kan begynde at tage stilling til.

Psst! Det er naturligvis meget vigtigt, at opbygningen af din træterrasse på græsplæne spiller. Se vores guide til den perfekte opbygning her.

Hvilken form skal din træterrasse på græsplæne have?

Der er mange flere muligheder inden for træterrassers form, end hvad du måske lige gik og troede. De fleste danskeres træterrasser på græsplæne er rektangulære eller kvadratiske. Måske skal du tænke udover (den firkantede) træterrasseboks, og begive dig ud i en anden form?

Tænk på, at der jo også findes organiske eller cirkulære træterrasser. Og hav gerne det med i dine overvejelser, inden du går i gang. Så slipper du for at opdage andre løsninger en gang i fremtiden, som du kan komme til at ærgre dig over.

Fyr op for kreativiteten

Noget af det skønneste ved en træterrasser på græsplæne er, at den sagtens kan passe ind med andre materialer. I denne artikel er der 45 bud på træterrasser, der måske kan sætte gang i din kreative brainstorm for din fremtidige træterrasse på græs. Både i forhold til form, men også andre materialer du kan supplere din træterrasse med.


Føler du dig klar til at lave din træterrasse på græsplæne nu? I så fald kan vi glæde dig med vores omfattende guide, der viser dig trin for trin, hvordan du skal lave din træterrasse. Se guiden ‘Hvordan laver man en træterrasse’ her.