Thermoask Terrassebrædder

Derfor skal du vælge ThermoAsk terrassebrædder

ThermoAsk terrassebrædder er ren luksus for dig, der kun ønsker de bedste materialer på terrassen. Her er endda tale om et miljørigtigt valg, som fryder den æstetiske sans på samme tid.

Det er bestemt ingen tilfældighed, at der er flere og flere, som vælger ThermoAsk terrassebrædder. Du får særdeles holdbart hårdttræ til terrassen, som er behandlet uden brug af gasser eller diverse kemikalier.

Du kan være med til at forme en mere bæredygtig og grøn fremtid. Hvad der kræves er, at du er med til at trække i den rigtige retning, når du bygger terrasse.

Og så bliver det endelige resultat hverken grimmere eller mindre holdbart af den grund.

ThermoAsk terrassebrædder -Stabilitet og høj modstandsdygtighed

Hårdttræ er i sagens natur et solidt materiale at anlægge terrasse med. ThermoAsk terrassebrædder skal kunne modstå lidt af hvert i et langt udendørs liv i kolde og regnfulde Danmark.

Thermo-behandlingen sikrer en øget holdbarhed. Du skal ikke frygte for råd og svamp i nær samme grad som med andre brædder. Det hårde asketræ har i øvrigt en sublim formstabilitet. Brædderne vil altså kræve et minimum af vedligeholdelse, når de først ligger på din terrasse.

ThermoAsk terrassebrædder er naturens egen gave til dem, der ønsker en solid og miljørigtig træterrasse. Du skåner klimaet, når du vælger denne løsning, da brædderne under ThermoAsk-behandlingen er foregået uden kemikalier eller gasser.

ThermoAsk terrassebrædder – Et stærkt valg

ThermoAsk – Kort og godt om trætypen

Ask kan blive helt op til 35 meter højt og findes i de danske skove. Den latinske betegnelse er Fraxinus excelsior, hvis du skulle få lyst til at studere træsorten nærmere i et leksikon.

Når der bygges terrasser i Danmark, er det ofte thermoask, der anvendes – også kaldet både røget ask eller varmebehandlet ask. Det fra naturens side lyse træ får en mørk glans ved at blive opvarmet til mellem 180 og 220 grader.

Træet gennemgår lidt af forandring af turen i varmeovnen. Det ændrer karakter ved at træets indhold af sukker sænkes og på den måde bliver mindre modtageligt for skadelig fugt.

Hvis du vil bygge med noget, der minder meget om ThermoAsk terrassebrædder, så er røget eg et absolut godkendt alternativ. Egetræet behandles med ammoniak, som arbejder sammen med træets naturlige garvesyre.

Dette sikrer det danske egetræ god holdbarhed på terrassen også.

Flot patina med årene

De ubehandlede terrassebrædder har en flot mørkebrun farve, der ikke bliver mindre flot med tiden. Tværtimod får træet patina i form af en nuancer på den sølvgrå skala.

Du behøver altså ikke skynde dig at give brædderne en tur med olie og pensel, da træet gennemgår en naturlig ældning med ynde. Det sølvgrå patina-look er nøjagtig, hvad mange terrassebyggere efterspørger.

Folk vil have god kvalitet, som ikke kræver oceaner af tid til vedligeholdelse. ThermoAsk terrassebrædder er en løsning, der er værd at overveje af mere end én grund.

Europæisk træ – eksotisk udseende

Træ, der vokser i nordens kolde klima, er generelt meget mere robust og hårdført end det, man finder under sydligere himmelstrøg. ThermoAsk terrassebrædder kan dog snyde selv det trænede øje.

Du får et lækkert mørkt udseende, som minder om mere eksotiske trætyper end ThermoAsk. Men det er slet ikke noget, der vokser i fjerne dele af verden. Træet har slået rødder i god nordisk jord og rummer dermed alle fordelene herfra.

Træet har en smuk og nøddebrun glød. Asketræ rummer flotte nuancer i form af åretegninger og fine strukturer. ThermoAsk-behandlingen er ikke noget, der berøver træet den naturlige ynde. Det gør bare, at du kan nyde terrassen i mange flere år uden at tænke på udskiftning af brædderne.

Thermo-D behandlingen

ThermoAsk terrassebrædder gennemgår en særdeles gennemtestet behandling, som sikrer træet al den robusthed, stabilitet og holdbarhed, som alle efterspørger.

Træets fugtindhold sænkes under Thermo-D behandlingen. Det gør det langt mindre skrøbeligt i forhold til at suge råd eller svamp til sig. Forbehandlingen har så i øvrigt også den effekt, at træet opnår den smukke gyldne og mørkebrune farve.

Det er så helt op til dig selv, om du ønsker at holde fast i den oprindelige farve ved behandling med olie – eller om du har det fint med udvikling af patina efterhånden som terrassesæsonerne afløser hinanden.

Rillet eller glat gulv på terrassen

ThermoAsk terrassebrædder kommer fra fabrikanten med både en glat og en rillet side. Der er faktisk ikke noget, der forhindrer dig i at vælge den ene side frem for den anden.

Om det skal være glat eller rillet på terrassen er mest af alt et æstetisk valg. Der er dog visse ting, som også spiller ind. Den rillede overflade er naturligvis noget mere stabil at gå på. Den giver dog også lidt mere besvær med regnvand på terrassen, som kan samle sig mellem rillerne.

Hvis du vælger den glatte overflade, er det nemt at tage en kost og feje terrassen tør efter en regnbyge. Men pas hellere en smule på, da brædderne kan blive ret glatte, når de er våde.

Den glatte overflade rummer også en risiko for knaster, som måske ikke lige er det, man står og sukker efter, når man helst bare vil slappe af og nyde solen på terrassen uden for meget besvær.

Sådan skal ThermoAsk terrassebrædder opbevares

Dine terrassebrædder skal opbevares og monteres udendørs. Træet er ikke til indendørs ophold, hvilket ligefrem kan forvolde skade på træet, hvis du er rigtig uheldig.

I tilfælde af at brædderne ikke skal monteres lige med det samme, skal du derfor sikre dig at der er tag over brædderne, så de beskyttes mod regn, fugt og direkte sollys.

Opbevar brædderne et sted med god udluftning og på et jævnt underlag, da brædderne ellers kan risikere at være lettere beskadigede, når de skal lægges på terrassen.

Et godt byggemateriale

Træ er et suverænt byggemateriale

Træ er smukt i sig selv, når det anvendes til byggeri. Når man bygger med træ, skal man dog også gøre sig klart, at det ikke holder for evigt. I de fleste tilfælde har træmaterialer til terrassen dog været igennem en effektiv behandling på forhånd, som sikrer dem en lang levetid.

Der er masser af gode grunde til at bygge med træ på terrassen i stedet for sten. Terrassefliser kan nemlig også blive angrebet af diverse sygdomme, som nedbringer levetiden og gør dem grimme at se på. Herudover kommer den evindelige plage i form af ukrudt, som skyder op nedefra.

Træ er et fleksibelt og taknemmeligt byggemateriale. Det kan næsten ikke gå helt galt, når træ er den vigtigste bestanddel af en terrasse. Med ThermoAsk terrassebrædder får du endda øget sikkerhed for, at det er noget, der holder – også på sigt.

En terrasse af træ har bare meget mere med sol og sommer at gøre, end en stenterrasse. Duften af sommerhus vil brede sig udendørs, når det originale træmateriale suger sol og varme til sig.

Terrasser i andre typer af træ

Nu er ThermoAsk terrassebrædder jo ikke den eneste mulighed på markedet. Nærved alle typer af træ fås i et materiale, som du kan bygge terrasse med.

Hvis du stadig ikke er overbevist om det rigtige valg i netop dit tilfælde, kan du gå på jagt i nedenstående liste.

 • Teak
 • Merbau
 • Ipé
 • Red Balau
 • Jatoba
 • Fava Amargosa
 • Cumaru
 • Mahogni
 • Egetræ
 • Fyrretræ
 • Lærk
 • Gran
 • Komposit terrassebrædder

Den sidste løsning er for dig, der ikke har noget imod en kunstigt forarbejdet trætype. Komposit terrassebrædder består af ca. 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel.

Blandingen udgør et materiale, som er særdeles holdbart og på mange måder minder om helt naturligt træ. Du slipper dog nærmest fuldstændig for vedligeholdelse, hvis du bygger med komposit-materialer.