Terrassehegn træ

Terrassehegn af træ – vælg det bedste hegn til din terrasse

Uanset om du har at gøre med nysgerrige naboer, vil skabe læ eller skabe sikkerhed for børn eller børn, så kan et terrassehegn af træ, være den perfekte løsning.  Når du skal vælge hegn til din terrasse, er det dog vigtigt at du forbereder dig før du går ud og investerer i et hegn. Det kan nemlig være forskelligt hvilken typetræ og design dit hegn skal være, alt efter hvilke behov du har. Du skal derfor overveje hvilket hegn der vil være mest optimalt i forhold til både din terrasses, have, familie og livsstil generelt. Hvis du har slået det fast på forhånd, er du mere sikker på at du får anskaffet det helt rigtige træhegn til terrassen.

Terrassehegn til dine behov

Der er masser af materialer og design at vælge imellem, når du skal finde et terrassehegn og det handler derfor om at få valgt det hegn der passer til både dine behov og din stil. Desuden bør du også overveje hvilket budget du har for dit terrassehegn. Prisen afhænger nemlig meget af hvilken typetræ, du vælger at få lavet dit hegn af. Det kan også være en god idé at overveje holdbarhed og vedligeholdelse. Det er nemlig forskelligt alt efter materialer. På den måde undgår du overraskelser på sigt i forhold til omkostninger til vedligeholdelse, der overstiger dine forventninger. For i sidste ende handler det jo om, at få skabt et lækkert opholdsareal i haven, som kan være et fristed til at nyde sol, sommer og hyggelige stunder.

Dit terrassehegn træ

Er du blevet træt af dit haltende terrassehegn, der virkelig trænger til at blive udskiftet? Eller har du ikke et terrassehegn, men ønsker at få monteret et til din terrasse? Uanset om du vil bygge et nyt terrassehegn i træ, reparere eller udskifte et eksisterende hegn, skal du først beslutte dig for omfanget af dit hegn.
Det er vigtigt at du ved hvor højt dit hegn skal være. Desuden skal du beslutte dig for omfanget af din terrasse. Skal det følge din terrasses hele vejen rundt eller kun sætte op til halvdelen af terrassen, så resten stadig er åbent.

Valg af træ

Leder du efter det perfekte terrassehegn, er det vigtigt at du overvejer de muligheder der er, af forskellige træsorter. De forskellige typer træ, har hver deres unikke egenskaber, der har betydning for hårdheden og holdbarheden på træet. Det har i sidste ende indvirkning på dit terrassehegn træs levetid. Der er fordele og ulemper ved alle typer af træ og det er eng od idé at sætte dig ind i, inden du vælger dit hegn. Typen af træ afhænger både af dit behov, stil og budget. Læs om 3 populære typer træ, som måske også passer perfekt til dit terrassehegn.

Cedertræ

Det meste cedertræ kommer fra det nordvestlige Amerika og det bliver et mere og mere almindeligt træ herhjemme, til huse og tilbygninger. Fordelen ved cedertræ er, at det i sig selv er meget modstandsdygtigt. De naturlige olier der findes i netop cedertræ, har en afskrækkende effekt på insekter. Ligeledes gør olierne træet meget hårdført i forhold til svampe og alger. De naturlige olier er utroligt effektive og du undgår derfor at skulle tilføre beskyttende behandling, hvis dit terrassehegn træ er ceder, fremfor andet træ.

En anden grund til at cedertræ er et populært valg til terrassehegn er farven. Træet har nemlig en utroligt smuk rødbrun glød, der desuden falmer flot, efterhånden som tiden går. Det er også et let materiale, som gør det nemt at arbejde med og flytte rundt på. Det gør dermed opsætningen af dit hegn nemmere. I forhold til prisen, ligger cedertræ også i en god middel prisklasse, i forhold til andre træsorter. Det er altså hverken det dyreste eller det billigste du kan få til dit terrassehegn. Med cedertræ er pengene også givet godt ud, da det holder længe. Du kan se et udvalg af cedertræs plankerværk og designs her.

Trykimprægneret fyrretræ

Trykimprægneret fyrretræ er et yndet valg til næsten alle formål, hvor udendørsforhold, vind og vejr er en faktor. Det skyldes at træet er forbehandlet med kemikalier, der gør at træet har en lang holdbarhed og modstandsdygtig overfor råd, svamp og insekter. Trykimprægneret træ er oftest fremstillet af fyrretræ, som også er den næstmest producerede træsort i Norden.

Trykimprægneret træ har oftest en let grønlig nuance, der for langt de fleste ikke er drømme udseende. Du skal derfor være forberedt at du skal male eller oliere dit hegn, hvis du vælger trykimprægneret fyrretræ, for at få en anden farve. Denne type træ, kan være et godt valg, hvis du har et begrænset budget. Det er noget af det billigste materiale du kan finde til dit terrassehegn. Hvis du vælger at dit hegn skal være af trykimprægneret træ, så er det vigtigt at det du køber, er produceret i Danmark. På den måde er du nemlig sikker på at træet kun indeholder stoffer der er risikovurderet og miljøgodkendt af Miljøstyrelsen.

Lærketræ

Lærk er den mest udbredte træsort i Rusland, men den vokser også herhjemme, så du kan købe lærketræ fra både ind -og udland. Sbirisk lærketræ har dog en helt anden and langt højere kvalitet end det danske. Lærketræ er ideelt, hvis du ønsker dig et meget stærkt og holdbart terrassehegn. Det har en flot gul-orange farve, der med tiden, bliver sølvgrå medmindre du behandler det. Fra naturens side indeholder lærketræ garvesyre og harpiks, som gør træet modstandsdygtigt over for råd og svamp. Lærketræ kan dog både fås som ubehandlet træ eller trykimprægneret.

Lærketræ er utroligt solidt, men samtidig nemt at arbejde med. Det gør det til at godt materiale at lave dit terrassehegn af. Lærketræ er et utroligt godt og smukt valg, men det ligger også i den dyre ende af prisskalaen. Så hvis du drømmer om et hegn af lærketræ, skal du først beslutte dig for hvilken type lærketræ det skal være, da kvaliteten og dermed også prisen varier meget. Så et hegn af lærketræ kan både laves budgetvenligt, men også fås i en kvalitet der hæver prisen til de dyrere ende af skalaen.

Behandling af dit terrassehegn træ

Køber du ubehandlet træ til dit terrassehegn, er det vigtigt at du selv behandler træet, så det kan modstå vind og vejr. Du kan give træet grundingsolie og træolie for at det bliver modstandsdygtigt overfor fugt og de skiftende temperaturer, vi har i Danmark. Olien eller malingen, som du giver træet skal også gerne indeholde UV-beskyttelse. Det gør træet mere holdbart i forhold til at falme, når det udsættes for sol og du ender op med grå og kedelige træbrædder.

Tip

Hvis du selv vil undgå at skulle behandle dit terrassehegn træ, kan du sørge for at købe trykimprægneret træ. Træ der er trykimprægneret har gennemgået en kemisk proces, der beskytter træet mod insekter, fugt og forfald, som øger holdbarheden på dit hegn.

Terrassehegn træ – Få penge, stor værdi

Forhåbentlig er du kommet nærmere at finde det bedste terrassehegn af træ. Det rigtige hegn vil supplere både din terrasse og omgivelserne: din bolig og din have. Dit terrassehegn vil helt sikkert øge mulighederne for at bruge terrassen. Et hegn giver nemlig mere afskærmning for vind, mere privatliv og en større følelse af både frihed og sikkerhed. Det giver rigtig meget at installere et terrasse hegn og heldigvis, behøver det ikke koste en formue. Du skal dog være sikker på at få købt de rigtige materialer og træ til dit hegn. På den måde er du sikker på at få det bedste resultat. Det giver i sidste ende et terrassehegn af træ, du kan have stor glæde af, i mange år med minimal vedligeholdelse.
Hvis du også er interesseret i andre muligheder, end træ til dit terrassehegn, kan du læse mere om dem her.