Pavillon til terrasse

Udvælg den perfekte pavillon til din terrasse

En pavillon til terrasse vil være en rigtig god investering. Du og dine gæster kan få tørvejr eller skygge for den skarpe middagssol, når der er allermest brug for det.

Du kan købe en pavillon til terrasse, som både kan være permanent eller til at sætte op ved bestemte lejligheder. Sommerhyggen bliver bare mere sikker, når der kan komme tag over hovedet.

Sommerregnen er jo i sig selv hyggelig nok. Men når hele selskabet bliver nødt til at rykke middagens indenfor, er charmen til at overse. Med en pavillon til terrasse forbedrer du dine muligheder for udendørs hygge bedst muligt.

Pavillonens historie

En pavillion kan være flere forskellige ting. Betegnelsen bruges både om lysthuse til have og parker, restauranter eller ligefrem scener i forlystelsesparker.

Der er også eksempler på pavilloner, som tilføjelser til større bygninger. En pavillon, som de fleste i Danmark kender, er sangerindepavillonen i Dyrehavsbakken.

En sangerpavillon på klippeøen Bornholm kan såmænd også opstøves, hvis man er på de kanter. Altså er en pavillon en form for udendørs hyggested, hvor man kan samles om forskellige ting.

Noget, der går igen på de forskellige pavillioner er, at en praktisk og flot designet overbygget holder folk tørre, når regnen falder. Middagsarrangementer om sommeren kan også blive blive en del mere behagelige, hvis man ikke skal opholde sig i stegende sol.

Tjek lige denne pavillion til terrasse ud

Pavillon til terrasse – Fra de store til de små – Fra de billige til de dyre

Når du skal på jagt efter den optimale pavillon til terrasse, kan du i princippet være ligeglad med, hvordan pavilloner historisk set har taget sig ud.

Du skal blot bruge en simpel overdækning, som vil passe ind på din terrasse. Bærende stolper og tag – that’s it!

Ejeren af en terrasse, hvor der er tid og budget til at kæle for detaljen, vil naturligvis ikke stille sig tilfreds med en hurtig og nem pavillion. I det tilfælde skal markedet tjekkes efter for at finde den absolut bedst egnede af slagsen.

Hvis du ønsker at gøre dig meget klogere på, hvilke pavillioner til terrasse, du kan blive ejer af, skal du læse videre her. Vi guider dig til både store og små – billige og dyrere – pavillioner på markedet.

Du skal selvfølgelig heller ikke snydes for en gør det selv-opskrift, hvis du har hænderne skruet rigtigt på!

Få et samlingssted til sommerhyggen

En pavillon til terrasse kan ses på flere måder. Det kan være, du ejer en stor terrasse, hvor det er muligt kun at overdække en del af den. Muligheden er også til stede for, at du helt og holdent ønsker, at terrassen skal være overdækket.

Med både terrasse og have har du mulighed for at nyde sommeren under åben himmel – eller skærmet af for sol eller regn ovenfra under en pavillion.

Din pavillon kan få et romantisk udseende – eller bare være helt og holdent et 100% praktisk anliggende. Lad os se på de forskellige pavilloner til terrasse, der er til rådighed på markedet.

Hvad med at bygge selv og endda billigt?

Billige pavilloner til terrasse, der kan stilles op og tages ned til lejligheden

En billig pavillon til terrasse er egnet til at blive slået op og ned samme dag. En sådan løsning ses anvendt til studenterfester og andre arrangementer, hvor sommeren måske kan vise sig fra en knapt så fordelagtig side.

Når de unge studenter kommer på kort visit i middagsheden i juni, vil der ganske givet være nogle solskoldede gæster iblandt. Disse kan med fordel tage plads i skyggen under pavillionen.

De andre feststemte deltagere leger selvfølgelig ølstafet i solen alt hvad, der passer dem. En pavillon til terrasse kan altså både være billig og hurtig at sætte op.

Foldbart festtelt i aluminium 2 x 2 meter

Den helt skrabede og enkle udgave af en pavillon til terrasse er fire ben og en overdækning på 2 x 2 meter. Den fås i priser helt ned til omkring 1000 kroner.

Hvis du ikke skal bruge noget, som kan holde i mange år, er dette vejen frem. Det kan være, du kun skal bruge pavillonen ved en enkelt lejlighed, og så er det jo dumt at betale for meget.

Du kan imponerede dine gæster med et simpelt festtelt. Man får et klassisk og elegant look, som holder gæsterne fra at få solstik. Den lette sommerregn skal heller ikke kunne sætte en stopper for festlighederne.

Taget vil beskytte mod Solens farlige UV-stråler, som ellers sagtens kan trænge igennem lettere overdækninger. Hertil følger et robust stel med aluminiumslegering.

Det er et let og foldbart design, som er til at flytte rundt med, hvis behovet opstår. Med forsigtighed kan det sagtens pakkes ned og sættes op gang efter gang.

Gå lidt op i pris og få endnu mere plads under pavillonen

Til det lidt større selskab kan det naturligvis anbefales, at du går lidt op i pris for at få plads til endnu flere gæster under pavillonen. Du har igen et bredt udvalg at vælge imellem, hvis du er villig til at bruge 2000-3000 kr. til formålet.

Du kan få fire robuste stolper og et simpelt tag. Det er dog også muligt at brillere med lidt flere detaljer, når der kommer fint besøg.

En Sunfun Pavillon kan trækkes frem og tilbage fra skuret efter behov. Du kan placere et havemøbelsæt i sikkerhed nedenunder. Når middagsheden er overstået, flytter I da bare møbelsættet ud under åben himmel.

Pavillon til terrasse af træ – Det dyre og langtidsholdbare valg

Hvis der er plads på din terrasse, kan du udstyre den med en pavillion af træ. Dette er naturligvis ikke en løsning, der bare lige sættes op og pilles ned alt efter vejret og begivenheden.

En pavillion til terrasse af træ er en permanent løsning, som du kan have glæde af i mange år. Du skal ikke tænke videre over montering, når først den er blevet sat op til brug på terrassen.

Materialer af træ skal vedligeholdes, hvis man skal have det bedste ud af dem. Det vil selvfølgelig også give ekstra leveår i den sidste ende, når man giver brædder og stolper en tur med træbeskyttelse på årlig basis.

Lukket i siderne eller bare med tag over

Der findes rigtig mange af slagsen, når man undersøger markedet for pavilloner af træ. Du kan få det nøjagtig, som du vil have det. Meget afhænger i sagens natur af dit budget, da det godt kan blive en bekostelig affære.

Du kan fx gå med en PLUS pavillon udført i trykimprægneret fyr og gran. Her er to af siderne lukket, så du hverken skal bekymre dig om sol, regn eller blæst.

Det er faktisk at betegne som et halvt drivhus – perfekt til det nordlige klima. Du kan sagtens få plads til et mindre selskab under taget. På den rummelige terrasse vil der samtidig være plads til, at gæsterne kan trække ud i solen, hvis det er, hvad stemningen er til.

Eller hvad med ornamenter og dobbelt skydedør? Hvis du har i omegnen af 30.000 til formålet, får du ikke en mere romantisk pavillon til terrasse end denne.

Nu har du fået inspiration til, hvordan en pavillon til terrasse kan tage sig ud. Vi ønsker dig alt mulig held og lykke med projektet!