Ny terrasse pris - Så meget koster det at bygge terrasse

Ny terrasse pris – Så meget koster det at bygge terrasse

Der er mange ting at tage højde for, når man skal bygge terrasse. Ny terrasse pris varierer i de enkelte tilfælde. Det store springende punkt er, om man skal anlægge terrasse med træ eller sten.

Hvor stort et budget har du at konstruere terrasse for?

Du får brug for et prismæssigt overslag, før du går i gang med at bygge din terrasse. Du kan passende starte med at stille dig selv spørgsmålet: Foretrækker jeg sten eller træ på terrassen?

Ny terrasse pris – De mange overvejelser

At få bygget den helt rigtige terrasse kræver forarbejde og overvejelser – masser af overvejelser. Du bør også tegne skitser, der præcis viser, hvordan din terrasse i sidste ende skal tage sig ud.

Du skal vælge, om der overvejende skal bygges med træ eller fliser. Fundamentet skal ordentligt på plads i begge tilfælde. Dog skal det med, at en terrasse af træ i de fleste tilfælde er hurtigere at anlægge.

Vil/kan du bygge selv – eller må du have hjælp fra professionelle. Det er selvfølgelig også et af de helt store spørgsmål.

Du kan købe materialer af høj og langtidsholdbar kvalitet – eller gå med billigere materialer, som kan være nok så gode men sandsynligvis ikke holder i ligeså lang tid fremover.

Bygge selv eller få hjælp fra håndværkere?

Der findes rigtig mange vellykkede terrasser derude, som er bygget af ejerne selv med lidt hjælp fra venner og bekendte. Du kan også finde masser af eksempler på terrasser, der er blevet til via et bestillingsarbejde fra håndværkere.

Der er penge at spare i at bygge selv. Det behøver man ikke have studeret på universitetet for at regne ud. Men det er nu ikke det samme som at sige, at det er det rette i netop dit tilfælde.

Det rigtige valg er det, som vil stille dig tilfreds med terrassen i mange år frem. Du skal stile efter et stykke håndværk, som vil være både til at holde ud at se på og opholde sig på – sæson efter sæson – forår, sommer og efterår.

Her vil vi derfor gennemgå priser på tilbud fra håndværkere – både når det handler om træterrasser og terrasser med fliser. Vi skal også se på forskellige terrassebrædder og fliser.

Så kan du selv lægge til og trække fra i sidste ende.

Så meget koster det at få lagt en ny terrasse – Pris pr. m2

Her skal vi se på, hvor meget det vil koste at få lagt en stenterrasse af professionelle.

Betonterrasse

Hvis du går med en stenterrasse af beton, bliver det klart billigst. Regn i dette tilfælde med priser, der begynder ved 50 kr pr. kvadratmeter. Det er vigtigt at få med, at beton ikke behøver være sådan noget kedeligt gråt noget.

Du kan sagtens finde eksempler på mere klædelig beton, der virkelig giver lyst til at finde liggestolen frem og komme ud i solen så hurtigt som muligt. En betonterrasse rummer flere fordele. Ukrudt vil med 99% sikkerhed skyde op imellem fliserne bare der er det mindste mellemrum.

Med beton får du en plan overflade, hvor du bare skal sikre dig, at regnvand nemt kan fjernes eller løbe fra. Vandpytter er trods alt ikke det fedeste at have med at gøre på terrassen. Og så skal du heller ikke bøvle med fliser, der kommer til at ligge skævt med tiden.

Terrasse med granitfliser

Fliser af granit hører også til de mest holdbare løsninger til terrassen. Du kan få dem i flere forskellige typer og slags. Priserne pr. kvadratmeter starter typisk ved 625 kr. Du kan dog sagtens finde typer, der koster væsentligt mere.

Langt de fleste granitfliser har skridsikre overflader, som giver en klar fordel i forhold til fx terrassebrædder, der godt kan blive glatte. Du kan vælge at gå med den blanke løsning eller fliser med mønstre, som lagt sammen kan danne en enestående mosaik på din terrasse.

Noget, som kan blive helt unikt er, hvis du anvender flere forskellige typer af fliser. På den måde kan du danne en overflade med både gangsti, kvadrat til havebordet eller måske et skakspil med lyse og sorte felter, hvis terrassen er stor nok til det.

Fik det sat de kreative tanker i gang?

Terrasse med skifersten

Skifer er et eksklusivt og højst pynteligt valg til terrassegulvet. Den mørke overflade holder maksimalt på varmen, hvilket sjældent er en ulempe i Danmark.

Når skifer hentes op fra undergrunden, har det med det samme et overlegent gråt og køligt udtryk. Materialet passer perfekt ind på terrasser, hvor man godt må se, at der er brugt penge på projektet.

Gråt er flot, og så er materialet modstandsdygtigt fra naturens side. Skifer kan også fås i en dybsort variant med imprægnering. Ja, det er virkelig et materiale, der får de fleste terrasseentusiaster til at slikke sig om munden.

Nye fliser til en gammel terrasse?

Terrasse bygget af hårdttræ, trykimprægneret træ eller komposit

Hvis du vælger at bygge eller få bygget en terrasse i træ, skal du overordnet vælge imellem hårdttræ, trykimprægneret træ eller det lettere kunstige kompositmateriale.

Der er fordele og ulemper ved alle tre valg. Du finder masser af puritanere, som aldrig ville kunne finde på at bygge terrasse med kunstigt træ. Man skal dog ikke lede længe efter fordelene ved samme type materiale.

Hvis du vælger at få bygget terrasse med et populært valg som lærketræ, skal du af med ca. 700 kr. pr. kvadratmeter. Lidt mere koster det, hvis du vælger mere eksotiske træsorter som jatoba, cumaru eller ipé.

Du kan også få bygget terrasse med trykimprægneret træ, hvilket absolut er en god løsning, hvis terrassen også skal holde i det lande løb. Man får ganske glimrende trykimprægnerede terrassebrædder i de fleste byggemarkeder.

Det er helt op til, hvor stor terrassen skal være, hvad din endelige pris lander på.

Facts om trykimprægneret træ

Komposit – Den måske mest langtidsholdbare løsning

En terrasse af komposittræ kan holde i mange år frem. Her får du ikke naturens helt egne materialer – men et fusionsprodukt, som bruger både træ og plastik til at sørge for langtidsholdbarhed på din terrasse.

Du får terrassebrædder af 60% poppeltræ, 30% plastik og 10% bindemiddel. Langt det meste komposittræ er i øvrigt fremstillet af genbrugsmaterialer, så her er også tale om en bæredygtig løsning.

Komposittræ fås i mange udformninger, designs og priser. På den måde kan du konstruere din terrasse lige efter dine ønsker. Med fundamentet på plads er det ganske let at regne sig frem til en samlet pris for en nye terrasse af komposit.

Komposittræ lever væsentligt længere end almindeligt træ. Du skal ikke engang bruge nævneværdig tid på vedligeholdelse. Rengøring i starten og slutningen af terrassesæsonen er i grunden nok til at holde brædderne indbydende og vedlige.

Priserne på terrassebrædder svinger meget fra type til type. Derfor kan vi kun anbefale at tage et kig indenfor her hos kompositterrasse.dk.

Prisen afhænger af mange faktorer

Den endelige samlede pris på en ny terrasse afhænger af rigtig mange faktorer. Du kan i princippet bygge en træterrasse af det billigste træ på markedet for få tusinde kroner. Regn dog ikke med videre god holdbarhed i det tilfælde.

Hvis budgettet er til det, kan du også sagtens få en nyanlagt stenterrasse for et betragteligt femcifret beløb i kroner.

Det er din personlige smag og pengepung, der afgør tingene i sidste ende. Nu er du blevet præsenteret for nogle priser, som giver mulighed for at regne lidt på tingene.