Bliv inspireret af hyggelige terrasser

Bliv inspireret af hyggelige terrasser

Der er ikke noget der kan sammenlignes med den stemning og atmosfære der findes på hyggelige terrasser. Lige så snart sommeren nærmere sig, begynder de fleste af os instinktivt at tænke på kolde drinks på aftener, afslapning i haven, tilberedning af mad på grillen og de bedste stunder både i eget, familiens og vennernes nærvær. Alt sammen fantastiske ting, der forbedrer tilværelsen og som terrassen danner de perfekte omgivelser til.

Hyggelige terrasser

Det kræver dog lidt mere end blot et terrasseareal, hvis du vil skabe en hyggelig terrasse, der netop indbyder til at blive taget i brug. Det behøver dog hverken være besværligt eller omkostningsfyldt at bringe hyggen ind på din terrasse. Her er der masser af inspiration at hente fra hyggelige terrasse. Vi har samlet nogle af de hyggelige elementer du selv kan bruge på din egen terrasse og blive klar til sommeren og den forhåbentlig lange udendørssæson vi går i møde.

Start med rengøring og planlægning af din terrasse

Det er altid bedst at starte fra bunden og på en frisk. Start derfor med at rydde op på din terrasse, så den er fri for møbler og andet du har stående. Efterfølgende er det tid til at rengøre din terrasse, så gammelt skidt og snavs fjernes. Det kan tage noget tid, men det er anstrengelserne værd og vil gøre underværker, hvis du vil skabe en hyggelig terrasse. Du kan eventuelt rengøre din terrasse med en højtryksrenser. Det kan du læse mere om i vores artikel om rengøring med højtryksrensere.

Vedligeholdelse

I samme omgang kan du med fordel gennemgå terrassen for eventuelle skader der skal udbedres. Vedligeholde den med enten olie eller maling, hvis du har en træterrasse eller eventuelt fylde sand i fugerne ved fliser. Når først det er klaret, er der skabt de bedste forudsætninger for hyggelige terrasser.

Plan og skitsering

Når forarbejdet er gjort, kan det være en god idé at visualisere hvordan du ønsker at indrette din terrasse, inden du går i gang. Skitser hvordan terrassen eventuelt skal inddeles i områder og hvilke elementer der skal indgå. For eksempel hvor vil du have møbler, grillområde, plantekasser m.m.

Møbler til hyggelige terrasser

En af de første ting du skal overveje til din hyggelige terrasse er hvilke møbler der skal indgå på terrassen. Det kan være et havebord med stole, hvor man kan sidde og spise ved. Det kan være bænke, liggestole eller andre møbler, som passer til det liv du ønsker der skal være på din terrasse. Det er helt oplagt for hyggelige terrasser at tænke i møbler, der er behagelig at sidde og netop indbyder til hygge.

Alternative hyggelige møbler

Det kan også være alternative møbler som sækkestole, terrassesofa eller en hængekøje, der både udstråler hygge og afslapning. En anden ting der er vigtig i forhold til dine møbler på terrassen er kvaliteten. Det kan virkelig være en fordel at sørge for at dine centrale terrassemøbler er af høj kvalitet. Samt tænke over hvilke materialer de er lavet i, for at de kan holde i lang tid og klare vind og vejr, det meste af året.

Puder

En nem måde at gøre din terrasse og dine møbler mere hyggelig er at tilføje et væld af puder. Det er skønt at slænge sig i møbler med bløde puder og det vil bestemt også være indbydende for familie og venner der kommer forbi og opholder sig på terrassen. Du kan finde puder i forskellige størrelser og materialer. Hvis du er håndarbejds-typen, kan du endda selv lave dine terrassepuder. Der findes også udendørsstof som kan bruges til puder og hynder, der gør dem mere holdbare og modstandsdygtig i forhold til sol og regn. Brug lige de farver puder som du synes skaber hygge og passer til din personlige stil.

Udendørstæpper

Et gulvtæppe er måske ikke det første du tænker, når det gælder indretning af terrassen, men det er perfekt til hyggelige terrasser. Udendørstæpper ligner almindelige tæpper, men er lavet til brug på blandt andet terrasser, under for eksempel møbelsæt. Et tæppe skaber en hyggelig atmosfære og kan være et fint touch på din terrasse. Det fås i mange former, størrelser, farver og mønstre, der både giver et bestemt udtryk, skabe et helhedsindtryk og gennemført stil på din terrasse. Foruden at skabe varme og et blødt underlag for fødderne, når man sidder på terrassen. Du kan se mulige udendørstæpper her.

Lamper og lys

Der er næsten ikke der har indflydelse på hyggestemningen, som belysning. Det har måske ikke den store betydning om dagen, men når mørket falder på, så har belysning en stor effekt. Det kan derfor gøre en forskel at tænke belysning ind på din terrasse til de hyggelige aftener. Der er mange muligheder for at tilføre hyggeligt lys til din terrasse.

Det kan være både praktisk og hyggeligt med en stribe solcelle lamper rundtomkring på terrassen. En anden mulighed er diverse lyskæder, som også både er dekorative og enormt hyggelige at se på. De kan sættes op hvor du har et hegn, rundt om pergolaen eller i loftet, hvis din terrasse er overdækket. Lanterne er også en virkelig fantastisk måde at bringe både lys og hygge ind på terrassen. De kan både fås traditionelt med stearin lys eller elektriske. Du kan købe nogle større lanterne til at stå rundt omkring på terrassen og nogle mindre til for eksempel at stille på borde eller hænge i kroge ved terrassen.

Terrassehegn til hyggelige terrasser

Et terrassehegn kan være en god måde at skabe hyggeligere omgivelser på din terrasse. For det første kan et hegn afskærme fra omgivelserne og skabe mere privatliv på din terrasse. På den måde gør det terrassen til en mere hyggelig oase. Du kan vælge at indramme det meste af terrassen med hegn, men du kan også nøjes med at sætte det op på en del af terrassen. Det kan være en fantastisk måde at skabe en hyggekrog på terrassen. Samtidig kan hegnet i sig selv være et hyggeligt element, alt efter hvilket design og materiale du vælger et hegn af. Samt være med til at afskærme for mindre hyggelige omgivelser og for vind og vejr. Læs også vores artikel om valg af terrassehegn af træ.

Planter skaber hygge

En ting der virkelig også kan skabe hygge og naturlige omgivelser på din terrasse er planter. Det kan både være enkelte krukker med planter på terrassen, større blomsterkasser eller hænge -eller klatreplanter eller sågar en kasse med for eksempel krydderurter. Planter er både utroligt flotte og samtidig er de med til at skabe ro og mindske stress-niveauet. De har altså både en praktisk og æstetisk effekt i forhold til at skabe hygge på terrassen.

Hyggelige terrasser kan bruges hele året

Hvis du mangler et ekstra personligt præg til dit hjem, så er en terrasse det perfekte sted at ligge dine kræfter. Hyggelige terrasser, kan noget helt særligt og bringer en masse værdi til både dig, din familie og din bolig. Samtidig er der rigtig mange muligheder for at gøre en terrasse hyggelig og personlig, så den passer præcis din stil. Det er vigtigt at overveje hvad du virkelig gerne vil have skal være en del af din terrasse, for at den bliver hyggelig og udtrykker lige den stil du ønsker. Hyggen afhænger helt af hvordan du vælger at indrette din terrasse og der er mange forskellige terrassegenre at vælge imellem.

En terrasse er nemlig meget mere end bare en konstruktion, brædder, fliser og et praktisk sted at opholde sig udendørs. Det kan blive et sted der skaber et ekstra areal til personlig udfoldelse, afslapning og sociale arrangementer i de bedste omgivelser, der forbedrer livskvaliteten. Husk også at en terrasse ikke kun kan bruges i sommersæsonen. Terrassehyggen kan sagtens fortsætte langt ind i efteråret med lidt ekstra elementer i form af flere tæpper, puder og et bålfad eller varmelementer. Forhåbentlig har du nu fået inspiration til hvordan du kan skabe en hyggelig terrasse. Hvis du vil læse flere artikler om terrasser, finder du vores andre artikler om emnet her.