nonwood terrassebrædder

Hvorfor vælge nonwood brædder til din terrasse

Nonwood terrassebrædder letter dit arbejde på terrassen betydeligt. Det danske vejr sætter sine spor på udendørs træ – derfor er det bestemt værd at overveje nonwood-løsningen.

Nonwood terrassebrædder – Spar tid og penge

Klimaforandringerne har sat sit præg på Danmark. Men heldigvis tilpasser vi os løbende det vådere, varmere og vildere vejr. De gamle træbrædder på terrassen er generelt meget modtagelige for slid fra vejret.

Måske det er værd at overveje et skift til nonwood-brædder til terrassen. De består af plastik – men træfibre får dem til at fremstå som den ægte vare. Brædderne rummer den fordel, at du aldrig skal tænke på at behandle dem med træbeskyttelse eller olie af nogen art.

Der er mange gode grunde til at vælge nonwood

Nonwood terrassebrædder er en god og handy løsning af en lang række grunde. De vil spare dig for en masse besvær, tid til vedligeholdelse – og bekymringer, når hedebølgen rammer Danmark eller massive mængder af regn vælter ned.

Hvis du vil anlægge en vedligeholdelsesfri terrasse er nonwood brædder nærmest ikke til at komme udenom. Du skal aldrig tænke på at dyppe en pensel i olie eller maling. Brædderne bliver ved med at se ud, som da du anlagde dem i lang tid frem.

Her lægges der kompositbrædder

Svære vilkår for alger og ‘træ’ der ikke kan rådne

Nonwood terrassebrædder er også nemme at holde rene. Alger gror ikke nemt på disse brædder. Glem derfor alt om at skulle ud at skurre dem rene i både tide og utide.

Og så kan træ, der i virkeligheden ikke er ægte træ, naturligvis ikke rådne. Der skal ikke skrabes eller slibes på dem, for at de skal fremstå pæne og nyanlagte.

Alt i alt er nonwood terrassebrædder den perfekte løsning til dig, der vil anlægge en terrasse, men ikke er den store gør det selv-person ud i rengøring og vedligeholdelse.

Det er ganske enkelt en meget tidsbesparende løsning.

Vælg den helt rigtige type terrassebrædder

Nonwood terrassebrædder går også under betegnelsen ‘komposit terrassebrædder’. De består som nævnt af en blanding af plastik og træ, som styrker bræddernes holdbarhed.

Træets struktur går i skøn forening med plastikkens holdbarhed. Det er en perfekt blanding, når det kommer til vedligeholdelsesfrihed. De fleste brædder i kompositmateriale består af 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel, der forener de to første materialer.

Des mere plastik, der bliver anvendt, des mere vil du fjerne dig fra træ-looket. Nonwood terrassebræder, der består af meget træ, vil så kræve mere vedligeholdelse.

Det er derfor en klar prioriteringssag:

Vil man have noget, der minder om autentiske træbrædder til sin terrasse, eller kan man fint leve med brædder, der tydeligt ikke er det reneste træ?

Ingen revner, harpiks og knaster

Det charmerende ved originalt træ kan også hurtigt vise sig som noget, der volder besvær.

  • Harpisk vil klistre, hvis du går på det med bare fødder eller strømpesokker.
  • Revner vil uundgåeligt opstår. De kan være charmerende nok og give noget patina – men vil også kræve udskiftning af brædder, hvis de bliver for dybe.
  • Knaster vil med tiden falde ud af træet og efterlade huller. Igen noget, der kan betagtes som uundgåeligt ved ægte træ. Men knaster kan også give besvær, hvis man foretrækker at bevare en plan overfalde.

Alt dette kommer du udenom ved at gå med den lette løsning: Nonwood terrassebrædder. Slip for alt besværet efter konstruktionen af terrassen. Det er bare med at læne sig bagud i liggestolen og betragte vidunderet.

Brædderne bevarer en pæn overflade og skal ikke rengøres eller vedligeholdes nævneværdigt over tid.

Glem højtryksrenseren – vand og børste er nok

Nonwood terrassebrædder er også smarte i den forstand, at de sparer dig for at købe en masse vedligeholdelsesudstyr. Du har måske set naboen stå og mase med højtryksrenseren både forår og efterår – det kan du slippe for.

Du skal ikke ud at investere i dyre materialer til rengøring og vedligeholdelse. Nonwood træ kræver bare vand og en blød kost eller børste – så skulle den smule begyndende alger og snavs nok blive fjernet nemt og hurtigt.

Det hele er overstået på få minutter. Du kan gøre rengøringen til et fast ritual, når terrassen skal åbnes i starten af havesæsonen, og når den skal lukkes ned til efteråret.

Naboen vil kigge misundeligt ind over hækken, når du tager et velfortjent hvil efter en minimal indsats for at holde din terrasse ren og indbydende. Lad bare ham beholde sin højtryksrenser for sig selv.

Nonwood træ ikke kun til terrassen

Der er sket meget med vejret i Danmark over de seneste 20 år. Det har naturligvis ført til en række ændringer mht. hvilke materialer, folk vælger at bygge med.

Nonwood træløsningen er blevet meget populær, når det kommer til det udendørs byggeri, der skal kunne modstå både regn, varme, sol, vind og kulde.

Udover brædder til terrassen kan nonwood også fås til planker, stolper og bjælker. Det er slidstærkt materiale udviklet til præcis det danske friluftsliv. Der findes produkter, som er lavet på en basis af beton – og så findes der løsningerne af genbrugsplast og blandingen af træ og plast.

Idéer til terrassen

Den bæredygtige terrasse i genbrugsplast

Hvis du vil bygge bæredygtigt på din terrasse, har du også muligheden med nonwood brædder. Der er i den seneste tid kommet rigtig meget fokus på de store mængder plastik, der bliver efterladt i naturen.

Der skyller fx rigtig meget plastik i land fra havene. Det er et stort forureningsproblem – så hvorfor ikke hjælpe lidt til, når du anlægger din terrasse?

Du kan anvende materialer af genbrugsplast med god samvittighed. Terrassebrædder af ren plastik er i sagens natur meget holdbare og kræver ikke samme grad af vedligeholdelse som træ. Ofte kan man endda vælge, om det skal være en rillet eller glat overflade, der skal vende opad.

Er der noget andet, der er mere i tidens ånd, end at bygge med bæredygtige materialer? Og så vil det endda spare dig for en masse tid og besvær.

Rødvinspletterne går væk med et snuptag dagen efter den virkelig sjove fest på terrassen.

En mirakelblanding til dig, der vil nyde din terrasse

Det er noget af en blanding, man har opfundet, når det kommer til nonwood terrassebrædder. De er tilmed bløde at gå på, da det bedste fra både træets og plastikkens verdener forenes.

Udover det kommer det sidste touch ved at tilføje bindemiddel, farve, UV-stabilisatorer og midler, der forhindrer svampe og alger i at vinde frem.

Du skal ud at føle på og mærke ordentligt efter for at vælge de helt rigtige nonwood terrassebrædder efter din smag. Der findes den glatte løsning, og så er der også dem med en overflade, der efterligner træets tekstur mest muligt.

Hold terrassen fri for sand og småsten – så vil brædderne fremstå som nye år efter år. Hvis man alligevel skulle trænge til et nyt look på terrassen, kan brædderne med lethed udskiftes til en anden type nonwood træ.

Smid benene op og nyd livet på terrassen

Der er egentlig ikke så meget mere at tilføje udover, at nonwood brædder er løsningen til dig, der godt kan leve med, at træ ikke behøver være 100% autentisk.

Den smarte løsning vil opveje for fraværet af den helt ægte vare. Invitér familien eller vennerne på besøg den ene sommerdag efter den anden – uden at bekymre dig om splinter i fødderne eller tabte rødvinsglas.

Nonwood terrassebrædder tager bekymringerne fra dig!