Hvad koster det at bygge en træterrasse

Hvad koster det at bygge en træterrasse

En træterrasse er en fantastisk tilføjelse til dit hjem. Det giver et perfekt rum til udendørs ophold, der bliver en forlængelse af boligen. At bygge en træterrasse øger værdien af dit hjem, både praktisk og personligt set. Der er derfor stor værdi i at vælge at anlægge en terrasse til dit hjem. Hvem drømmer ikke om at have en terrasse at kunne nyde de bedste stunder i sommermånederne på.
Det er dog ikke uden overvejelser og omkostninger at anlægge en terrasse og ét af de spørgsmål, der højst sandsynligt falder dig først for er: Hvad koster det at bygge en træterrasse?

Få det store overblik

Der er rigtig mange muligheder i forhold til at bygge en terrasse. Mange af dem vil også have indflydelse på prisen for din terrasse. Der er dermed også mange overvejelser at gøre i processen til din træterrasse og det endelige budget, du skal ligge for at kunne få den terrasse du drømmer om. Det kan være lidt svært at få et overblik og dermed også finde ud af hvad koster en træterrasse egentlig. Derfor vil vi her give dig et overblik over hvilke overvejelser du skal gøre og hvad der er afgørende for hvad din terrasse endeligt kommer til at koste.

Dine valg påvirker hvad din træterrasse koster

Træterrasser findes i mange former, størrelser, materialer og placeringer og de kan bruges til mange formål. Hvad enten den skal anlægges op mod din bolig eller være fritstående, vil en terrasse indbyde til spisning, underholdning og afslapninger, alt det som du går og drømmer om.
Før du kan gå i gang med at anlægge din terrasse er det vigtigt at du får sat dig ordentligt ind i hvad en træterrasse vil koste. Derefter kan du få lagt dig et budget for projektet.


Hvad koster en træterrasse – Matieraler

Der er flere ting du skal overveje og beslutte, før du kan få en pris på din træterrasse. Der er nemlig stor forskel på bl.a. de materialer du vælger til din terrasse, de forskellige træsorter varierer nemlig meget i pris, holdbarhed og egenskaber.

Lærketræ

Lærketræ er ideelt, hvis du ønsker dig et meget flot, stærkt og holdbart terrassehegn. Det er heller ikke det dyreste valg af træsorter. Hvis du vælger lærketræ kan du regne med en pris fra 190 kr. Prisen afhænger af typen og kvaliteten af den type lærketræ du vælger. 
Vil du vide mere om hvordan du vælger lærketræ til din terrasse, kan du gøre det her.

Komposit træterrasse

Komposittræ er i sagens natur kunstigt, men kan fås med et meget naturligt look og så er det stort set vedligeholdelsesfrit. Komposit fås også i flere prisklasser og du kan få komposittræ til din terrasse til helt ned fra ca. 60 kr. pr. m2.
Du kan læse mere om fordele og ulemper ved komposittræ til terrassen her.

Trykimprægneret fyrretræ

Trykimprægneret fyrretræ er også et populært valg. Det er det fordi det er billigere end nogle af de andre muligheder. Samtidig er det forbehandlet med kemikalier, der gør at træet har en lang holdbarhed og modstandsdygtig overfor råd, svamp og insekter. Koster 15-30 kr. pr. m2.

Egetræ

En træsort der er yndet og velkendt i de danske skove og som byggemateriale. Egetræ er en super flot træsort til din terrasse. Samtidig er det det utrolig solidt og holdbart. Det giver altså stor værdi til din terrasse. Egetræ er dog også i den dyre ende af skalaen, for træ til terrassen. Her skal du regne med at det vil koste fra ca. 500 kr pr. m2.

Det er altså afgørende for hvad din terrasse kommer til at koste, hvilken type træ du vælger at anlægge din terrasse af. Når du vælger dine materialer er det også vigtigt at du tænker langsigtet. Det kan nemlig være en fordel at give lidt mere for at højne kvaliteten af din terrasse fra start. På den måde er der færre omkostninger og udgifter til vedligeholdelse i fremtiden.
Du kan som udgangspunkt regne med at prisen for materialer til din træterrasse kommer til at lægge mellem 100-600 kr. pr. m2.

Muligheder for prisberegning

Der er mange muligheder at vælge imellem og det kan måske virke lidt uoverskueligt, hvad du skal gå efter og hvordan du får den rette pris.
Hvis du leder efter de bedste tilbud på terrassebrædder, så kan du læse hvor du finder dem her.

En anden mulighed du har er at søge efter prisberegneren på nettet. Det er en nem og hurtig måde at få et overslag på hvad din træmaterialer til din terrasse, vil komme til at koste. Det kan være en god måde at få et tal at gå ud fra til dit budget. Du kan finde en prisbregner her.
Hvis du gerne vil have lidt mere råd og vejledning kan du også kontakte byggemarkeder eller lignende udbydere af terrasse materiale. De kan vejlede dig omkring din terrasse og hvad koster en træterrasse. I samme omgang kan du indhente et godt tilbud på materialerne.

Hvad koster en træterrasse – Budget

Vil du lave et budget for hvad en træterrasse koster, er det en god idé at lave starte med en liste. Lav en lister over de ønsker og tanker du har for din terrasse. Du kan med fordel tegne en skitse undervejs, undervejs om du laver din liste. På den måde får du visualiseret designet på din terrasse, som også er et godt udgangspunkt til terrassen.
Når du har fået lavet en liste over dine ønsker og must haves for din terrasse, kan du begynde at undersøge hvilke materialer du vil bruge. Samt hvor mange materialer der skal bruges til din terrasse størrelse.
På den måde kan du gå i gang med at indhente tilbud på træ, skruer, værktøj og andet du skal bruge for at kunne realisere din terrasse. Til sidst vil du kunne lægge et budget og komme frem til hvad din træterrasse vil komme til at koste.

Tips til en lavere pris på din træterrasse

  • Sørg for at holde din terrasse simpel og overvej grundigt hvor stor du har behov for at din terrasse skal være. Ved at fjerne krævende designs og ikke lave terrassen større end nødvendigt, kan du mindske omkostningerne.
  • Vær omhyggeligt med valget af dit terrassetræ. Ubehandlet træ er generelt billigere, men det vil på sigt koste mere i behandling og vedligeholdelse. Trykimprægneret træ eller komposit kan spare tid og penge på længere sigt.
  • Har du mulighed for at bygge hele terrassen, selv eller med hjælp fra venner eller familie, kan du mindske prisen betydeligt. Der er heldigvis mange guides på nettet, til hvordan du bygger en terrasse af træ. Blandt andet denne, der tager dig igennem processen trin for trin. Du kan også finde video med tutorials og vejledning.

Hvad koster din drømme træterrasse

Hvis du bygger din terrasse selv, er det en af de billigere tilbygninger du kan anlægge til dit hjem, men skaber samtidig en utroligt stor værdi. Det er det perfekte sted at slappe af udendørs og nyde de bedste stunder med venner og familie. Det er derfor uden tvivl pengene værd, uanset om du skal anlægge en helt ny terrasse eller du skal opgradere din nuværende.
Det er dog, som med et hvert andet projekt, vigtigt at du kender omkostningerne. Samt at du får lagt et budget for anlægningen af din træterrasse. Det er en stor fordel for prisen, hvis du vælger at bygge din terrasse selv. Som det fremgår her i artiklen er der dog flere afgørende ting du skal overveje, der vil være afgørende for prisen, for at ende med den bedste pris og det bedste resultat.