Hvad koster en træterrasse pr kvm?

Hvad koster en træterrasse pr kvm?

En terrasse er et fantastisk sted, hvor man kan samles med venner og familie. Et sted til udendørs madlavning og spisning. Et sted til rolige stunder med nydelse og afslapning. Alle der ejer en terrasse, ved hvor dejligt det er at have et udendørsareal, til ophold i det gode vejr. Samtidig er der mange der ikke ejer en terrasse, men som drømmer om at bygge en, så de kan få netop dét. Det er en af de lettere tilbygninger, du kan lave til dit hjem. Samtidig giver det så meget værdi. – Det gælder både personligt, brugsværdi og værdi til ejendommen. Der ligger dog en del arbejde, før du kan gå i gang med at anlægge en terrasse. Der er mange beslutninger, variabler og ting, der skal overvejes og for mange er omkostninger og budget, en afgørende parameter, for projektet. Så hvad koster en træterrasse pr kvm?

Fordelene ved en træterrasse

Træ er stadig on top-of-mind når det gælder terrasser og der er mange fordele ved at vælge at anlægge en terrasse i træ. Mange foretrækker at bygge en terrasse i træ fordi det giver et meget attraktivt, flot og naturligt udseende. Træ behøver ikke nødvendigvis at blive malet eller dekoreret, da det er flot i sig selv. Alligevel kan du hvis du ønsker det male eller oliere træet til en bestemt farve, hvis du ønsker det med tiden. Træ er et alsidigt materiale, der kan bearbejdes, udformes og sættes sammen på alle mulige måder. Det er derfor rigtig mange muligheder i at bygge din terrasse af træ.

Der er samtidig mange forskellige træsorter du kan vælge mellem, der alle har deres fordele og ulemper. Vil du vide mere om hvilket træ du skal vælge til din terrasse, kan du læse mere om det her. Træ kræver jævnligt rengøring og vedligeholdelse. Til gengæld er det rimelig nemt at holde og du kan have glæde af din terrasse i mange år frem. Samtidig er det et materiale der fås i mange forskellige prisklasser og det er derfor meget dine valg der afgør hvad din træterrasser vil koste pr. kvm.

Hvad koster en træterrasse pr kvm – Materialer

Prisen på træterrasser afhænger af flere variabler. Det er blandt andet terrassens størrelse, design og materialer. Hvis du skal have mulighed for at finde ud af hvad din træterrasse koster pr kvm, skal du der for først kende udformningen af din terrasse, hvor stor din terrasse skal være og derefter beslutte hvilken trætype den skal bygges af. Der er stor forskel på prisen af de forskellige trætyper. Trykimprægneret fyrretræ er et at de mest almindelige og samtidig et af de billigste. Hvorimod hårdttræ som egetræ eller eksotiske træ typer er i den dyre ende af prisskalaen. Du kan dog regne med en gennemsnitspris på en træterrasse pr kvm ligger mellem 1000 kr. – 3000 kr. Materialet har derfor stor betydning for prisen på din endelige terrasse:

Trykimprægneret træ

Et af de mest anvendte træmaterialer til terrassen og andre udendørskonstruktioner er trykimprægneret træ. Oftest er det fyrretræ der bliver anvendt til det. Træet gennemgår en kemisk behandling der øger træets modstandsdygtighed. Dermed også træets levetid og derfor er det et typisk go-to valg til terrassen. Det er et godt valg, set ud fra det danske vejr, der kan byde en terrasse lidt af hvert året rundt. Desuden er trykimprægneret træ et lettilgængeligt materiale, du kan købe med det samme, i et hvert byggemarked. Samtidig vil det være et godt valg, hvis du vil mindske prisen pr kvm på din træterrasse.

Trykimprægneret træ er nemlig meget budgetvenligt og priserne er derfor meget overkommelige, og noget af det billigste materiale du kan finde. Hvis du bygger din terrasse af almindeligt trykimprægneret træ skal du regne med en pris på ca. 150-250 kr. pr kvm. Her finder du et udvalg af trykimprægneret træ.

Blødt træ

Fyrretræ, som oftest bliver brugt til trykimprægneret træ er det som man ellers også er det man vil betegne som blødt træ. Blødt træ er nemlig træsorter som nåletræ, cedertræ og lærketræ. Det er træ der er utroligt let og meget budgetvenligt. Det er især fyrretræ og lærketræ, der bliver brugt oftest til terrasser og du kan sagtens ty til blødt træ, hvis du vil beholde budgettet på et minimum.

Du skal dog være opmærksom på at blødt træ skal behandles grundigt. Ofte, for at beskytte det mod svamp, råd, uv, insekter og andre faktorer der slider på terrasse med tiden. Det er altså et materiale der vil kræve mere af dig at holde. Samtidig har det en kortere levetid end blandt andet hårdttræ. De fleste brædder i blødt træ kan købes for mellem 100 kr. – 200 kr. pr kvm nogle gange lidt dyrere alt efter kvalitet.

Hårdttræ

Hårdt træ er typisk langsomt voksende og løvfælgende træsorter. Det er blandt andet asketræ og egetræ, som ses mange steder rundt om i Danmark. Hårdt træ dækker også over eksotiske træsorter blandt andet ipe og jotoba. Hårdt træ er typisk foretrukket til terrassen, på grund af træets flotte udseende, naturlige olier der beskytter mod råd og svamp, samt den lange levetid. Det er populære egenskaber, der gør hårdt træ perfekt til terrassen, men du betaler også for det.

Modsat blødt træ er de hårde trætyper nemlig ikke de mest budgetvenlige. De svinger i prisklasse, men befinder sig generelt alle i din høje ende. Hvis du er klar til at smide lidt flere penge i budgettet til din terrasse er det dog værd at investere i hårdt træ. Du vil med tiden spare penge på vedligeholdelse. Der er mange typer hårdt træ og prisen er derfor også meget forskellige men ligger typisk mellem 400 kr. – 600 kr pr kvm.

Hvad koster en træterrasse pr kvm – Professionel vs DIY træterrasse

Prisen på din træterrasse er også i høj grad påvirket af om du har mulighed for at anlægge den selv, eller skal have professionelle fagfolk, til at udføre arbejdet. Det kan være en betryggende følelse at ansætte fagfolk når din terrasse skal anlægges. Det sikre at du får den perfekte terrasse og at den er anlagt efter alle kunstens regler. Samt du slipper selv for besværet. Der er dog en hel del penge at spare, hvis du kan bygge din terrasse selv eller få hjælp til det.

Hvis du ikke er presset på tid, kan det derfor være værd at bruge tiden og ressourcerne på at give dig i kast med projektet selv. Der er desuden mange guides, tutorials og instruktioner online, som kan følges ned til hvert enkelt trin. Du kan starte med at læse vores guide om at bygge en træterrasse fra start til slut. Husk at du også altid kan spørge om råd og vejledning i dit lokale byggemarked eller hos andre professionelle, hvis du er i tvivl undervejs i anlæggelsen af din terrasse.

Hvad koster en træterrasse pr kvm – Det hele værd

En terrasse givet et dejligt område at sidde udenfor og nyde tilværelsen. Det giver det perfekte areal til både ophold, underholdning og møblementer. Der er dog ingen terrasse uden udgifter og omkostninger. Det er derfor vigtigt at du har lagt en plan og ikke mindst et budget for dit terrasseprojekt, før du går i gang. Det er noget nær umuligt på stående fod, at konstatere hvad en træterrasse koster pr kvm. Det skyldes ikke mindst at dit materialevalg har en enorm indflydelse på prisen. Den vil variere alt efter hvilken type træ du vælger til din terrasse. Selvfølgelig også hvor mange kvadratmeter du ønsker at din terrasse skal være på. Det er jo vigtigt at du få bygget den i den helt rigtige størrelse til at opfylde dine ønsker og behov for en terrasse.

Materialerne udgør en stor procentdel af udgifterne til din træterrasse. Hvis du ikke er til gør-det-selv, vil materialer og arbejdskraft udgøre langt største delen af prisen på din terrasse. Det er desuden en god idé at planlægge din træterrasse på forhånd. Dermed undgår du uheldige overraskelser eller ekstra udgifter, der ikke er påregnet i budgettet. Når det så er gjort, kan du begynde at glæde dig til din terrasse er lagt færdig og du kan nyde alt det gode som der følger med en nyanlagt træterrasse. Hvis du er interesseret i mere læsning om terrasser, kan du finde mange flere artikler om det her.