Guide til at udvælge gulv til din terrasse

Guide til at udvælge gulv til din terrasse

At vælge gulv til terrasse, kan være en svær beslutning og det kræver en del overvejelser før du træffer det endelige valg. Gulvet du vælger afhænger af en kombination af personlig smag, gulvet egenskaber og dine forventninger til brugen af terrassen. I sidste ende er det jo en overflade, som dig, din familie, venner, børn og måske kæledyr, skal bruge tid på. Som ved et hvert andet gulv valg til dit hjem, er der også fordele og ulemper, uanset hvilken type du vælger til terrassen. Derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i de forskellige muligheder der er for gulv til terrasse. Vær opmærksom på holdbarhed, vedligeholdelse, udseende m.m. der er unikt for de forskellige muligheder.

Valg af det rigtige gulv til din terrasse

Der er mange muligheder at vælge imellem, når der skal vælges gulv til terrassen, alt fra flere sorter af blødt og hårdt træ til komposit til fliser og sten. Det er derfor helt sikkert, at du vil kunne finde et gulv, der passer til lige netop dine behov. Gulvet på terrassen er grundlaget for dit nye opholdsareal. Derfor skal du finde et materiale der både passer til resten af dit hjemog kan holde i mange år. Alle de muligheder kan dog også være en udfordring og svært at overskue, hvilke muligheder der er de bedste for dig og hvilket gulv du i sidste ende skal anlægge på din terrasse. Vi hjælper dig med en oversigt over de mest populære muligheder for gulv til terrasse. Forhåbentlig bliver det dermed nemmere for dig at vælge gulv og hvad du skal være opmærksom på.

Trægulv til terrasse

Træ er on top of mind, når det gælder gulv og materialer til en udendørs terrasse. Derfor er det nok også det første du tænker på, når du skal udvælge dit gulv. Træ er blevet brugt til terrasser og andre udendørs konstruktioner i årtier og er stadig i dag noget af det mest populære materiale. Træ er tidløst og alsidigt og passer perfekt, hvis du ønsker en hyggelig og traditionel terrasse. Naturligt træ kræver dog en hel del vedligeholdelse. Dét skal du derfor have in mente, hvis du vælger træ som gulv til en terrasse.

Desuden er det et materiale, der både udvider og trækker sig sammen, og det skal du tage højde for, når du anlægger gulvet. Samtidig er det et materiale der er udsat i forhold til vind og vejr. Hvilket kan give fugt -og solskader, samt blive udsat for insektangreb. Det kan du dog komme udenom med regelmæssig vedligeholdelse og samtidig kan træet, slibes, behandles og udskiftes relativt nemt. Samtidig behøver du ikke bekymre dig om trends eller træet forfald, da træet kan både slibes, males og efterbehandles. Læs vores artikel om det vigtigste du skal vide, hvis du bygger en træterrasse.

Komposit terrassegulv

Hvis vi bliver i træuniverset, men i en anderledes udgave, så er komposit også en mulighed. Det er det ultimative alternativ til terrassegulvet, der virkelig har vundet indpas de seneste år. Komposit består af en blanding af træ og plast – med en fordeling af 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel. Det er dermed et bearbejdet materiale, der er lavet for at forlænge holdbarheden og modstandsdygtigheden betydeligt i forhold til naturtræ.

Komposittræ er dog en del dyrere end langt de fleste træbrædder i naturtræ. Samtidig så kommer vi ikke udenom at materialet ikke er træ og selvom man i dag kan få komposit der ligner træ meget, har det ikke samme udseende, som ægte træ. Alligevel er komposit et populært valg. Det skyldes dets gode egenskaber og at det er skabt med henblik på en langt lavere vedligeholdelse end ægte træterrasser. Vil du vide mere om komposit terrasser, så kan du læse flere artikler om emnet her.

Gulv til terrasse – Beton havefliser

Et andet populært materiale til gulv til terrasse er fliser af beton. Det er et gulv der er meget enkelt i sit udtryk, holdbart og et meget almindeligt materiale. Samtidig er det en billig mulighed at bygge dit terrassegulv af. Fliserne koster ikke særligt meget, så terrassen vil være relativt let at bygge, samt at vedligeholde og reparere. Havefliser kan være flotte og holde sig i årtier, men det kræver jævnlig rengøring og vedligeholdelse. Især hvis du vil holde udseendet, som var det nyt, i flere år.

Alt efter hvilken type haveflise du vælger, kan din terrasse også hurtigt komme til at se rustik, billig og industriel ud. Det kan være et minus, hvis du går meget op i det æstetiske udtryk på terrassen. Der findes dog rigtig mange muligheder indenfor havefliser og du kan derfor også finde varianter der er bearbejdet så de får et mere poleret udseende eller minder mere om natursten. Fliserne fås også i flere nuancer og udformninger, så du kan finde den helt rigtige flise til dit terrassegulv. Vil du vide hvordan du lægger en terrasse i sten, kan du læse vores guide til det her.

Murstensgulv til terrassen

Ligesom med havefliser er mursten også utroligt holdbare. De kan give dig en fantastisk terrasse i mange år, med den rigtige vedligeholdelse. Mursten har en gammeldags charme og findes både i varme og køligere farver, så du kan finde sten der passer til din bolig og omgivelser. Du kan vælge at anlægge dine sten billigt ved, at bruge genbrugs mursten. Hvis du vælger at købe fra ny, er denne type, belægningsmursten også i den lidt dyrere ende af gulv muligheder til terrassen. Mursten er et klassisk valg, der også giver mange muligheder for at lægge smukke mønstre, der giver et yderligere præg til din terrasse. Du kan se et udvalg og købe belægningsmursten her.

Natursten

Natursten er utroligt smukke og stilfulde og kan udgøre et fantastisk gulv til din terrasse. Natursten findes i alle mulige afskygninger, farver, former og størrelser og din terrasse kan få alt fra et meget rustikt look til et utroligt elegant og luksuriøst, alt efter typen af sten. Som regel kræver natursten relativt lidt vedligeholdelse og er en anden fordel der er tiltrækkende ved denne type sten, sammen med udseendet. Mængden af vedligeholdelse afhænger dog også af typen af sten. Desuden er der stor forskel i hårdheden af stenene. Nogle natursten er mere porøse end andre og de kan flække. Du skal derfor sætte dig godt ind i de enkelte sten. Natursten vil uden tvivl give dig et smukt og ikke mindst gulv til terrassen, men det er også et dyrt valg. Du får dog også en terrasse, der afspejler prisen. Køb natursten her.

Det rigtige gulv til terrasse, til den rigtige atmosfære

Det rigtige gulv til terrasse er vigtigt får du får det udtryk og atmosfære, du ønsker at skabe med din terrasse. Det kan være du går efter en moderne, rustikt, afslappet eller en helt traditionel terrasse. Hvad enten det er det ene eller det andet, så er gulvet afgørende for resultatet af din terrasse. Alle typer gulv til terrasse har sine styrker og svagheder – og derfor kan du ikke alene vælge gulv på baggrund af det. Der er flere faktorer der spiller ind, i forhold til hvilket terrassegulv, der er bedst for dig og dine terrassedrømme. For eksempel i hvor stor udstrækning terrassen skal bruges til grillhygge, komsammener, afslapning, leg og underholdning.

Det er vigtigt at du vælger gulv til terrasse, ud fra dine brugsbehov og det udseende du ønsker at din terrasse skal have og give til omgivelserne. Det er også vigtigt at huske, at uanset hvilken type gulv du vælger, så afhænger terrassens levetid af i hvor stort omfang du sørger for at pleje og vedligeholde den. Når du er kommet frem til det rigtige gulv, er det med at få bestilt materialer. Hermed er du et skridt tættere på at kunne nyde de bedste stunder på terrassen.