Glasafskærmning terrasse

Vigtigt at vide inden du vælger terrasse glasafskærmning

Terrasse glasafskærmning kan være med til at gøre din terrasse til hjertet for hjemmets udendørs opholdsareal og derfor er det også et populært valg for mange. Langt de fleste kan drømme sig væk i tankerne om en lækker terrasse til alverdens hygge -og grillaftener og som samlingspunktet i sommerhalvåret.  Vejret kan dog hurtigt sætte en stopper for mange gode stunder på terrassen.

Især her i Danmark med et ofte omskifteligt blæsende vejr. Det er derfor en rigtig god idé at få glasafskærmning til terrasse, så man er sikker på at kunne sidde i læ for blæsten. Det giver nemlig mulighed for i langt højere grad at kunne bruge terrassen, end hvis du ikke vælger at have nogen form for afskærmning.

Hvilken type afskærmning til terrasse

Det er dog ikke lige meget hvilken type afskærmning du vælger. Det har betydning for både udtrykket og udsynet. Vælger du for eksempel at skærme terrassen af med et træhegn kan det hurtigt komme til at tage meget af udsynet og samtidig virke utrolig tungt. Sådan behøver det heldigvis ikke at være, for der er mange muligheder for afskærmning, blandt andet glasafskærmning.

Terrasse glasafskærmning

Afskærmning for vinden behøver nemlig hverken være grimt, robust eller tage udsigten, man jo gerne vil nyde. Her er glasafskærmning til terrasse den perfekte løsning. En af de største fordele ved at vælge glasafskærmning er netop, at du kan sørge for at skærme af mod vinden, uden samtidig at skærme af for udsigten. Samtidig får glasset det til at virke let og blende ind med omgivelserne. På den måde bevarer du den oprindelige følelse af at sidde frit i haven. Der er mange forskellige muligheder for at lave glasafskærmning omkring din terrasse og de varierer meget i udseende og pris. Du kan læse meget mere om hvorfor glasafskærmning er en god en god løsning her.

Vigtigt at vide om Glasafskærmning til terrassen

Hvis du går og overvejer at få glasafskærmning omkring din terrasse er det vigtigt at du kender til både fordelene, men også ulemperne ved netop den løsning. Dermed undgår du overraskelser, når først beslutningen er taget og glasafskærmningen er monteret.

Fordelene ved glasafskærmning som løsning

Det er rigtig mange fordele ved at vælge glasafskærmning til din terrasse, fremfor anden afskærmning.

Udseendet

Glasafskærmning til terrassen bliver mere og mere populært. Det skyldes i høj grad at glasset er med til at give din terrasse et moderne og elegant look. Glasset gør at afskærmningen falder ind i omgivelserne og derfor i sig selv ikke pådrager sig opmærksomhed. Glasafskærmningen til terrasse kan altså virkelig løfte udseendet på din terrasse til nye højder og give et eksklusivt udtryk.

Udsynet

Hvis du er glad for udsigten fra din terrasse, kan det også være en af de ting der afholder en fra at sætte afskærmning op. Det er dog ingen hindring hvis man vælger glasafskærmning til terrasse. På den måde sikre du nemlig at udsynet bevares og du stadig kan nyde udsigten, samtidig med at du sidder i læ for vinden. Der er derfor ingen grund til at gå på kompromis med hverken læ eller udsigt.

Design muligheder

Glasafskærmning er en rigtig optimal løsning, hvis du går op i designet til din terrasse. I og med at glasafskærmningen indeholder både stolper og glas, er der mange muligheder for at få netop det design udtryk, du gerne vil have til din terrasse. Der er altså meget alsidighed i valget af glasafskærmning. Du kan blandt andet vælge forskellige typer og farver af stolper. Samtidig er der flere muligheder for typer af glas. Du kan blandt andet vælge mellem klart glas, mat glas, farvet glas eller glas med mønster. På den måde kan du også give din glasafskærmning og terrasse et mere eller mindre personligt præg. Du kan se nogle af de forskellige typer glas her.

Vedligeholdelse

Der er meget lidt vedligeholdelse ved glasafskærmning i modsætning til andre typer afskærmning. Du skal blandt andet hverken male eller oliere din glasafskærmning, som vil skulle hvis du vælger afskærmning i træ. Udover lav vedligeholdelse så er det også en meget langtidsholdbar løsning, da det vil holde i rigtig mange år, når først du har fået det monteret.

Holdbarhed

Du kan måske tvivle på om glasafskærmning er en god idé i forhold til holdbarheden, da glas jo umiddelbart godt kan tænkes lidt skrøbeligt. Glasafskærmning er dog utrolig holdbart. Det kommer hverken til at knække eller gå i stykker på anden vis, ved almindeligt hverdags brug og slid, det kan blive udsat for. Du kan derfor være helt tryg ved at opsætte glasafskærmning på din terrasse.

Ulemperne ved glasafskærmning som løsning

Ligesom alt andet er det vigtigt at du kender til de ulemper der kan være ved at montere glasafskærmning til terrasse.

Prisen

Prisen er også en ulempe i forhold til at vælge glasafskærmning til terrasse. Det er nemlig en af de dyreste muligheder for glasafskærmning på markedet. Pengene er dog rigtig godt investeret og man får rigtig meget for pengene i alle fordelene. Prisen kan dog også varierer i forhold til valg af blandt andet glas. Samtidig kan du spare penge, hvis du har mulighed for at montere glasafskærmningen selv. Det er dog vigtigt at du ved at glasafskærmningen vil være en dyrere løsning end meget andet.

Rengøring

Selvom der generelt ikke er særlig meget vedligeholdelse ved at have glasafskærmning og det er skabt til at modstå dagligt slid, så kræver det en del rengøring. Så i forhold til rengøring vil det være mere omfattende end ved et plankeværk eller lignende, som afskærmning. Glasset bliver hurtigt beskidt og skal derfor ofte vaskes, for at bevare det flotte udseende og selvfølgelig også at kunne se igennem.

Drivhuseffekt

Vælger du at have glasafskærmning omkring hele eller store dele af din terrasse, skal du være opmærksom på at der kan opstå en lille drivhuseffekt. I hvert fald i sommermånederne. Som både til det gode og det dårlige, kan gøre at der bliver virkelig varmt på din terrasse. Det kan derfor være værd lige at huske inden du opsætter din glasafskærmning.

Glasafskærmning med privatliv

En af de bekymringer du måske kan have ved at vælge glasafskærmning er måske at det ikke skærmer i for hold til privatlivet. Du har måske terrasse lige op ad naboen eller ud til en vej og ønsker i den forbindelse at skærme lidt af for omgivelserne. Du behøver dog ikke at udelukke glasafskærmning til terrasse af den grund.

Matteret glas

Det er nemlig også råd for en løsning til det, selvom du går med glasafskærmning til terrasse. En af de muligheder du blandt andet kan vælge og som er integreret i selve afskærmningen er matteret glas. Det fås i mere eller mindre dækkende grad alt efter hvor meget du ønsker at afskærme. På den måde får du skabt privatliv på terrassen, uden at du går på kompromis med hverken lys eller æstetik. Du kan også vælge hvor meget af afskærmningen der skal være matteret glas og beholde resten i klart glas. Det giver mulighed for kun at afskærme yderligere, der hvor der rent faktisk er behov for det.

Glasafskærmning til terrasse – Den perfekte løsning

En smuk glasafskærmning kan virkelig give værdi til terrassen. Det omslutter terrassen og er med til at skaber et fantastisk udendørsareal. Samtidig er det jo lykken at man kan bruge terrassen meget mere, uden at skulle være forhindret grundet blæst. At beslutte dig for om du skal vælge glasafskærmning til terrasse kræver en del overvejelser. Samtidig kan det bestemt være den helt rigtige løsning til din terrasse. Der er mange fordele ved at vælge glasafskærmning som på sigt vil give mere tid til at bruge terrassen til det som du går og drømmer om.