Carport med terrasse ovenpå – Det skal du være opmærksom

Carport med terrasse ovenpå – Det skal du være opmærksom

Der er mange måder at forbedre og øge værdien til dit hjem. At bygge en carport med terrasse ovenpå er en af dem og en ægte winwin-situation. En carport med fladt tager giver både et optimalt sted at parkere bilen, men også et areal der er ideelt til en terrasse. Det kan virke som et kompliceret projekt at gennemføre og det er ikke noget vi ser så tit herhjemme.

Når det er sagt, så kan det være det værd at udnytte den mulighed, som en carport giver for at få en ’tagterrasse’. En anden grund til at bygge en terrasse ovenpå din carport er hvis du har begrænset plads på din ejendom. På den måde vil du kunne få en terrasse, som der ellers ikke er plads til. For at du kommer godt i gang med dit terrasseprojekt er der dog mange vigtige ting du skal vide. Når dit forarbejde er gjort godt, får du det bedste resultat og vi giver dig her de punkter du skal være opmærksom på når du skal bygge en carport med terrasse ovenpå.

Mulighederne i en carport med terrasse ovenpå

Tagterrasser eller lignende, som carporte med terrasse ovenpå bliver mere og mere efterspurgt. Især i byerne er det mere almindeligt med den type terrasser, hvor det giver en eftertragtet udsigt og sparer plads. En carport med terrasse ovenpå kan blive det perfekte sted at nyde de lune sommeraftener og invitere familie og venner til hygge på terrassen. Med en sådan terrasse kan du også sætte planter og havekasser, for på den måde at bringe nogle grønne elementer ind på din ejendom, som måske ellers ikke ville være muligt. Uanset hvad du vil bruge din terrasse til, så er det et krævende projekt. Der skal bruges tid på vigtige overvejelser og beslutninger både i forhold til konstruktion, design og materialer.

Byggetilladelse

Før du overhovedet går i gang med at planlægge din carport med terrasse ovenpå, skal du undersøge hvilke regler der gælder i forhold til bebyggelse på din ejendom. Det vil kræve en byggetilladelse og dispensation før, at du kan gå i gang med projektet. Samtidig kan der være flere restriktioner, der skal overholdes for at du kan anlægge din terrasse. Der kan være reglementer i forhold til naboerne og en terrasse bebyggelse ovenpå din carport for eksempel at der skal være minimum 2,5 til et skel og lignende, der skal overholdes. Du kan forhøre dig hos din kommune omkring byggeforhold og du kan ansøge om en byggetilladelse online på www.bygogmiljoe.dk. Først når du har fået en godkendt byggetilladelse kan dit terrasseprojekt, for alvor gå i gang.

Vandafledning til din carport med terrasse ovenpå

En carport med terrasse ovenpå, kræver ekstra omtanke for hvordan du kan dræne vand fra den flade overflade. Den flade terrasseoverflade skal beskyttes med dræning af vand ovenfra: regn, sne og hagl. Så hvis du vil bygge en terrasse ovenpå din carport, er det altafgørende at du sørger for at vandet kan løbe af. Hvis ikke du sørger for at vandet kan løbe af terrassen, vil du ende med nogle fatale skader. Din terrasse kan altså gå hen og blive både farlig og ubrugelig med tiden. En af mulighederne er for eksempel at bygge en let hældning på terrassen, og tilføje en tagrende, hvor regnvand kan løbe af. Det kan være en rigtig god idé at have en byggekyndig eller teknisk rådgiver ind over processen. På den måde er du sikker på at få den bedste løsning til vandafledning på din terrasse.

En stærk konstruktion

En anden del i anlægningen af en terrasse ovenpå din carport er til selve konstruktionen. En sådan terrasse er mere kompliceret end som så og derfor er det i de fleste tilfælde nødvendigt, at have en ekspert med ind over. Det er indlysende at en carport med terrasse ovenpå, kommer til at tilføje en masse ekstra vægt til carportens loft. Det er derfor helt afgørende at du får bygget en carport med terrasse, der har tilstrækkeligt med støtte i konstruktionen, til at kunne holde til den vægt. Har du allerede har en carport i forvejen, du ønsker at bygge en terrasse ovenpå? Så er det vigtigt at du sikrer at carporten er solid nok til en terrasse. Det kan være nødvendigt at lave nogle ændringer der forstærker konstruktionen. Med den rigtige vejledning og planlægninger er du rigtig godt på vej mod en drømme carport med terrasse ovenpå.

Gulvet til din carport med terrasse ovenpå

Hvad enten du anlægger en carport med terrasse ovenpå eller en almindelig terrasse, så er en af de vigtige beslutninger du skal træffe: hvilken type gulv din terrasse skal bygges af. Der er mange overvejelser der skal gøres, når du skal vælge gulvet til din terrasse ovenpå en carport. Denne type terrasse vil være ekstra udsat for vejrforholdene i løbet af årene. Det er dermed heller ikke alle typer terrassegulv, der er lige ideelt at vælge til en terrasse ovenpå en carport.

Forskellige gulv typer – fordele og ulemper

Plastik og kompositplanker vil have meget lav vedligeholdelse, men vil give udfordringer til en tagterrasse i forhold til soleksponering, varme og begrænset luftstrømning. Træplanker vil give et traditionelt og smukt udseende. De kræver dog en del vedligeholdelse for at kunne holde til vejret og undgå hyppige skader. Nogle fliser vil kunne give en enkelt og elegant terrasse, men det kan være dyrt og svært at anlægge på en terrasse ovenpå carporten. Hver type terrasse gulv har sine fordele og ulemper. For det bedste resultat er det om noget vigtigt at du bruger tiden på at finde det bedst egnede gulv. Du kan finde flere artikler om de forskellige terrassegulv typer her.

Sikkerhed og afskærmning

Sikkerheden på din terrasse, har selvfølgelig første prioritet. Især hvis du vælger at anlægge en carport med terrasse ovenpå, som løfter din terrasse op på et højt plan. Derfor er det også vigtigt at tænke over hvordan du bedst muligt gør det sikkert, at færdes på terrassen. Der skal undgås enhver mulighed for potentielle ulykker. En af de bedste ting, som du kan tænke ind i din terrasse er en form for gelænder, afskærmning eller hegn.

Afskærmningsmuligheder til terrassen

Der findes mange flotte og elegante løsninger for afskærmning. Løsninger der øger sikkerheden uden at du skal gå på kompromis med hverken udsigten eller æstetikken på din terrasse. En af de muligheder du har er at vælge glasafskærmning. De fås i mange variationer, kan tilpasses dine ønsker og samtidig undgår du at skærme af for udsigten. Du kan læse mere glasafskærmning i vores artikel om emnet her.

Adgang til terrassen

En anden væsentlig ting i forhold til en carport med terrasse ovenpå, er selvfølgelig hvordan man får adgang til terrassen. Hvis din carport er, eller du vælger at bygge en, der er i forlængelse af din bolig, har du allerede en god mulighed for at skabe adgang til terrassen. Det kan du gøre ved at udnytte eller tilføje en udgangsdør direkte fra din bolig og ud på terrassen. Hvis det ikke er tilfældet, skal du finde ud af hvordan det er mest ideelt at placere en trappe, der giver adgang til terrassen fra jorden af.

Det ideelle sted til terrassen

En carport med terrasse ovenpå er mere kompliceret og kræver mere planlægning, end en traditionel terrasse. Processen og bygningen af din carport og terrasse kan dog gøres mere ligetil, hvis du vælger at udføre projektet med en fagkyndig. Det giver også de bedste forudsætninger for at opnå et godt og sikkert resultat. Når det er sagt, er der visse grunde til at bygge en. Selvom det for de fleste vil kræve ekspert hjælp, ekstra tid og overvejelser at bygge en carport med terrasse ovenpå, er der stor værdi i at bygge en sådan terrasse. Det øger værdien på din ejendom, med tilføjelsen af en carport med terrasse. Samtidig giver en carport det ideelle sted til en terrasse. En terrasse der kan danne rammen om afslappende fritid, hyggelige sammenkomster med familie og venner og nyde livet.