Bygge terrasse tegning – sådan får du lavet en tegning til dit byggeprojekt

Bygge terrasse tegning – sådan får du lavet en tegning til dit byggeprojekt

Skal du til at bygge en terrasse, eller går du med overvejelser om det? Så er det vigtigt at du har lagt en plan og tegnet en bygge terrasse tegning for dit byggeprojekt. Så lad os bare sige det med det samme: du kan spare dig selv for meget besvær og hovedbrud. Såvel som uforudsete omkostninger og overraskelser, ved at have lagt en grundig plan inden du påbegynder byggeriet af din terrasse. En af de bedste ting du kan gøre på forhånd, er at lave terrassetegning over dit byggeprojekt.
Det vil virkelig være en hjælp til dig selv, og så kræver det ikke mere værktøj end noget papir, viskelæder, en lineal og en blyant.

Planlægning og skitsering

Hvis din planlægning og tegning over din terrasse, er gjort godt, er du sikker på at få det bedste resultat i sidste ende. Det giver dig i hvert fald en fordel, hvis du vil anlægge en terrasse, der ser professionelt bygget ud. Det kan lyde meget lige til, at skulle lave en tegning over dit byggeprojekt. Der er dog stadig nogle ting der kan være både good to know og need to know, når du skal sætte dig og påbegynde din bygge terrasse tegning

Hvad er en bygge terrasse tegning

Det er en plantegning, præcis som du ville lave til et hvert andet byggeprojekt, fx en ny bolig eller anden tilbygning.  Med en plantegning får du overblik over terrassen, træfundamentet under din terrasse og hvordan det skal støde op til bygningen. Hvis du tegner en plantegning, får du bedre mulighed for at regne ud, hvilke materialer du skal købe og hvor meget.
Du behøver ikke at have professionelle plantegninger til dit terrasseprojekt, og du kan derfor godt skitsere dem selv, uden de store tegne talenter. Så længe tegningerne er tydelige og så præcise som muligt.

Første skridt mod terrassen og materiale forbrug

Gode ​​terrasser starter altid med en god grundtegning, også gerne skaleret ind i forhold til din ejendom og bolig. Det vil give det bedste overblik over dit byggeprojekt, når du skal i gang og undervejs. Udformningen af din terrasse, er det første du skal have skitseret, når du skal bygge terrasse. Det er helt op til dig hvor simpelt eller avanceret din terrasse skal være. Hvis du selv tegner og bygger din terrasse, kan du skabe den lige efter dine egne behov, stil og selvfølgelig også evner.
Når tegningen er på plads, skal du indskrive mål og udregninger. Det hjælper dig i forhold til materialer, inden du går ud og køber terrassebrædder og andre materialer.

Terrassefundament og elementer til at bygge terrasse tegning

Når du skal bygge din terrasse og lave en bygge terrasse tegning, er det vigtigt at du har styr på de forskellige elementer til terrassen, for at få lavet en helstøbt tegning. Her er nogle ting du bør overveje, når du sidder og skal tegne din terrasse:

 • Du skal beslutte dig for hvilken form din terrasse skal have. Hvordan terrassebrædderne skal ligge, om der skal være en trappe til terrassen og eventuelt om der skal være terrassehegn eller andet rækværk.
 • Planlæg og tegn din terrasse ud fra dine behov og faciliteter, der skal være på terrassen. Her skal du tænke i størrelsen på terrasse. Desuden skal du gerne indtegne områder til faciliteter såsom grillen, blomsterbede, udendørsspa eller lignende.
 • Vælg de bedste materialer og med de bedste materialer, handler det om de materialer der passer til din stil og dine behov. Kvaliteten afhænger nemlig af hvad terrassen skal bruges til og hvilket look du vil have. Kvaliteten har dog også meget at sige i forhold til holdbarhed og slidstyrke.

Skitsér din træterrasse

Når du har fået taget de fleste beslutninger og fået styr på alle de elementer som skal indgå i terrassen, er det tid til at få dine idéer og beslutninger ned på papir. Sådan så du i sidste ende står med en brugbar plantegning. Hvis du har mulighed for det, findes der forskellige computerprogrammer til formålet. De kan hjælpe dig med at lave en digital bygge terrasse tegning. Du kan blandt andet bruge SketchUp til at udforme din terrasse digitalt. Hvis ikke, så er det også fantastisk at sidde og tegne dit projekt i hånden og det kræver som sagt ikke mange redskaber.

4 gode råd til at skitsere din terrasse tegning

 1. Brug en plantegning over din ejendom
  Start med at finde en plantegning over din ejendom, med grund og bolig. Hvis du ikke har én kan du starte med at skitsere en tegning i stedet, der placerer din bolig på grunden.
 2. Indtegning af terrassen
  Derefter kan du begynde at tegne din træterrasse ind på plantegningen, hvor du gerne vil have den placeret på grunden. Fritstående eller op mod din bolig. Samt hvordan den skal udformes.
 3. Manifold papir til skitsering
  Det kan være en god idé at bruge manifold skitse papir til at tegne på. Du kan også bruge bagepapir eller madpapir. Det skal bare være papir som du kan se igennem og gør det nemmere at rette og tegne over.
  Det kan du købe her.
 4. Perspektivet og områder
  En plantegning skal vise din terrasse set ovenfra, som giver dig mulighed for at skitsere størrelsen, samt antallet af bjælker, stolper og terrassebrædder, alt efter hvor detaljeret du gør din tegning. Samtidig giver det mulighed for at visualisere placeringen af møbler, forskellige områder og trafik på terrassen.

Planlægning sparer tid og penge

Terrasser er praktiske, funktionelle og perfekt til både underholdning, afslapning, madlavning og meget andet. Det er dog et projekt, der både kræver tid og penge. Du kan dog mindske netop tiden og omkostningerne, der er ved terrassen, ved at starte med en grundig planlægning og skitsering. På den måde sikrer du, at du får købt det rigtige antal materialer. Det er vigtigt for, at du undgår at betale for flere materialer end nødvendigt eller får brug for at købe ekstra i løbet af projektet.

Samtidig vil det spare dig for tid og frustrationer undervejs. Du kan nemlig komme mange problematikker i forkøbet, med planlægning og en detaljeret bygge terrasse tegning. Så selvom det kan virke omstændigt og kedeligt, er det tid der er givet rigtig godt ud, hvis du får lavet en præcis plantegning over dit terrasseprojekt

Tip til visualisering af terrassen

Det kan nogle gange være en udfordring at visualisere hvordan terrassen rent faktisk skal se ud. Samt indgå som en del af din bolig og have og dermed også svært at få skitseret en tegning. Det kan derfor være en hjælp at lave et oprids af hvordan du tænker terrassen skal indgå i fuld størrelse, der hvor du vil byggen den i virkeligheden.

Sådan gør du:

Du kan bruge spraymaling, snor eller noget andet du lige har ved hånden til, at lave en aftegning af terrassen i din have. På den måde kan du også teste placeringen i forhold til for eksempel sol og vindretning. Det giver dig også mulighed for at lave nogle mål i forhold til størrelsen af terrassen. Når du er tilfreds, kan du sætte dig og indtegne terrassen på papir, efter hvordan du har lavet opridset på din grund. Bagefter kan du også skrive de mål ind, som du har fået ud af det.

Få succes med din bygge terrasse tegning og terrasse

Nøglen til en vellykket terrasse bygning, ligger i høj grad i planlægningen, designet og den rigtige konstruktion. Det er nemlig altafgørende for at du ender med en terrasse du kan have glæde af i mange år fremover.
Den helt rigtige type terrasse til dit hjem, er en der både matcher stilen på din bolig og dine behov. Det vil i sidste ende være afgørende for at din terrasse bliver det paradis, du går og drømmer om.

Hvis du mangler inspiration til idéer og design til din terrasse, er der massere af inspiration på nettet. Du kan for eksempel læse vores artikel med træterrasse inspiration – 5 forskellige trævarianter.  Du kan også gå en tur i nabolaget og lade dig inspirere af synlige terrasser. Efterfølgende er der ikke andet for end at komme i gang med at skitsere din tegning til at bygge din terrasse efter