Bambus terrassebrædder - Det bæredygtige alternativ

Bambus terrassebrædder – Det bæredygtige alternativ

Bambus terrassebrædder lyder måske ikke som en særligt holdbar løsning på sigt. Men faktisk udgør bambus et glimrende alternativ til mere eksotisk hårdttræ.

Der er masser af fordele ved at vælge bambus terrassebrædder. De er flotte at se på, de kan holde i lang tid – og så koster de ikke ligeså meget som andre typer af træ.

Her får du den ultimative guide til bambus terrassebrædder med alt, hvad dertil hører. Vi skal bl.a. kigge på, hvor du kan købe de bedste og billigste af slagsen.

Du får også en guide til at komme godt i gang med at konstruere din terrasse.

Bambus terrassebrædder – Masser af fordele

Der er masser af gode grunde til at vælge bambus, når der skal bygges terrasse. Først og fremmest får du en flot og mørk træfarve på terrassen, som ikke bare går væk igen lige med det samme.

Bambus er et hårdført materiale at bygge med – det kræver ethvert udendørs byggeri i Danmark selvsagt også. De skiftende årstider kan spille ind og udgøre et problem for selv det mest holdbare og gennemarbejdede byggeri.

Hvis du giver dig tid til at vedligeholde dine bambus terrassebrædder, så vil de kunne holde formen og kuløren i sæson efter sæson. Det er altså et valg for fremtiden, som ikke vil give anledning til bekymring.

Sådan kan et terrassegulv af bambus tage sig ud

Nemt at montere – Ingen unødig spild af træ

De fleste bambus terrassebrædder er gjort meget nemme at montere. Du klikker simpelthen brædderne sammen i enden – nemt og hurtigt. På den måde undgår man spild af træ, når det skal saves til for at passe sammen.

Hvis du er på udkig efter et materiale, der kan monteres på terrassen ganske hurtigt, vil bambus terrassebrædder udgøre et stærkt alternativ til de mere gængse og eksotiske hårdttræstyper.

En terrasse bygget i bambus er ikke det, man ser oftest i Danmark. Du kan få et unikt look ved at vælge en lidt anderledes trætype. Når gæsterne kommer på besøg en varm sommerdag, skal du nok få op til flere rosende kommentarer for valget af terrassebrædder.

Et bæredygtigt valg af terrassebrædder

Bambus er et klimavenligt valg af materiale, som ikke behøver genplantning, når en bambusplante er blevet fældet. Bambus er en hurtigtvoksende plante, der bevarer sit rodnet efter høst.

Dette betyder, at der ikke skal plantes nye bambus efter hver høst. Rodnettet sørger hurtigt for, at der skyder nye planter op, som er klar til at blive fældet efter ca. 5 år.

Der er dermed kæmpestor forskel i forhold til store træer, der kan være 50 år om at vokse sig modne og klar til fældning. Bambus er med andre ord essensen af bæredygtighed.

Produktionssystemet bevares ganske simpelt af sig selv – uden nogen form for menneskelig indblanding. Du kan være med til at slå et slag for et klimavenligt valg af byggematerialer til terrassen.

Funktionalitet og æstetik i en og samme løsning

Du finder ligefrem terrasseentusiaster, som til hver en tid vil sværge til bambus som byggemateriale foran andre typer af træ. Der er da også noget om snakken.

Bambus er blevet testet til at have en mere solid overflade end fx trykimprægneret fyr. Det siger noget om, at der skal kæmpestor belastning til for at volde skabe på bambus terrassebrædder.

Det er relativt sjældent, at funktionalitet på den måde går hånd i hånd med et flot design. Hvad, der er pænt at se på, er sjældent det mest praktiske valg. Bambus må dog siges at høre til undtagelserne, der bekræfter reglen.

Du skal ikke frygte for ridser og mærker i overfladen af bambusbrædder på terrassen. Der er derfor ingen grund til at indføre en dresscode med strømpesokker eller sandaler, når man slår sig ned i solen på din terrasse.

Nem vedligeholdelse

Du kan sørge for nem og hurtig vedligeholdelse af dine bambus terrassebrædder, hvis du bare sætter en smule tid og penge af til formålet. Ofte er det nok bare at svinge penslen med træbeskyttelse en gang imellem for at opnå brædder, der kan holde i rigtig mange år.

De fleste bambusbrædder er olieret på forhånd, så du ikke behøver gøre det vilde med penslen i det første stykke tid. Du kan trygt gå i gang med at lægge brædderne på plads efter modtagelsen.

Ligesom alle andre former for naturlige materialer vil bambus påvirkes af vejret over tid. Klimaet i Danmark er hårdt for udendørs byggeri – også selvom det er udført i materialer, der er forberedt på både blæst, kulde og regn i massevis.

Det anbefales at oliere sine bambusbrædder ca. en måneds tid efter, de er blevet monteret på terrassen. Den næste indikation på, at de trænger til mere vedligeholdelse er, når de fremstår tørre i overfladen og bliver mere matte at se på.

Udendørs træ skal hjælpes til at opretholde et sundt niveau af olie. Det er der, du kommer ind i billedet. Der er intet udendørs træ, som vil holde på den lange bane, hvis ikke man giver en hjælpende hånd af og til.

Montering og behandling af bambusbrædder

Patent på at fremstille langtidsholdbare bambusbrædder

Holse & Wibroe er en af de specialister på markedet, der fremstiller bambusbrædder af meget høj kvalitet. Man har ligefrem taget patent på den forarbejdende proces, som fører til det endelige resultat.

Hvis du køber bambusmaterialer igennem Holse & Wibroe, får du garanti for materialer, der vil kunne stå imod lidt af hvert på terrassen. Man fremstiller produkter af højeste kvalitet uden at gå på kompromis med en ansvarlig produktion.

Holse & Wibroe arbejder sammen med Dasso Group for at opretholde det højest mulige kvalitetsniveau. Produktionen af bambus terrassebrædder er ligefrem FSC-certificeret, hvilket siger noget om standarden.

Patentet sikrer en forarbejdning, du ikke finder nogen andre steder. Det er en særlig og innovativ proces, der giver maksimal styrke og holdbarhed.

Bambussen karboniseres først ved høj varme for at fjerne stivelse og sukker. Til sidst sættes materialet sammen med fenolharpiks, som også bruges til bowlingkugler.

Du får dermed et formstabilt produkt, som du ikke finder magen til hos andre producenter. Hvis man vil bygge med bambus, kan man ligeså godt vælge det bedste, der er til rådighed.

Få gavn af den hurtigst voksende plante i verden

Bambus er ikke bare hvad som helst. Det er simpelthen den plante, der vokser hurtigst frem i hele verden. Man finder derfor langtfra kun terrassebrædder, som er bygget med bambus.

Materialet vinder mere og mere frem, da bæredygtighed er noget, som rigtig mange forbrugere efterspørger. Der er gode chancer for, at du allerede har prøvet at betræde gulve i bambus – eller siddet i møbler lavet af samme holdbare materiale.

Under optimale vækstbetinger vokser bambus faktisk helt op til en meter i døgnet. Det er der slet ingen andre træmaterialer, der kan leve op til. Derfor er prisen på bambus ikke særligt høj – man kommer aldrig til at gå ned på byggemateriale. Efter fældning skyder der hurtigt nye buske frem.

Bedre til at frigive ilt end træer

Det er ikke kun pga. den eksplosive vækst, at bambus er et foretrukkent byggemateriale i mange henseender. Det frigiver også langt mere ilt end nogen anden plante.

Faktisk overgår bambus enhver anden træsort med mindst 35%, når det kommer til iltning. Bambus gror tilmed hurtigt uden brug af kunstig gødning, pesticider eller herbicider.

Kort sagt: Du bidrager til en mere bæredygtig verden, hvis du vælger at bygge med bambus terrassebrædder. Og så gør det heller ikke noget, at de er rigtig pæne at kigge på samtidig.